Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York werken verliezen weg na opmerkingen Fed-preses

Beurzen New York werken verliezen weg na opmerkingen Fed-preses

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben dinsdag een groot deel van hun eerdere verliezen weggewerkt. Door opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve verschoven zorgen over mogelijk te dure technologiefondsen weer naar de achtergrond.

Powell gaf tijdens een hoorzitting in de Senaat over het monetair beleid aan geen extreem hoge of langdurige inflatie te vrezen als gevolg van de miljarden die de Fed in de economie pompt. Hij zag dan ook geen reden om het opkoopbeleid, dat voor erg lage rentes zorgt, te temperen. Daarnaast had de centralebankpresident opbeurende berichten over het economisch herstel in de Verenigde Staten.

Dankzij die beweringen beperkten aandelen van grote technologiebedrijven hun eerdere verliezen. Zo kwam Apple van een eerdere min van ruim 2 procent tot een min van 0,1 procent. Webwinkel- en cloudsoftwareconcern Amazon boog een eerder verlies zelfs om in een winst van 0,4 procent.

Eerder werd met het oog op oplopend rendement op staatsobligaties gevreesd voor overwaardering van de recentelijk hard gestegen techaandelen. De zorg bestond dat met het economisch herstel ook een sterke inflatie zijn intrede zou doen, waardoor het dividend uit dure aandelen aan waarde zou inboeten. Daarnaast maken eventuele hogere rentes, die vaak volgen op sterke inflatie, sterk groeiende bedrijven op de beurs minder aantrekkelijk.

De Dow-Jonesindex eindigde uiteindelijk 0,1 procent hoger op 31.537,35 punten. De breder samengestelde S&P 500 won ook 0,1 procent tot 3881,37 punten. Techbeurs Nasdaq werkte een groot deel van eerdere verliezen weg en sloot 0,5 procent lager op 13.465,20 punten.

Tesla eindigde uiteindelijk 2,2 procent lager. De maker van elektrische auto's kocht eerder voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins, maar die digitale munt is flink gedaald na kritische opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiƫn Janet Yellen. Ze noemde de bitcoin, die ruim 10 procent aan waarde verloor, inefficiƫnt en speculatief.

De euro was 1,2146 dollar waard, tegenover 1,2151 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 61,41 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 65,20 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Suriname neemt nieuwe maatregelen om munt te stabiliseren

PARAMARIBO (ANP) - In een nieuwe poging de Surinaamse munt te stabiliseren, kiest de regering voor een zwevende in plaats van een vaste wisselkoers tegen de Amerikaanse dollar. Dit heeft Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname, zaterdag op een persconferentie in Paramaribo bekendgemaakt. Een stabiele munt is voor zowel bedrijven als burgers belangrijk omdat het planning en budgettering makkelijker maakt.

39 minuten geleden
Superbelegger Buffett profiteert van Apple en verzekeraars

OMAHA (ANP) - Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft het slotkwartaal van 2020 uitstekend gepresteerd. De onderneming boekte een fors hoger resultaat, geholpen door de rendementen op aandelen als die van techconcern Apple. Daarnaast presteerde de verzekeringsportefeuille van Berkshire naar behoren.

5 uur geleden
Beursgang WeWork stap dichterbij na regeling met oud-topman

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De beursgang van verhuurder van kantoorruimte WeWork is weer een stap dichterbij. Voormalig topman Adam Neumann ging akkoord met een schikkingsvoorstel waarbij hij de helft van het uiteindelijke bedrag krijgt uitgekeerd. Daarmee komt een einde aan de voortslepende juridische strijd tussen investeerder SoftBank en Neumann.

5 uur geleden
Olieraffinaderijen Texas haasten zich met herstart na vrieskou

HOUSTON (ANP) - Olieraffinaderijen in de Amerikaanse staat Texas maken haast met het weer opstarten van de activiteiten, nadat deze eerder door de ijzige kou stil kwamen te liggen. De olieproducenten hopen te kunnen profiteren van de hoogste marges voor het omzetten van ruwe olie naar brandstoffen in een jaar tijd.

6 uur geleden
Zweedse economie verrast met krimp in slotkwartaal 2020

STOCKHOLM (ANP) - De Zweedse economie is in het vierde kwartaal van 2020 tegen de verwachting in gekrompen. Dat kwam vooral doordat de uitgaven van huishoudens scherp daalden. Ook een toename van de exportvraag kon een krimp niet voorkomen.

7 uur geleden
TikTok-eigenaar ByteDance zet vol in op onderwijsdivisie

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese ByteDance, eigenaar van de populaire filmpjesapp TikTok zet volop in op zijn onderwijsdivisie. De socialmediaonderneming wil dit jaar 13.000 nieuwe werknemers werven. Daarmee wil ByteDance een grotere rol spelen op de onlineonderwijsmarkt van China.

9 uur geleden
'Handelsplatform achter GameStop-saga wil in maart naar de beurs'

NEW YORK (ANP) - Beursbemiddelaar Robinhood, een van de hoofdrolspelers rond de beursgekte bij fondsen als GameStop en AMC Entertainment zou mikken op een beursgang in maart. Bronnen melden aan persbureau Bloomberg dat het bedrijf al gesprekken heeft gevoerd met banken. Een woordvoerder van Robinhood weigerde op de geruchten in te gaan.

9 uur geleden