Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurshandel in teken kwartaalcijfers, AEX koerst af op vlak begin

Beurshandel in teken kwartaalcijfers, AEX koerst af op vlak begin

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenhandel op de Europese beurzen staat dinsdag opnieuw in het teken van de bedrijfsresultaten. Grote Europese ondernemingen als uitzender Adecco, chipfabrikant Infineon en maaltijdbezorger HelloFresh gaven een kijkje in de boeken. Op het Damrak blijft het nog rustig aan het cijferfront. Ook wordt alvast uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat voor vrijdag op het programma staat.

De Amsterdamse AEX-index koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht hoger begin van de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters met kleine koersuitslagen te openen. De Hang Seng-index in Hongkong ging dinsdag licht vooruit en de beurs in Sydney won 0,5 procent na het besluit van de Australische centrale bank om de rente ongewijzigd te laten. In Japan en China bleven de financiële markten nog dicht vanwege een lange vakantieperiode in beide landen.

In de strijd tegen het coronavirus bereidt de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA zich voor om begin volgende week het coronavaccin van Pfizer/BioNTech goed te keuren voor tieners van 12 tot en met 15 jaar. De fabrikanten hebben eind vorige week ook bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een soortgelijke aanvraag ingediend. Het EMA heeft vaak vier tot zes weken nodig voordat het een beslissing neemt.

Winst Adecco

Op het Damrak kwam Kendrion met cijfers. De specialist in elektromagneten boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst. Bouwer BAM liet weten het Indonesische dochterbedrijf PT BAM Decorient Indonesia te verkopen aan het huidige bestuur. De verkoop volgt op het eerdere besluit van het bouwconcern om de activiteiten van BAM International af te bouwen.

Uitzender Randstad kan mogelijk bewegen op de resultaten van concurrent Adecco. Het Zwitserse uitzendconcern boekte afgelopen kwartaal weer winst na een flink verlies in dezelfde periode een jaar geleden. Volgens het bedrijf liet de uitzendmarkt in april een verder herstel zien.

In Frankfurt gaat de aandacht uit naar HelloFresh. De Duitse bezorger van maaltijdboxen bleef afgelopen kwartaal profiteren van de lockdowns en zag de omzet verdubbelen. Het bedrijf schroefde zijn verwachtingen voor dit jaar al tijdens een handelsupdate in april.

De euro was 1,2037 dollar waard, tegenover 1,2062 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 64,44 dollar. Brentolie kostte ook 0,1 procent minder, op 67,50 dollar per vat.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

4 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

6 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

6 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

8 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

9 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

10 uur geleden
Chipmaker Broadcom zakt op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op een bericht van techwebsite The Information dat Google-moederbedrijf Alphabet overweegt de chipfabrikant te laten vallen als leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) zodra het techconcern zijn eigen chips heeft ontwikkeld. Dat zou mogelijk al in 2027 kunnen gebeuren.

12 uur geleden