Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen Azië omlaag na nieuwe renteverhoging Fed

Beurzen Azië omlaag na nieuwe renteverhoging Fed

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in Azië gingen donderdag omlaag, in navolging van de forse koersverliezen op Wall Street. De Amerikaanse centrale bank heeft de rente verder verhoogd in de strijd tegen de hoge inflatie. De Federal Reserve gaf daarbij aan door te zullen gaan met het verhogen van de rente om de inflatie te beteugelen. Op de financiële markten is er vrees dat die sterke renteverhogingen tot een recessie kunnen leiden.

Fed-voorzitter Jerome Powell beloofde dat de centrale bank de inflatie onder controle zal krijgen, ook als de economie daardoor pijn lijdt. Volgens Powell zal de Fed doorgaan met renteverhogingen "totdat de klus is geklaard".

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde een min van 1,9 procent en de beurs in Shanghai ging 0,3 procent omlaag. Zakenbank Goldman Sachs verlaagde de groeiverwachting voor de Chinese economie in 2023 naar 4,5 procent, van een eerder voorspelde 5,3 procent. Goldman Sachs wees daarbij op de strikte coronamaatregelen in China.

In Sydney leverde de All Ordinaries 1,6 procent in en de Kospi in Seoul daalde 1 procent.

De Nikkei in Tokio stond 0,5 procent in het rood. De Japanse centrale bank maakte bekend geen wijzigingen aan te brengen in het soepele monetaire beleid. De Bank of Japan verklaarde de rente voorlopig ongewijzigd te zullen houden op het huidige zeer lage niveau.

Meer uit Financieel

Meer investeringen in energiebesparing en duurzame energie

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven hebben afgelopen jaar meer geld gestoken in maatregelen om energie te besparen en in technieken voor duurzame energie. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de RVO werd daarbij veel gebruikgemaakt van een subsidieregeling voor bedrijven. Die zogeheten EIA-subsidie werd door bijna 23.000 ondernemers aangevraagd.

30 minuten geleden
Nederlander die replica's van LEGO verkoopt moet stoppen van rechter

DEN HAAG (ANP) - Een Nederlandse man die treinreplica's van LEGO-stenen maakt en doorverkoopt moet daarmee stoppen van de rechter. LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld in omzet, sleepte de man eerder deze maand in een kort geding voor de rechter, omdat hij inbreuk zou maken op het merkrecht van LEGO.

57 minuten geleden
EU en Australië sluiten overeenkomst over belangrijke mineralen

BRUSSEL/CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie en Australië hebben een overeenkomst gesloten om de samenwerking en investeringen in belangrijke mineralen te stimuleren. Deze kritieke grondstoffen zoals koper, lithium, nikkel en platina zijn essentieel voor de energietransitie, omdat ze nodig zijn voor bijvoorbeeld batterijen voor elektrische auto's.

1 uur geleden
Nieuw topvrouw Petrobras wil zoeken naar olie opvoeren

BRASILIA (ANP/AFP) - De nieuwe topvrouw van het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, Magda Chambriard, wil dat het bedrijf snel meer werk maakt van de zoektocht naar nieuwe oliebronnen. In haar eerste persconferentie verklaarde ze dat daarbij "nieuwe grenzen" moeten worden opgezocht. Dat is volgens haar van groot belang voor Petrobras.

1 uur geleden
'Massale' verkoop huurwoningen dreigt door nieuwe wet, stelt branche

LEIDEN (ANP) - Verhuurders voelen zich gedwongen om hun vastgoed te verkopen als de Wet Betaalbare huren van demissionair minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge wordt aangenomen door de Eerste Kamer. Dat stelt Stichting Fair Huur na onderzoek onder de ruim 150 leden die samen 6 miljard euro aan vastgoed bezitten in Nederland. Door de wet zou het verhuren van betaalbare woonruimte niet meer rendabel zijn.

1 uur geleden
Zuid-Korea vindt hoge concentratie weekmakers in Shein-spullen

SEOUL (ANP/AFP) - Kinderproducten van de oorspronkelijk Chinese webwinkel Shein bevatten veel te hoge concentraties van bepaalde chemische stoffen, meldt de Zuid-Koreaanse overheid. Kinderschoenen, leren tassen en een riem bevatten soms honderden keren de maximaal toegestane hoeveelheid ftalaten, weekmakers die producten zacht en buigzaam maken. Die stoffen kunnen hormoonverstoringen veroorzaken.

1 uur geleden
Illegale goksites moeilijker te herkennen na reclameverbod

DEN HAAG (ANP) - Ruim twee derde van de mensen die onlinekansspelen speelt, kan een legale goksite niet onderscheiden van een illegale. Dat komt naar voren uit onderzoek van Ipsos I&O naar de ontwikkelingen in de Nederlandse onlinekansspelmarkt. Volgens directeur Peter-Paul de Goeij van de Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) komt dat onder meer door het verbod op gokreclames op tv, radio en in kranten.

2 uur geleden