Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bevrijdingsmuseum Zeeland werkt aan nieuwe afdeling

Bevrijdingsmuseum Zeeland werkt aan nieuwe afdeling

NIEUWDORP - Door de extra aandacht voor de Tweede Wereldoorlog in Zeeland door de film ‘De Slag om de Schelde’ had het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp vorig jaar goede zaken kunnen doen. Maar door de coronamaatregelen was het museum een halfjaar dicht. “Als we het hele jaar door bezoekers hadden kunnen ontvangen, en ook groepen, hadden we een veel beter resultaat gehad”, zegt museumdirecteur Stef Traas, “maar we blijven positief.”

Musea konden vorig jaar pas half juni aan het nieuwe seizoen beginnen. En dan nog golden er beperkende maatregelen. “We hebben afgelopen zomer 19.500 bezoekers ontvangen”, vertelt Traas. “De zomer ervoor hadden we nog geen nieuw gebouw, dus we hebben geen referentiekader voor goede vergelijkingen.” Voor nu probeert het museum uit de kosten te komen, vertelt Traas. “Daarvoor maken we dankbaar gebruik van de steunpakketten.” Ondanks de voortdurende beperkingen, blijft Traas positief. “Wat je ook vindt van de maatregelen, ik ga ervan dat iedereen zo snel als mogelijk terug naar normaal wil. Ik hoop dat we vanaf dit voorjaar weer open kunnen en misschien eerder. En als veel Nederlanders straks weer vakantie vieren in eigen land, is dat ook goed voor ons.” 

Nu houdt het museumteam zich bezig met allerlei klussen, zoals de collectie fotograferen voor qr-codes en vitrines herschikken. “Vanaf volgende maand hebben we ook een afdeling over Schouwen-Duiveland, met bijvoorbeeld het verhaal van de Tien van Renesse. Dat ontbrak nog aan onze collectie.”

Meer uit Beveland

Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

13 uur geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

17 uur geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

18 uur geleden
Brandweer blust brand in oude gymzaal Goese Lyceum

GOES - De brandweer heeft woensdagavond brand geblust in de oude gymzaal van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat in Goes.

19 uur geleden
Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

1 dag geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

1 dag geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

1 dag geleden