Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurshandel in teken steunpakket VS en cijfers Amazon en Alphabet

Beurshandel in teken steunpakket VS en cijfers Amazon en Alphabet

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel op het Damrak staat dinsdag vooral in het teken van het overleg over het Amerikaanse coronasteunpakket. Daarnaast wordt uitgekeken naar de resultaten van de grote Amerikaanse technologieconcerns Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google. Die cijfers komen na de slotbel op Wall Street naar buiten. De Amsterdamse beurs zal naar verwachting hoger openen, na het stevige herstel een dag eerder. Ook de andere Europese beurzen lijken met winsten te beginnen.

Democraten in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden in Washington hebben maandag een plan ingediend voor een steunpakket van 1,9 biljoen dollar (1570 miljard euro) om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. De Republikeinen willen echter niet verder gaan dan een plan van 618 miljard dollar. De Democraten hebben aangekondigd om eventuele Republikeinse tegenwerking te omzeilen door het plan uit te roepen tot een begrotingsmaatregel. Op die manier is een gewone meerderheid voldoende in plaats van 60 stemmen in de Senaat.

Aan het coronafront versoepelt Oostenrijk over een week de lockdownmaatregelen. Winkels, scholen, kappers en musea kunnen vanaf 8 februari weer open. Inwoners moeten vanaf 20.00 uur wel binnenblijven tot 06.00 uur. In een groot deel van Italië, waaronder de hoofdstad Rome, mogen inwoners ook weer naar andere regio’s met een relatief lage infectiegraad. Daar mogen restaurants en cafés overdag weer open. In het hele land blijft een avondklok gelden vanaf 22.00 uur. In Nederland ziet minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heel weinig ruimte om de huidige lockdown te versoepelen.

Just Eat haalt meer dan miljard op

Op het Damrak liet maaltijdbezorger Just Eat Takeaway weten 1,1 miljard euro te hebben opgehaald met de uitgifte van obligaties. Het bedrijf wil het geld gebruiken om nieuwe overnames te doen als de kans zich voordoet. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl profiteert volop van de coronacrisis door de sluiting van restaurants in veel landen en verwacht ook in het eerste kwartaal een stevige ordergroei.

De Europese beurzen sloten maandag met stevige winsten. De AEX-index klom 1,6 procent tot 647,34 punten en de MidKap won 1,1 procent tot 971,62 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1,6 procent. Ook Wall Street ging flink vooruit. De Dow-Jonesindex won 0,8 procent tot 30.211,91 punten. De brede S&P 500 klom 1,6 procent en techbeurs Nasdaq werd 2,6 procent hoger gezet.

De euro was 1,2070 dollar waard, tegenover 1,2067 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,2 procent tot 54,18 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent meer op 56,98 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Frankrijk opent gigafabriek voor productie van autobatterijen

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk opent dinsdag de eerste fabriek voor autobatterijen binnen de landsgrenzen. Het opbouwen van een batterij-industrie is een belangrijk onderdeel van het plan van de Franse president Emmanuel Macron om Frankrijk te herindustrialiseren. In het kader daarvan moet er de komende drie jaar een aantal fabrieken in het noorden van Frankrijk worden gebouwd.

40 minuten geleden
FNV: weer staking bij verffabriek PPG in Tiel, dit keer 4 dagen

TIEL (ANP) - Personeel van verffabrikant PPG in Tiel legt vanaf dinsdag vier dagen het werk neer. Het is daarmee voor de tweede keer dat in die fabriek gestaakt wordt, na ook al eerdere stakingen in onder meer Amsterdam en Uithoorn. De staking wordt aangekondigd door FNV, waarmee de vakbond de cao-eis voor een hoger salaris extra kracht bij wil zetten.

56 minuten geleden
Werknemers autofabriek VDL Nedcar gaan opnieuw staken

BORN (ANP) - Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

3 uur geleden
Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

12 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

15 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

17 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

18 uur geleden