Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bevrijdingsfestival Zeeland 2022 eindelijk weer met publiek

Bevrijdingsfestival Zeeland 2022 eindelijk weer met publiek

VLISSINGEN - De voorbereidingen voor de 2022 editie van het Bevrijdingsfestival Zeeland zijn in volle gang. De organisatie zet vol in op een editie in de buitenlucht met bezoekers, veel optredens en inhoudelijke activiteiten met aandacht voor de actuele ontwikkelingen in de wereld.

Zoals ieder jaar staat het Bevrijdingsfestival op 5 mei – de dag van de vrijheid - stil bij het belang van vrijheid, democratie en onze rechtsstaat. Maar zelden was het besef van deze vrijheid relevanter dan op dit moment. De actualiteit doet ons realiseren hoe kwetsbaar vrijheid is en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat er nu wereldwijd duizenden mensen de straat op gaan om zich uit te spreken tegen de oorlog, bevestigt de kracht van solidariteit en het belang van een open democratische samenleving.

Ambassadeurs
Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. De ambassadeurs maken in de aanloop naar 5 mei actuele verhalen over (on)vrijheid. Zo spraken Suzan en Freek op Lesbos en in Athene met vluchtelingen, samen met de Stichting Vluchteling. Historicus Klaus Muller onderzocht samen met Duncan Laurence hoe het was om tijdens de Tweede Wereldoorlog tot de LHBTIQA+ gemeenschap te behoren. Fresku schrijft in aanloop naar 4 en 5 mei een nummer over vrijheid en ambassadeur Donnie bereidt een vrijheidsmaaltijd samen met mensen met een bijzonder verhaal over vrijheid. Op 5 mei zal Duncan Laurence om 19:15 uur een optreden verzorgen op het hoofdpodium in Vlissingen. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl, in deze krant en op social media.

De opzet en lay-out van het Bevrijdingsfestival Zeeland 2022 zijn in een nieuw jasje gestoken. Diverse factoren hebben ervoor gezorgd dat een deel van het evenement, waaronder het Plein van de Vrijheid, het hoofdpodium en Liberty Dance Stage, dit jaar verhuizen naar het Scheldekwartier. Een aantal andere podia, zoals het Roosevelt podium en het Zeeland podium, zullen op de Oude Markt en het Bellamypark terugkeren. Ook zullen de inhoudelijke activiteiten verspreid van het Scheldekwartier tot in het winkelgebied plaats vinden. Traditioneel wordt het Bevrijdingsfestival Zeeland om 11 uur geopend met de H.M. van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk.

Meer uit Vlissingen

Speelstad Vlissingen maakt zich op voor vijftigste editie: 'Ideale locatie!'

VLISSINGEN - Speelstad Vlissingen maakt zich op voor de vijftigste editie op een nieuwe locatie. Omdat op de vertrouwde locatie op voormalig sportpark Baskensburg huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gebouwd, moest de organisatie van Speelstad in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie waar naar hartenlust kan worden gespeeld en hutten kunnen worden gebouwd. "We kunnen terecht op het veld bij CSW Bestevaêr," vertelt penningmeester Alex van den Elshout. "Voor ons eigenlijk een ideale locatie, het ligt mooi centraal. Maar we hebben al van de gemeente begrepen dat we hier niet kunnen blijven omdat er binnen een jaar of twee, drie een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden."

15 uur geleden
Fietstunnel onder Nieuwe Vlissingseweg (N661) wordt gerenoveerd

MIDDELBURG - Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september 2024 wordt de fietstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg (N661), ter hoogte van de draaibrug Souburg, gerenoveerd. 

19 uur geleden
Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

1 dag geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

3 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

4 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

4 dagen geleden