Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bevrijdingsmuseum Zeeland werkt aan nieuwe afdeling

Bevrijdingsmuseum Zeeland werkt aan nieuwe afdeling

NIEUWDORP - Door de extra aandacht voor de Tweede Wereldoorlog in Zeeland door de film ‘De Slag om de Schelde’ had het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp vorig jaar goede zaken kunnen doen. Maar door de coronamaatregelen was het museum een halfjaar dicht. “Als we het hele jaar door bezoekers hadden kunnen ontvangen, en ook groepen, hadden we een veel beter resultaat gehad”, zegt museumdirecteur Stef Traas, “maar we blijven positief.”

Musea konden vorig jaar pas half juni aan het nieuwe seizoen beginnen. En dan nog golden er beperkende maatregelen. “We hebben afgelopen zomer 19.500 bezoekers ontvangen”, vertelt Traas. “De zomer ervoor hadden we nog geen nieuw gebouw, dus we hebben geen referentiekader voor goede vergelijkingen.” Voor nu probeert het museum uit de kosten te komen, vertelt Traas. “Daarvoor maken we dankbaar gebruik van de steunpakketten.” Ondanks de voortdurende beperkingen, blijft Traas positief. “Wat je ook vindt van de maatregelen, ik ga ervan dat iedereen zo snel als mogelijk terug naar normaal wil. Ik hoop dat we vanaf dit voorjaar weer open kunnen en misschien eerder. En als veel Nederlanders straks weer vakantie vieren in eigen land, is dat ook goed voor ons.” 

Nu houdt het museumteam zich bezig met allerlei klussen, zoals de collectie fotograferen voor qr-codes en vitrines herschikken. “Vanaf volgende maand hebben we ook een afdeling over Schouwen-Duiveland, met bijvoorbeeld het verhaal van de Tien van Renesse. Dat ontbrak nog aan onze collectie.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Auto belandt in de sloot op de A58 bij ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Bij een eenzijdig ongeluk op de A58 is vanmorgen een auto in de sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk is tenminste één persoon gewond geraakt. 

2 uur geleden
Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

3 uur geleden
Kom naar de Dag van het Landschapspark

BORSELE - Pak je fiets en doe mee met de agrarische fietstocht op 4 juni met streekproeverijen, wandel met een gids of stap in de stoomtrein en ga mee terug in de tijd.

1 dag geleden
Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

KORTGENE - Pam Lijdsman uit Kortgene schrijft al een groot deel van haar leven. Nu is op haar 66e haar eerste, deels autobiografische boek uitgekomen: ‘Gekke jij’. “Ik heb er lang aan geschreven en nu het boek af is, voel ik me heel anders.”

1 dag geleden
Persoon belandt in sloot Sinoutskerkseweg

’S-HEER ABTSKERKE – De brandweer en ambulance zijn vannacht uitgerukt voor een persoon die in een sloot is geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

2 dagen geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

2 dagen geleden