Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bestuurders Zorgcoöperatie Anna Zorgt herkiezen Sander Westdorp en Corné Polderman

Bestuurders Zorgcoöperatie Anna Zorgt herkiezen Sander Westdorp en Corné Polderman

SINT ANNALAND - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Zorgcoöperatie Anna Zorgt in Gemeenschapscentrum De Wellevaete zijn zowel voorzitter Sander Westdorp als penningmeester Corné Polderman unaniem herkozen voor een nieuwe bestuursperiode. De aanwezige leden gaven hun goedkeuring voor het gevoerde beleid gedurende 2019 en 2020. Het was een bijzondere ALV omdat die van vorig jaar niet door kon gaan vanwege Covid19. De aanwezige leden kregen veel informatie over het verleden, het heden en de toekomst.

“Het is fijn dat we ondanks alle beperkingen en met alle extra maatregelen toch weer de leden persoonlijk hebben kunnen spreken,” aldus voorzitter Sander Westdorp. Uit de overzichten van activiteiten in 2019 en 2020 bleek duidelijk dat Corona veel roet in het eten heeft gegooid. Echter het heeft zeker ook goede dingen naar boven gebracht. Zoals de zeer succesvolle mondkapjesactie, de bijzondere attenties voor vrijwilligers en leden en de aangepaste acties om leden te blijven bereiken. De afgelopen Corona periode heeft per saldo ook meer tijd gevraagd van de vrijwilligers bleek uit de urenoverzichten. Tevens was er in deze periode meer ruimte om de aanbevelingen uit het rapport van neuropsycholoog Behzad Rezaei - die zich onder andere bezighoudt met communityvorming - uit te voeren. Een concreet voorbeeld daarvan is het ontwikkelen van een digitaal platform en de verbreding van het aantal ondersteuners. Tijdens de ledenvergadering stelden vijf nieuwe vrijwillige ondersteuners zich voor. Samen met de twee coördinatoren vormen zij straks het gezicht van Anna Zorgt richting leden en alle inwoners van Sint-Annaland en omstreken.

Tijdens het agendapunt ‘In de schijnwerpers’ kwamen diverse gastsprekers aan bod die vertelden over de stand van zaken bij projecten die lijntjes hebben met Anna Zorgt. Denk daarbij onder andere aan Heerlijckheid Havenzicht waar volgend jaar het dorpsloket wordt geopend, dit als extra ontmoetingsplek naast de huidige ruimte in wooncomplex Annahof. Het StaVoord6 Huis waar vrijwilligers van Anna Zorgt hulp gaan bieden in het boekingsproces. Ook in de schijnwerpers de zeer goed draaiende kringloopwinkel wat een nieuwe bron van inkomsten gaat worden en het digitale platform als een zeer handig middel in de communicatie, met name richting jongere leeftijdsgroepen. Ook de ledenreis naar Parijs kreeg in woord en beeld een podium en haalde de mooie herinneringen weer naar boven.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

1 uur geleden
Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

5 uur geleden
Aan de Keukentafel met Rutger Bosch van SABIC

Rutger Bosch had vroeger geen idee wat hij later wilde worden, maar vond het wél heel interessant om voor een groep te staan. Naar eigen zeggen is hij altijd iemand geweest die dingen zelf wilde doen. De Site Director van SABIC had al vroeg een grote intrinsieke motivatie. Aan de andere kant hield hij niet zo van mensen die hem vertelden wat hij moest doen. Daarom zocht hij ook functies die daarbij pasten.

2 dagen geleden
Tien vrienden uit Oud-Vossemeer zetten dezelfde tattoo

Dylan Pot, Niels van Duivenbode, Babette Vaders, Sanne Vaders, Ricardo Voshol, Fabiën Voshol, Dirk Blenkers, Job de Reus, Jens de Reus en Cerenyse van Dijk lieten alle tien dezelfde tattoo zetten: de coördinaten van café De Hoop in Oud Vossemeer. 

3 dagen geleden
Met Shmaak wint Nederlandse Horecaprijs

SINT PHILIPSLAND - Met Shmaak is goed in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het Grand Café werd winnaar in de gemeente, in de provincie en won de Gold Award voor horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

5 dagen geleden