Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betsy en Kees Schout-Sonke zijn 65 jaar getrouwd

Betsy en Kees Schout-Sonke zijn 65 jaar getrouwd

WILHELMINADORP - Betsy Schout-Sonke en Kees Schout uit Wilhelminadorp vierden dinsdag hun 65-jarige bruiloft. De echtelieden wonen al hun leven lang in Wilhelminadorp.

Loco-burgemeester Joan Veldhuizen van de gemeente Goes bracht een felicitatiebezoek aan het echtpaar. Kees vertelt over hun levensloop dat ze beiden in Wilhelminadorp zijn geboren, bij twee hofsteden. “Mijn vrouw bij Hofstede Mosselbank, op 13 mei 1935 en ik bij Hofstede Rotterdam, op 13 maart 1934. Dit viel toen nog onder de gemeente Kattendijke. We hebben beiden op de lagere school in Wilhelminadorp gezeten. Mijn vrouw is jaren kinderoppas geweest bij de dominee, deed veel aan handwerken en hielp veel in het café. Verder deed ze veel voor haar moeder én voor mijn moeder; iets waar ik trots op ben.”

Amanuensis

Kees ging, meteen toen hij van school was - bij de Wilhelminapolder werken als landarbeider. “Maar het vaderland riep mij op om in dienst te gaan. Na mijn dienstplicht ging ik opnieuw aan de slag bij de Wilhelminapolder. Eerst als tractorchauffeur en later onder meer als chauffeur en huisknecht. Daarna ben ik rij-instructeur geworden bij Rijschool Goedhart. Na zes jaar stapte ik over naar het voortgezet onderwijs, toen het ‘Christelijk Lyceum voor Zeeland’ in Goes. Daar heb ik tot mijn 61e jaar gewerkt als amanuensis (assistent, redactie) en later als technisch onderwijsassistent (TOA). Naast mijn werk heb ik als vrijwilliger veel gedaan voor het verenigingsleven, zowel binnen de gemeente als daarbuiten.”

Dorpslied

Bij hun trouwdag kregen ze een nieuwe woning toebedeeld. “We zijn sindsdien een paar keer verhuisd, maar nooit buiten Wilhelminadorp.” Hun eerste huis samen betrokken ze in de H.A. Hankenstraat. Daarna woonden ze onder meer aan de Westhavendijk en nu, sinds een jaar of acht, in de A. Minderhoudstraat. In een eerder interview voor de Bevelandse Bode, over hun liefde voor Wilhelminadorp, vertelden ze zich niet te kunnen herinneren dat ze elkaar al van kinds af aan kennen. “We begrijpen het zelf ook niet”, zegt Kees. “We gingen naar dezelfde lagere school hier, dat is nu de Stamperiusschool, maar we zaten echt niet bij elkaar in de klas.” Ze leerden elkaar pas kennen toen hij achttien en zij zeventien jaar was. Het gevoel van saamhorigheid vinden ze zo fijn aan hun vertrouwde dorp. Ze kennen iedereen die er al lang woont, ook door het vele vrijwilligerswerk dat, met name, Kees op zijn naam heeft staan. “Ik hoop dat we hier nooit weg hoeven”, aldus Kees. “Wist je dat we een eigen dorpslied hebben? ‘Ons weune in Wilhelminadorp.’” Van vroeger is ook de bijnaam ‘Polderdotten’. “’Kijk, daar gaat weer een Polderdotje’, zeggen we als we dames in klederdracht zien.”

Meer uit Beveland

Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

49 minuten geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

2 uur geleden
Bevelandse muziekverenigingen houden play-in voor leerling-muzikanten in Kapelle

KAPELLE - Om leerling-muzikanten extra te enthousiasmeren voor muziek bundelt een aantal muziekverenigingen in Noord- en Zuid-Beveland de krachten. Dat resulteert in een play-in op 15 juni in Kapelle. De derde editie inmiddels.

4 uur geleden
100-jarige Lena Marcusse uit Colijnsplaat bedolven onder cadeaus

COLIJNSPLAAT - "Nog nooit bezocht ik een 100-jarige die zóveel cadeautjes had gekregen", zei burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland donderdag in de versierde huiskamer van zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat, waar Lena Marcusse het stralende middelpunt was. Rian Krijger had voor de jarige een oproep voor cadeautjes op Facebook gezet en daaraan is massaal gehoor gegeven.

1 dag geleden
'Duurste 10.000 meter van Zeeland' op atletiekbaan Goes

GOES - Op vrijdag 24 mei wordt op de atletiekbaan van AV'56 in Goes een avondwedstrijd gehouden. 'De nadruk ligt op de werp- en springnummers, maar er staat ook een bijzondere 10.000 meter op het programma', laat de sportclub weten. 'Veel atleten, uit alle hoeken van het land, hebben zich al ingeschreven.'

1 dag geleden
RIVM zoekt deelnemers voor enquête over PFAS

HEINKENSZAND - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zoekt inwoners van de Westerschelde-gemeenten die een vragenlijst over PFAS willen invullen. Het gaat de gemeenten Kapelle, Reimerswaal, Borsele, Veere, Vlissingen, Hulst, Terneuzen en Sluis.

1 dag geleden
Westerscheldetunnel volgende week avond en nacht dicht voor onderhoud

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is dinsdag van 19.30 uur tot woensdag 5.00 uur dicht voor onderhoudswerk.

2 dagen geleden