Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen in New York sluiten lager na notulen Fed

Beurzen in New York sluiten lager na notulen Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden verliezen gesloten. De bekendste graadmeters op Wall Street daalden na de publicatie van de notulen van de recentste rentevergadering van de Federal Reserve en drongen die verliezen vervolgens deels terug. Uit de stukken kwam naar voren dat sommige beleidsmakers van de centrale bank zich afvroegen of de rentes wel hoog genoeg waren om de inflatie onder controle te krijgen.

Beleggers hopen juist op de eerste verlaging van het belangrijkste rentetarief, dat de Fed in 2022 en 2023 in hoog tempo verhoogde om de inflatie in te tomen. Als de rentes lager zijn, is dat in principe gunstig voor de waarde van aandelen.

Maar veel kopstukken bij de Fed vroegen zich af of de ingrepen voor een lagere inflatie van de centrale bank ver genoeg gingen. De mate waarin de prijzen stegen viel in het eerste kwartaal namelijk tegen, zo vonden ze volgens het officiële verslag over de rentevergadering. Ook spraken ze over een langere periode waarin de rentes op hun huidige hoge niveau blijven "als inflatie niet blijvend richting 2 procent beweegt". Tegelijkertijd vonden ze het rentebeleid van nu "goed gepositioneerd", stond in de notulen.

Dow Jones en Nvidia

De Dow-Jonesindex zakte 0,5 procent naar een stand van 39.671,04 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,3 procent tot 5307,01 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 16.801,54 punten.

Na het slot van de reguliere handel gaat veel aandacht uit naar de kwartaalcijfers van chipontwikkelaar Nvidia. Die won de afgelopen maanden fors aan beurswaarde dankzij de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Nvidia, dat belangrijke chips voor AI-toepassingen ontwikkelt, daalde voorafgaand aan die cijfers 0,5 procent.

Target en ViaSat

Target zakte ruim 8 procent. De winkelketen boekte afgelopen kwartaal minder winst dan verwacht. Ook de verkopen lieten een daling zien. De vooruitzichten voor het huidige kwartaal stelden ook teleur.

ViaSat kelderde ruim 16 procent. De leverancier van satellietbreedbanddiensten en veilige netwerksystemen voor militairen en commerciële bedrijven leed afgelopen kwartaal een verlies. Ook de omzetverwachting voor het hele boekjaar viel tegen.

Euro en olie

De euro verloor zo'n 0,2 procent ten opzichte van de dollar en was 1,0822 dollar waard. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent in prijs tot 77,34 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent minder op 81,86 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl stopt ermee na boete van ACM

DEN HAAG (ANP) - Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

53 minuten geleden
Nabestaanden vliegtuigcrashes willen miljardenboete Boeing

WASHINGTON (ANP/RTR) - Familieleden van de slachtoffers van twee grote Boeing 737 MAX-crashes hebben de Amerikaanse justitie gevraagd een boete van maximaal bijna 25 miljard dollar te eisen tegen de vliegtuigbouwer. Volgens een advocaat van de nabestaanden zou die straf "juridisch gerechtvaardigd en duidelijk passend" zijn. Hij spreekt in een brief aan justitie van "de dodelijkste bedrijfsmisdaad in de geschiedenis van de Verenigde Staten".

2 uur geleden
Europese Commissie wil maatregelen voor Nederlandse arbeidsmarkt

BRUSSEL (ANP) - Het is hard nodig dat de Nederlandse overheid ingrijpt op de arbeidsmarkt, vindt de Europese Commissie. Zo moet flexwerk minder aantrekkelijk worden, staat bij een reeks aanbevelingen die de dagelijkse EU-leiding heeft voor Nederland. Ook zou ons land meer moeten doen om extra mensen aan het werk te krijgen om zo personeelstekorten op te lossen.

2 uur geleden
Oekraïne gaat invoerrechten betalen voor export eieren naar EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat invoerrechten heffen op eieren uit Oekraïne. Het land exporteert er meer naar de EU dan voorheen, en de unie wil de eigen boeren beschermen tegen de Oekraïense concurrentie.

2 uur geleden
Moederbedrijf Thuisbezorgd wint op beurs na deal met Amazon

AMSTERDAM (ANP) - Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway was woensdag een van de grotere winnaars op de Amsterdamse beurs. Het maaltijdbestelbedrijf gaat in samenwerking met webwinkelconcern Amazon leden van Amazon Prime in Duitsland, Oostenrijk en Spanje gratis maaltijdbezorgingen aanbieden. Daarop werd door beleggers positief gereageerd. Met een plus van 1,5 procent was Just Eat Takeaway de grootste stijger bij de middelgrote fondsen op het Damrak.

4 uur geleden
Amazon steekt 8,8 miljard euro in clouddiensten in Duitsland

FRANKFURT (ANP/BELGA) - Amazon wil de komende jaren miljarden euro's extra investeren in Duitsland, meldt het Amerikaanse webwinkelconcern. Zo wil Amazon 8,8 miljard dollar uittrekken om zijn infrastructuur voor clouddiensten in dat land uit te breiden.

5 uur geleden
Italiaanse regering belooft verantwoordelijke overheidsfinanciën

ROME (ANP) - De Italiaanse regering is zich ervan bewust dat een "verantwoordelijke aanpak" van de overheidsfinanciën noodzakelijk is. Dat zei de Italiaanse minister Carlo Giorgetti tegen journalisten in Rome. Hij reageerde op het nieuws dat de Europese Commissie het Zuid-Europese land onder financieel toezicht wil stellen omdat het begrotingstekort en de staatsschuld te hoog zijn.

5 uur geleden