Betaald Twitter-abonnement ook in Nederland te koop
SAN FRANCISCO (ANP) - Het betaalde abonnement voor Twitter is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Gebruikers van de mobiele app of desktopversie krijgen op hun startpagina een icoontje te zien met de naam Twitter Blue, zoals de extra dienst heet. Wie daarop klikt, kan zich abonneren.
Wie het abonnement via de website van Twitter afsluit voor een heel jaar betaalt 84 euro, of 8 euro per maand voor de maandelijks opzegbare variant. Maar wie via de iPhone of Android-smartphone zo'n contract wil afsluiten, is per jaar tientjes meer kwijt.
Voor dat geld komen komen antwoorden op tweets hoger te staan. Ook kunnen Twitteraars met een Blue-abonnement hun berichtjes na het publiceren nog aanpassen en krijgen ze minder advertenties te zien.
Veranderingen
Twitter Blue bestond al voor Elon Musk vorig jaar Twitter kocht voor 44 miljard dollar, maar na die aankoop voerde hij veel veranderingen door bij het abonnement om meer inkomsten te genereren naast de advertentie-opbrengsten. De bekendste aanpassing is dat Blue-leden nu het blauwe vinkje krijgen dat eerder aangaf dat een gebruiker van Twitter daadwerkelijk was voor diegene zich uitgaf.
De eerste keer dat Twitter de blauwe vinkjes te koop aanbood, verzandde in chaos. Direct na de introductie deden veel mensen zich voor als bekende bedrijven, sterren en politici met de authenticatievink. Nu worden alle accounts die een Blue-abonnement afsluiten nogmaals gecheckt om herhaling te voorkomen.
Geen succes
Vooralsnog lijkt Twitter Blue geen groot succes. Volgens Amerikaanse technieuwswebsites zijn er slechts enkele honderdduizenden abonnees, maar Twitter maakt die cijfers zelf niet openbaar. Daarmee zou nog geen 1 procent van alle mensen op Twitter betalen voor de extra's die Blue biedt.
Volgens nieuwssite TechCrunch is Twitter Blue uitgebreid naar in totaal 20 Europese landen. Daarmee komt het totaal uit op 35 landen.
Meer uit Financieel
NEW YORK (ANP) - Aandelen van gamebedrijf Roblox zijn dinsdag kort na de openingsbel op Wall Street gedaald. Beleggers die speculeren op een koersdaling publiceerden een kritisch rapport over het bedrijf achter het spelplatform, waar spelers hun eigen games kunnen ontwikkelen.
20 minuten geledenSTRAATSBURG (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie moet haar plan herzien om nieuwe benzine- en dieselauto's vanaf 2035 te verbieden, waarschuwde de centrumrechtse EVP, de grootste fractie in het Europees Parlement. Volgens de christendemocratische Europese Volkspartij kan het plan autorijden te duur maken voor veel mensen en banen in de auto-industrie naar China verplaatsen.
40 minuten geledenPURCHASE (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft zijn groeiverwachting voor dit jaar verlaagd omdat voorzichtige consumentenbestedingen in Noord-Amerika de vraag naar frisdranken en snacks drukken. Ook heeft het bedrijf achter merken als Pepsi, 7Up, Lay's chips en Quaker cruesli last van boycots in het Midden-Oosten.
1 uur geledenHOUTEN (ANP) - De meerderheid van de bedrijven in Nederland (57 procent) gebruikt nog geen kunstmatige intelligentie (AI) in hun bedrijfsvoering. Volgens marktonderzoeker Telecompaper lopen vooral kleinere ondernemingen achter.
1 uur geledenBRUSSEL (ANP) - Europese drankenmakers zijn niet te spreken over de voorlopige maatregelen die China heeft aangekondigd om het dumpen van brandy uit de Europese Unie op de Chinese markt tegen te gaan. Belangenbehartiger spiritsEurope stelt dat producenten uit de EU op "extreem korte termijn" worden geraakt door een "aanzienlijke extra financiële last" bij het exporteren van brandy.
1 uur geledenPARIJS (ANP/RTR) - Frankrijk heeft zijn verwachting voor de wijnproductie van dit jaar verlaagd, na de natste september in 25 jaar. Voor 2024 wordt nu voorspeld dat de oogst een van de slechtste van de laatste jaren wordt, vooral in bekende wijnstreken zoals de Champagne, Bourgogne en Beaujolais.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Arbeidsinspectie eist dat pakketdiensten maatregelen nemen om de fysieke belasting van hun werknemers te verlagen. Mensen in de depots van pakketdiensten werken onder te zware fysieke omstandigheden. Ze moeten soms veel te zwaar tillen, veel bukken en het werktempo ligt hoog, waarschuwt de toezichthouder na inspecties bij 35 depots van de zes grootste pakketdiensten in Nederland.
2 uur geleden