Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bevelandse gemeenten gaan nog meer samenwerken op woonbeleid

Bevelandse gemeenten gaan nog meer samenwerken op woonbeleid

GOES - De vijf Bevelandse gemeenten gaan nog nauwer samenwerken op het gebied van woonbeleid.

Ze hebben samen een woonvisie gemaakt, waarin het strategische woonbeleid tot en met 2023 is vastgelegd. In de visie staan gezamenlijke doelen en kaders voor de lange termijn.

De eerste stappen voor een gezamenlijk woonbeleid werden gezet in 2013.

Huisvesting

Toen maakten de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal afspraken over woningbouw, herstructurering, wonen en zorg, huisvesting en arbeidsmigranten. Ook werden er prestatieafspraken gemaakt met de woningcorporaties in de regio en werden marktpartijen, huurders en belangenbehartigers geraadpleegd.

Duurzaamheid

In de nieuwe visie leggen de gemeenten ook verbanden met zaken als duurzaamheid, zorg en recreatie. Verder spelen ze in op de crisis op de woningmarkt en trends, kansen en knelpunten. De visie moet richting geven voor de komende vijf jaar met een doorkijkje naar de komende tien jaar. Elk jaar maken de gemeenten een update in de vorm van een monitor. “Daarin volgen we de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling in vraag een aanbod.”

De visie wordt in de eerste helft van juni behandeld in de vijf gemeenteraden. Na de zomer moeten ze hem definitief vaststellen.

Meer uit Beveland

Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

10 uur geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

11 uur geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

12 uur geleden
Zeeuwen terug uit Den Haag: 'Een mooie dag, maar we zijn er nog niet'

HEINKENSZAND/DEN HAAG - Een delegatie van zo'n zestig Zeeuwen heeft demissionair minister Rob Jetten van Energie en Klimaat woensdag de Zeeuwse voorwaarden overhandigd voor grote energieprojecten, zoals nieuwe kerncentrales. Jetten zegde toe er voor de zomervakantie inhoudelijk op te reageren. "We kunnen spreken van een mooie dag", concludeerde de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis bij thuiskomst, "maar we zijn nog niet klaar."

1 dag geleden
Plan voor Park de Remise Hoedekenskerke komt op stoom

HOEDEKENSKERKE - Geduld is voor ondernemers Marco Harthoorn en Peter Heeren geen overbodige luxe bij het realiseren van hun eerste toeristische project. Maar ze zetten door en na meer dan tien jaar hebben ze nu de vergunningen rond voor Park de Remise bij Hoedekenskerke. "Als we over twee, tweeënhalf jaar kunnen verhuren, ben ik tevreden", zegt Harthoorn.

1 dag geleden
Tycho Zoon is voorleeskampioen van de provincie Zeeland

MIDDELBURG - Met hooggespannen verwachtingen zitten de regionale finalisten met hun leesboek op schoot. Op de beurt mogen ze voorlezen aan een zaal vol publiek in ZB Bibliotheek van Zeeland. Wie wordt de Zeeuwse Voorleeskampioen?

2 dagen geleden
Kliko uitgebrand in 's-Gravenpolder

's-GRAVENPOLDER - De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor brand in een afvalcontainer in de Egelantierstraat in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden