Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bevelandse organisaties en gemeenten gaan samen regio versterken

Bevelandse organisaties en gemeenten gaan samen regio versterken

Op de Bevelanden slaan onderwijs, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de overheid de handen ineen voor een innovatieve, sterke en vitale regio in 2030. Hiervoor is het netwerk ‘Samenwerking De Bevelanden’ opgericht. Deze aanpak is nieuw in Zeeland. 

De vijf Bevelandse gemeenten - Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal - werken al jaren nauw samen. Deze samenwerking wordt nu verbreed. “Omdat niemand op eigen houtje voor een vitale en innovatieve regio kan zorgen, gaan we dat samen doen”, legt Kees Weststrate uit. De wethouder van de gemeente Borsele is woordvoerder van de samenwerking. “Vandaag (vrijdag, redactie) gaan we officieel van start met tientallen ondernemers, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de gemeenten. We roepen andere Bevelandse organisaties op om ook aan te sluiten. Er moet en kan meer om de regio aantrekkelijker te maken en houden voor werkgevers, werknemers, bewoners en bezoekers. Vooral met het oog op jongeren moeten we snel stappen zetten.”

De betrokken partijen gaan gezamenlijk initiatieven ontplooien en willen zo een proeftuin binnen Zeeland zijn. ‘Samenwerking de Bevelanden’ zet in op vijf verschillende thema’s. Dit zijn: Vitaal leven en gezondheid, Agri-/ aquafoodsector, Beleving op de Bevelanden, Beweging op de Bevelandse woningmarkt en Slim en multifunctioneel grondgebruik. “Ruim veertig partijen uit de verschillende sectoren, de provincie Zeeland en de vijf gemeenten waren betrokken bij de voorbereidingen. “De kracht van het netwerk is kennis en kunde delen. Door samen vanuit verschillende perspectieven naar maatschappelijk opgaves te kijken, kan ‘Samenwerking de Bevelanden’ sneller met innovatieve oplossingen komen.” 

De eerste projecten die op deze nieuwe manier worden aangepakt, gaan nog dit jaar van start. Viskwekerij Kingfish, Rusthoeve AIKC, onderwijsinstelling Scalda en de gemeente Noord-Beveland zijn al van start gegaan en werken aan een gezamenlijke opleidingslocatie in Colijnsplaat. De Rusthoeve is een akkerbouwbedrijf met een kenniscentrum, gespecialiseerd in agrarische innovatie. “De vier partijen zetten zich samen in voor slimme, nieuwe en multifunctionele combinaties van hun activiteiten. Zij leiden straks jongeren op in de agri/aqua-sector op de locatie waar de leerlingen direct praktijkervaring kunnen opdoen. Zo bieden zij een toekomstgerichte en daarmee duurzame opleiding aan.”

Meer uit Beveland

Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

1 uur geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

5 uur geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

5 uur geleden
Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

1 dag geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

1 dag geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

1 dag geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

1 dag geleden