Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bevelandse gemeenten nemen deel aan internationale campagne ‘Orange the World’

Bevelandse gemeenten nemen deel aan internationale campagne ‘Orange the World’

Het is donderdag Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ook de Bevelandse gemeenten Goes, Borsele, Noord-Beveland, Reimerswaal en Kapelle maken zich sterk om geweld tegen vrouwen en jonge meisjes te bestrijden. Daarom nemen zij deel aan de wereldwijde campagne ‘Orange the World’. Elke gemeente besteedt hier op zijn eigen manier aandacht aan.

In Goes is de televisietoren oranje verlicht. En voor het stadskantoor en op het plein van praktijkschool De Wissel en het Ostrea Lyceum in Goes wappert de Orange the Worldvlag. Die vlag hangt eveneens in Noord-Beveland uit. En ook is het gemeentehuis in Wissenkerke oranje verlicht, net als het Borselse gemeentehuis in Heinkenszand (foto). Daarnaast is daar de gemeentelijke pagina in de krant in oranje opgemaakt. In Reimerswaal gaan jongerenwerkers met Orange the World aan de slag. En wie naar www.kapelle.nl gaat, ziet dat de website van de gemeente Kapelle oranje gekleurd is.

16 Days of Action

Tussen 25 november en 10 december zijn de ’16 Days of Action against Violence’, geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name vandaag, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, vinden wereldwijd initiatieven plaats die in het teken staan van de kleur oranje. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Adrie van der Maas trekt wederom de kar voor SGP Noord-Beveland

WISSENKERKE - Adrie van der Maas voert de lijst aan voor SGP Noord-Beveland bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

1 uur geleden
Al zou Peter Traas willen stoppen met vuurwerk, dat gaat niet zo makkelijk

‘s-GRAVENPOLDER - Met voor het tweede jaar op rij een vuurwerkverbod lijkt de traditionele vuurwerkverkoop verder weg dan ooit. Maar al zou Peter Traas van Vuurwerkpaleis Zeeland in ‘s-Gravenpolder willen stoppen, hij komt niet van zijn 9500 kilo vuurwerk af. “Ik heb er zorgplicht voor en mag het niet vervoeren.”

2 uur geleden
‘Ondernemers én studenten uitdagen om te vernieuwen’

De uitreiking van de Zeeuwse innovatieprijs Emergo is voor gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland traditiegetrouw een hoogtepunt van Contacta. Nu de beurs niet kan doorgaan, vindt de prijsuitreiking vandaag (woensdag) online plaats. De onderscheiding zet Zeeuwse ondernemingen met de beste vernieuwende ideeën in de schijnwerpers. “Innovatie is een van de pijlers van de Zeeuwse economie en deze verkiezing brengt prachtige innovaties in Zeeland breed in beeld”, aldus De Bat. De bedrijven verdienen deze aandacht en daarnaast hoopt De Bat dat hun vernieuwingen andere ondernemers én jonge mensen uitdagen om ook te innoveren.

4 uur geleden
Geen Contacta-beurs, wel een Contacta-krant!

GOES - Weekblad de Bode is de mediapartner van Contacta, de zakelijke netwerkbeurs van LMG strategie+creatie in Goes. Toen op het laatste moment duidelijk werd dat de beurs deze week door de verscherpte coronamaatregelen niet op de gewenste manier kon plaatsvinden, gooiden de partners het - helemaal passend in het beursthema ‘Vergroot je veerkracht’ - over een ander boeg. Met de Contacta-krant laten ze zien hoeveel uiteenlopende bedrijven zuidwest-Nederland rijk is en met welke bijzondere innovaties zij bezig zijn. De special wordt deze week verspreid met de reguliere uitgave van Weekblad de Bode.

1 dag geleden
Lokale Partij Borsele en OPA Borsele fuseren

HEINKENSZAND - Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart hebben de lokale partijen in de gemeente Borsele besloten de krachten te bundelen in één partij. Lokale Partij Borsele en OPA Borsele fuseren tot Lokale Partij Borsele (LPB).

1 dag geleden
De ZBBUZZ helpt je op weg in de digitale wereld

MIDDELBURG - Misschien heb je hem al eens gezien bij jou in het dorp: de ZBBUZZ van ZB Bibliotheek van Zeeland. Een dame met Zeeuwse klederdracht, gemaakt door Rem van den Bosch, schittert op de zijkant van deze bus. Stap eens binnen en stel je vraag. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

1 dag geleden
Grote controle Goes: Twee auto’s ingevorderd en 14 boetes

GOES - Bij de grote verkeerscontrole in Goes zondag heeft de politie 14 bekeuringen uitgedeeld en 2 voertuigen in beslag genomen. 

1 dag geleden