Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bevelandse organisaties en gemeenten gaan samen regio versterken

Bevelandse organisaties en gemeenten gaan samen regio versterken

Op de Bevelanden slaan onderwijs, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de overheid de handen ineen voor een innovatieve, sterke en vitale regio in 2030. Hiervoor is het netwerk ‘Samenwerking De Bevelanden’ opgericht. Deze aanpak is nieuw in Zeeland. 

De vijf Bevelandse gemeenten - Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal - werken al jaren nauw samen. Deze samenwerking wordt nu verbreed. “Omdat niemand op eigen houtje voor een vitale en innovatieve regio kan zorgen, gaan we dat samen doen”, legt Kees Weststrate uit. De wethouder van de gemeente Borsele is woordvoerder van de samenwerking. “Vandaag (vrijdag, redactie) gaan we officieel van start met tientallen ondernemers, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de gemeenten. We roepen andere Bevelandse organisaties op om ook aan te sluiten. Er moet en kan meer om de regio aantrekkelijker te maken en houden voor werkgevers, werknemers, bewoners en bezoekers. Vooral met het oog op jongeren moeten we snel stappen zetten.”

De betrokken partijen gaan gezamenlijk initiatieven ontplooien en willen zo een proeftuin binnen Zeeland zijn. ‘Samenwerking de Bevelanden’ zet in op vijf verschillende thema’s. Dit zijn: Vitaal leven en gezondheid, Agri-/ aquafoodsector, Beleving op de Bevelanden, Beweging op de Bevelandse woningmarkt en Slim en multifunctioneel grondgebruik. “Ruim veertig partijen uit de verschillende sectoren, de provincie Zeeland en de vijf gemeenten waren betrokken bij de voorbereidingen. “De kracht van het netwerk is kennis en kunde delen. Door samen vanuit verschillende perspectieven naar maatschappelijk opgaves te kijken, kan ‘Samenwerking de Bevelanden’ sneller met innovatieve oplossingen komen.” 

De eerste projecten die op deze nieuwe manier worden aangepakt, gaan nog dit jaar van start. Viskwekerij Kingfish, Rusthoeve AIKC, onderwijsinstelling Scalda en de gemeente Noord-Beveland zijn al van start gegaan en werken aan een gezamenlijke opleidingslocatie in Colijnsplaat. De Rusthoeve is een akkerbouwbedrijf met een kenniscentrum, gespecialiseerd in agrarische innovatie. “De vier partijen zetten zich samen in voor slimme, nieuwe en multifunctionele combinaties van hun activiteiten. Zij leiden straks jongeren op in de agri/aqua-sector op de locatie waar de leerlingen direct praktijkervaring kunnen opdoen. Zo bieden zij een toekomstgerichte en daarmee duurzame opleiding aan.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Kinderen Bisschop Ernstschool in Goes vallen op

GOES - Sinds deze week vallen de kinderen van groep 2 tot en met groep 5 van de Bisschop Ernstschool in Goes goed op in het verkeer.

2 uur geleden
‘Eenhapswonder’ verovert nu ook Goes

ZIERIKZEE - Jaren geleden deponeerden Tanya en Hans Hakkenberg de troetelnaam ‘eenhapswonder’ bij de Kamer van Koophandel. Niet dat er al een plan was om een sushi take-away te runnen, integendeel. Ze waren eerst en vooral liefhebbers van dat kleine blokje met zoveel smaak en kleur. Ambities om er zelf bovengemiddeld succesvol mee te worden werden gedempt door de nuchtere afweging dat de business en het niveau ook waar te maken moesten zijn. Intussen heeft hun take away een stevige koppositie ingenomen op de Zeeuwse kaart. 

3 uur geleden
Goes Gezien: Bleekveld drastisch verkleind!

Het eens zo ruime Bleekveld, omrand door Katoen, De Mythe, Katoen, Kolveniershof en Katoen, is niet groot genoeg meer om de complete witte was te drogen en/of te bleken. Er is alleen nog ruimte voor twee kussenslopen en wat zakdoeken. Het huidige Bleekveld is bij de toegang slechts anderhalve meter breed, vijf meter lang en aan het doodlopende einde een halve meter breed. Er komt één achterdeur op uit. De foto spreekt boekdelen. Mijn kleindochter laat zich natuurlijk niet zomaar voor een karretje spannen, dus ze meet opa even na.

16 uur geleden
Jubileum voor echtpaar Traas uit ‘s-Heerenhoek

‘s-HEERENHOEK - Meneer en mevrouw Traas-Ars uit ‘s-Heerenhoek waren dinsdag zestig jaar getrouwd. 

1 dag geleden
Stichting Het Clarahofje bestaat dertig jaar

GOES - In februari viert Stichting Het Clarahofje haar 30-jarig bestaan. Marianne van Meer begon in 1992 een hospice in haar eigen huis in Hansweert. Ter ondersteuning richtte ze Stichting Het Clarahofje op. Een organisatie voor vrijwilligerswerk, die dankzij donaties het hospice draaiende hield en nog steeds houdt. Het was het eerste hospice in Zeeland en het tweede in Nederland.

1 dag geleden
2022 wederom geen gangbaar jaar voor Historisch Museum De Bevelanden

GOES - Maar liefst zo’n 43 procent minder bezoekers hadden Zeeuwse musea in 2021 vergeleken met een normaal jaar. Zo had Historisch Museum De Bevelanden in Goes 16.982 bezoekers in 2016. Dat aantal zou het de jaren daarna niet evenaren, met dieptepunten in 2020 (3.579 bezoekers) en vorig jaar (3.709 bezoekers). “Met de vernieuwing die nodig is voor het museum, wordt 2022 ook geen gangbaar jaar”, vertelt Saskia Vahlenkamp, die vorige week afscheid nam als museumdirecteur.

1 dag geleden
Politie: Alles wijst erop dat lichaam van Dean is

NEELTJE JANS - Alles wijst er volgens de politie op dat het bij Neeltje Jans gevonden stoffelijk overschot inderdaad van de vermiste 4-jarige Belgische jongen Dean Verberckmoes is. Dat meldt de politie zojuist.

1 dag geleden