Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurs in Hongkong daalt, Japan en China nog altijd dicht

Beurs in Hongkong daalt, Japan en China nog altijd dicht

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Hongkong ging woensdag omlaag. Beleggers verwerkten de overwegend lagere slotstanden op Wall Street, waar de stemming werd gedrukt door opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiƫn Janet Yellen. Yellen, die voorheen voorzitter was van centralebankenkoepel Federal Reserve (Fed), zei dat de rentes mogelijk sneller omhoog moeten om oververhitting van de Amerikaanse economie te voorkomen.

De Fed heeft zelf steeds gezegd tot 2024 geen rentestap te verwachten. Yellen zwakte haar uitspraken later af en verklaarde geen hogere rente te voorspellen of aan te bevelen.

De handel in de Aziatische regio verliep verder zeer rustig. De grote financiƫle markten in Japan en China zijn nog altijd gesloten vanwege een lange vakantieperiode. Ook in Zuid-Korea hadden beleggers een vrije dag. In Tokio en Shanghai gaan de beurzen donderdag weer open.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,5 procent in de min. De technologiebedrijven stonden onder druk in navolging van de flinke verliesbeurt van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq. Het Chinese webwinkelconcern Alibaba en technologiebedrijf Tencent, die beide een notering hebben in Hongkong, verloren 2,3 procent en 1,6 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,4 procent onder aanvoering van de Australische banken en energiebedrijven.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Van Lanschot Kempen vindt nieuwe bestuursvoorzitter bij Aegon

DEN BOSCH (ANP) - Maarten Edixhoven wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen. Edixhoven komt over van verzekeraar Aegon waar hij leiding gaf aan de Nederlandse tak van het bedrijf. Ook is hij lid van het bestuur van ondernemersvereniging VNO-NCW.

2 minuten geleden
Damrak zet zich schrap voor verkoopgolf in techsector

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op het Damrak zetten zich dinsdag schrap voor een verkoopgolf in de technologiesector. Een koersval van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq zorgde op de Aziatische aandelenmarkten al voor flinke koersverliezen onder de technologiebedrijven in de regio en zal naar verwachting ook voor koersdruk zorgen in de Europese techsector.

9 minuten geleden
Nikkei onderuit door zware verliezen techbedrijven

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio ging dinsdag hard onderuit. Vooral de grote Japanse technologiebedrijven werden van de hand gedaan door de uitverkoop onder Amerikaanse branchegenoten. De zorgen over een stijgende inflatie in de Verenigde Staten staken de kop weer op en wakkerden de vrees aan dat de Federal Reserve (Fed) de rente sneller dan verwacht zal moeten verhogen om de economie en het prijspeil af te remmen. Een hogere rente is slecht nieuws voor de aandelenkoersen, vooral voor die in de sterk gestegen techsector.

15 minuten geleden
Snelste groei hernieuwbare energie in twintig jaar

PARIJS (ANP/AFP) - De capaciteit van hernieuwbare energie is vorig jaar in het snelste tempo in twee decennia toegenomen. Vooral de realisatie van windparken en de ontwikkelingen op het gebied van duurzame stroom in China droegen bij aan de groei, meldt energieagentschap IEA in een rapport.

16 minuten geleden
Uitbraak corona in iPhone-fabriek India, productie onder druk

CUPERTINO (ANP/RTR) - In de Indiase fabriek van Apple-partner Foxconn worden als gevolg van de coronapandemie momenteel minder iPhone 12-toestellen geproduceerd. Bronnen zeggen tegen persbureau Reuters dat veel werknemers besmet zijn geraakt met het coronavirus. Daardoor is de productie met meer dan de helft afgenomen. Het gaat om een fabriek in de zuidelijke staat Tamil Nadu in India die speciaal voor dat land de smartphones maakt.

33 minuten geleden
Inflatiezorgen door stijgende producentenprijzen China

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De snel stijgende kosten voor grondstoffen hebben de prijzen die Chinese producenten voor hun waren rekenen harder doen oplopen dan waar in doorsnee rekening mee werd gehouden. Daarmee worden de zorgen over wereldwijde inflatie verder aangewakkerd.

40 minuten geleden
Inflatie blijft hoog door dure benzine

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse inflatie is afgelopen maand op hetzelfde hoge niveau gebleven als in maart, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Opnieuw zorgde de dure benzine daarvoor. Die was fors prijziger dan in april vorig jaar, toen de olieprijzen en dus ook de prijs die automobilisten aan de pomp betalen juist bijzonder laag waren.

1 uur geleden