Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betsy en Kees Schout-Sonke zijn 65 jaar getrouwd

Betsy en Kees Schout-Sonke zijn 65 jaar getrouwd

WILHELMINADORP - Betsy Schout-Sonke en Kees Schout uit Wilhelminadorp vierden dinsdag hun 65-jarige bruiloft. De echtelieden wonen al hun leven lang in Wilhelminadorp.

Loco-burgemeester Joan Veldhuizen van de gemeente Goes bracht een felicitatiebezoek aan het echtpaar. Kees vertelt over hun levensloop dat ze beiden in Wilhelminadorp zijn geboren, bij twee hofsteden. “Mijn vrouw bij Hofstede Mosselbank, op 13 mei 1935 en ik bij Hofstede Rotterdam, op 13 maart 1934. Dit viel toen nog onder de gemeente Kattendijke. We hebben beiden op de lagere school in Wilhelminadorp gezeten. Mijn vrouw is jaren kinderoppas geweest bij de dominee, deed veel aan handwerken en hielp veel in het café. Verder deed ze veel voor haar moeder én voor mijn moeder; iets waar ik trots op ben.”

Amanuensis

Kees ging, meteen toen hij van school was - bij de Wilhelminapolder werken als landarbeider. “Maar het vaderland riep mij op om in dienst te gaan. Na mijn dienstplicht ging ik opnieuw aan de slag bij de Wilhelminapolder. Eerst als tractorchauffeur en later onder meer als chauffeur en huisknecht. Daarna ben ik rij-instructeur geworden bij Rijschool Goedhart. Na zes jaar stapte ik over naar het voortgezet onderwijs, toen het ‘Christelijk Lyceum voor Zeeland’ in Goes. Daar heb ik tot mijn 61e jaar gewerkt als amanuensis (assistent, redactie) en later als technisch onderwijsassistent (TOA). Naast mijn werk heb ik als vrijwilliger veel gedaan voor het verenigingsleven, zowel binnen de gemeente als daarbuiten.”

Dorpslied

Bij hun trouwdag kregen ze een nieuwe woning toebedeeld. “We zijn sindsdien een paar keer verhuisd, maar nooit buiten Wilhelminadorp.” Hun eerste huis samen betrokken ze in de H.A. Hankenstraat. Daarna woonden ze onder meer aan de Westhavendijk en nu, sinds een jaar of acht, in de A. Minderhoudstraat. In een eerder interview voor de Bevelandse Bode, over hun liefde voor Wilhelminadorp, vertelden ze zich niet te kunnen herinneren dat ze elkaar al van kinds af aan kennen. “We begrijpen het zelf ook niet”, zegt Kees. “We gingen naar dezelfde lagere school hier, dat is nu de Stamperiusschool, maar we zaten echt niet bij elkaar in de klas.” Ze leerden elkaar pas kennen toen hij achttien en zij zeventien jaar was. Het gevoel van saamhorigheid vinden ze zo fijn aan hun vertrouwde dorp. Ze kennen iedereen die er al lang woont, ook door het vele vrijwilligerswerk dat, met name, Kees op zijn naam heeft staan. “Ik hoop dat we hier nooit weg hoeven”, aldus Kees. “Wist je dat we een eigen dorpslied hebben? ‘Ons weune in Wilhelminadorp.’” Van vroeger is ook de bijnaam ‘Polderdotten’. “’Kijk, daar gaat weer een Polderdotje’, zeggen we als we dames in klederdracht zien.”

Meer uit Beveland

Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

1 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

1 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

2 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

3 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

4 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

6 uur geleden
Borsele dient zienswijze in voor bouw nieuwe kerncentrales

HEINKENSZAND - Het 'Voornemen en voorstel voor participatie' voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales ligt nog tot en met 4 april ter inzage. Iedereen die wil, kan een reactie indienen. De gemeente Borsele heeft dit gedaan en vraagt hierin nadrukkelijk aandacht voor de Borselse Voorwaarden, de versterking van de leefkwaliteit, de impact van de optelsom van alle ontwikkelingen, betere integrale besluitvorming en de dialoog met alle belanghebbenden.

22 uur geleden