Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen Azië omlaag na nieuwe renteverhoging Fed

Beurzen Azië omlaag na nieuwe renteverhoging Fed

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in Azië gingen donderdag omlaag, in navolging van de forse koersverliezen op Wall Street. De Amerikaanse centrale bank heeft de rente verder verhoogd in de strijd tegen de hoge inflatie. De Federal Reserve gaf daarbij aan door te zullen gaan met het verhogen van de rente om de inflatie te beteugelen. Op de financiële markten is er vrees dat die sterke renteverhogingen tot een recessie kunnen leiden.

Fed-voorzitter Jerome Powell beloofde dat de centrale bank de inflatie onder controle zal krijgen, ook als de economie daardoor pijn lijdt. Volgens Powell zal de Fed doorgaan met renteverhogingen "totdat de klus is geklaard".

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde een min van 1,9 procent en de beurs in Shanghai ging 0,3 procent omlaag. Zakenbank Goldman Sachs verlaagde de groeiverwachting voor de Chinese economie in 2023 naar 4,5 procent, van een eerder voorspelde 5,3 procent. Goldman Sachs wees daarbij op de strikte coronamaatregelen in China.

In Sydney leverde de All Ordinaries 1,6 procent in en de Kospi in Seoul daalde 1 procent.

De Nikkei in Tokio stond 0,5 procent in het rood. De Japanse centrale bank maakte bekend geen wijzigingen aan te brengen in het soepele monetaire beleid. De Bank of Japan verklaarde de rente voorlopig ongewijzigd te zullen houden op het huidige zeer lage niveau.

Meer uit Financieel

Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

1 uur geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

1 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

2 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

2 uur geleden
ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

3 uur geleden
Techinvesteerder Prosus koploper in verder herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een verder herstel liet zien. Ook de banken en verzekeraars lieten stevige koerswinsten zien. Nu de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen, zijn beleggers vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

4 uur geleden
Verlies CZ ruim verdrievoudigd door beleggingen en inzet reserves

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraar CZ heeft het verlies vorig jaar meer dan verdrievoudigd, vooral als gevolg van slechte beleggingsresultaten. Ook moest het concern veel geld uit zijn reserves halen om de zorgpremies betaalbaar te houden.

4 uur geleden