Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen in Japan en Taiwan lager door coronazorgen

Beurzen in Japan en Taiwan lager door coronazorgen

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in Japan en Taiwan lieten maandag stevige verliezen zien door zorgen over de coronasituatie in beide landen. In Japan werd afgelopen vrijdag in drie extra regio's de noodtoestand ingevoerd. Ook het trage vaccinatieprogramma in het land zorgde voor koersdruk op de aandelenmarkt. In Taiwan werden in en rond de hoofdstad Taipei strengere coronamaatregelen afgekondigd na een flinke stijging van het aantal bestemmingen.

De hoofdindex in Taiwan, de Taiex, raakte 3 procent kwijt. De eilandstaat was tot nu toe juist redelijk gespaard gebleven van de coronapandemie en kreeg internationaal veel lof vanwege de succesvolle aanpak van het virus.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,9 procent lager op 27.824,83 punten. De maker van chipapparatuur Tokyo Electron behoorde tot de sterkste dalers met een verlies van 3,6 procent. Honda zakte bijna 3 procent. De autofabrikant waarschuwde onlangs dat het chiptekort in de sector en de hogere materiaalkosten de groei in het huidige boekjaar onder druk zullen zetten. Ook techinvesteerder SoftBank en winkelconcern Fast Retailing, die zwaar wegen in de Nikkei, daalden ruim 1 procent.

De Chinese beurzen wonnen terrein na een reeks van macro-economische cijfers uit het land. De Chinese industriële productie en de winkelverkopen namen in april op jaarbasis weer flink toe, maar stegen wel minder hard in vergelijking met maart. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,7 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong dikte 0,6 procent aan.

Meer uit Financieel

SonntagsZeitung: UBS schrapt wereldwijd 36.000 banen

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse bankconcern UBS gaat zijn personeelsbestand met 20 tot 30 procent verminderen nadat de overname van zijn geplaagde branchegenoot Credit Suisse is afgerond. Dat betekent dat er wereldwijd 36.000 banen worden geschrapt, meldt de Zwitserse krant SonntagsZeitung.

21 minuten geleden
LTO-voorzitter: compensatie PAS-melders breekpunt landbouwakkoord

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten PAS-melders moeten in het landbouwakkoord gecompenseerd worden, anders maakt Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) daar een breekpunt van. Dat zei Sjaak van der Tak, LTO-voorzitter, in het tv-programma Buitenhof.

34 minuten geleden
SER-voorzitter Putters: mensen moeten meer uren werken

HILVERSUM (ANP) - Om de arbeidsmarkt weer in beweging te krijgen, moet het aantrekkelijker worden gemaakt voor mensen om meer uren te draaien, zegt Kim Putters, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, in tv-programma WNL Op Zondag.

1 uur geleden
ECB-directielid: te weinig oog voor bedrijfswinsten bij inflatie

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De winststijgingen van bedrijven en de prijsverhogingen die daaraan ten grondslag liggen, hebben mogelijk een grotere impact op de inflatie dan algemeen wordt aangenomen, zegt directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB).

4 uur geleden
Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.

19 uur geleden
Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

21 uur geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

1 dag geleden