Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York opgetogen richting beëdiging Joe Biden

Beurzen New York opgetogen richting beëdiging Joe Biden

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn daags voor de inauguratie van president-elect Joe Biden met winsten aan de handelsdag begonnen. Het aantreden van de Democraat wordt over het algemeen gezien als gunstig voor de markten, omdat zijn partij snelle en grootscheepse economische steunmaatregelen voorstaat. Diezelfde lijn zal de beoogde nieuwe minister van Financiën Janet Yellen volgen in haar verhoor voor de Senaat, dat door beleggers met belangstelling zal worden gevolgd.

De Dow-Jonesindex begon dinsdag 0,4 procent hoger op 30.918 punten. De S&P 500 klom 0,7 procent tot 3793 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 13.101 punten.

Beleggers keren terug van een lang weekend, aangezien de beurzen maandag gesloten bleven wegens Martin Luther King Day. Eerder werd al bekend dat Yellen voor de Senaat zal pleiten voor "groots" optreden van de Amerikaanse overheid bij het verzachten van de economische pijn van de coronacrisis.

Handelsberichten

Een keur aan bedrijven kwam met handelsberichten. Zakenbank Goldman Sachs meldde over het afgelopen kwartaal een nettowinst die meer dan verdubbeld was, geholpen door sterk gestegen commissies voor hulp bij fusies, beursgangen en effectenhandel. Het aandeel steeg 1,3 procent.

Branchegenoot Bank of America noteerde vrijwel vlak. De financieel dienstverlener rapporteerde een lagere winst, maar topman Brian Moynihan zag tegelijkertijd tekenen van herstel, bijvoorbeeld toegenomen consumentenbestedingen.

Microsoft (plus 0,6 procent) en General Motors kondigden aan samen te investeren in autonoom rijdende auto's. Beleggers beloonden het nieuws met een plus van bijna 7 procent voor de Amerikaanse autofabrikant.

Cruiseconcern Royal Caribbean bereikte een akkoord over de verkoop van zijn merk Azamara aan investeringsmaatschappij Sycamore Partners. Het aandeel van de door de coronacrisis geplaagde reisonderneming won 2,1 procent.

Meer uit Financieel

FNV dreigt met acties bij Gall & Gall

DEN HAAG (ANP) - FNV dreigt met acties bij Gall & Gall, de grootste slijterij van Nederland en eigendom van supermarktconcern Ahold Delhaize. Volgens de vakbond zijn onderhandelingen over een nieuwe cao vastgelopen.

34 minuten geleden
Amsterdam op tweede plaats ranglijst populaire steden voor expats

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam neemt de tweede plaats in op de ranglijst van steden waar werknemers wereldwijd het liefst naartoe willen verhuizen. Dit meldt The Network, een wereldwijde alliantie van wervingswebsites, in samenwerking met adviesbureau Boston Consulting Group. De Nederlandse hoofdstad blijft alleen achter bij Londen, dat voor de derde keer op rij bovenaan de lijst staat.

47 minuten geleden
Duits ondernemersvertrouwen op hoogste niveau in jaar tijd

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in april gestegen naar het hoogste niveau in een jaar tijd, meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. Het ondernemersklimaat in de grootste economie van Europa en de belangrijkste handelspartner van Nederland laat daarmee al drie maanden op rij een verbetering zien.

1 uur geleden
Italië legt Amazon boete op voor oneerlijke handelspraktijken

ROME (ANP/DPA/RTR) - De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft van de Italiaanse mededingingsautoriteiten een boete gekregen van 10 miljoen euro. Volgens de toezichthouder volgt de boete op een onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken van het bedrijf, waardoor consumenten werden benadeeld.

1 uur geleden
ASMI schiet omhoog in hogere AEX na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - ASMI was woensdag de grote winnaar op de Amsterdamse beurs. De chiptoeleverancier zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal toenemen. Dat is een opsteker voor het bedrijf, want de orderontvangst liet al langere tijd een dalende trend zien. ASMI verwacht ook dat de vraag de rest van het jaar geleidelijk aan toeneemt. Ook bleef de vraag uit China naar de producten van ASMI sterk. Het aandeel werd ruim 11 procent meer waard, na een vertraagde opening door het grote aantal kooporders. Branchegenoten ASML en Besi wonnen 2 en 2,8 procent.

3 uur geleden
Aanklagers VS eisen drie jaar celstraf tegen oprichter Binance

NEW YORK (ANP/RTR) - Amerikaanse aanklagers eisen een celstraf van drie jaar tegen oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance. Dat komt naar voren uit rechtbankdocumenten. Zhao staat in de Verenigde Staten terecht omdat hij met Binance antiwitwasregels zou hebben overtreden. Naar verwachting hoort hij volgende week zijn straf.

3 uur geleden
Meeste ondernemers vinden regeldruk EU te hoog, aldus onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De meeste ondernemers in Nederland vinden de regeldruk voor bedrijven in de Europese Unie te hoog. Het verminderen van die regeldruk is dan ook het belangrijkste thema voor ondernemers bij de aankomende verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat melden VNO-NCW en MKB-Nederland op basis van een enquête onder ruim 1600 ondernemers.

3 uur geleden