Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bestuurder van een snorfiets geeft motoragent een klap op Noordweg in Kapelle

Bestuurder van een snorfiets geeft motoragent een klap op Noordweg in Kapelle

KAPELLE - Een motoragent kreeg zaterdagavond een klap in het gezicht toen hij de bestuurder van een snorfiets staande hield. De snorfiets reed veel sneller als toegestaan en het voertuig mee naar het bureau voor een test op de rollenbank. De bestuurder was het daar absoluut niet mee eens en gaf de motoragent een klap in het gezicht. De man is aangehouden en de agent deed aangifte.

Het incident gebeurde rond 18:00 uur, op Noordweg in Kapelle. Een motoragent zag een snorfiets tegemoetkomen en constateerde dat deze veel sneller reed dan is toegestaan. Hij hield de bestuurder van de snorfiets aan en deed vervolgens een rijproef op de snorfiets. Hieruit bleek dat de snelheid van het voertuig via een begrenzer werd verlaagd. Zonder die begrenzer reed de scooter inderdaad harder dan toegestaan. De agent nam hierop de begrenzer in beslag en deelde de eigenaar van de snorfiets mede dat het voertuig mee moest naar het bureau voor een test op de rollenbank.

De bestuurder van de snorfiets werd erg boos en wilde wegrijden. De motoragent kon de scooter tegenhouden en pakte de sleutel uit het contact. Hierop sloeg de snorfietser de agent in het gezicht. Er ontstond een worsteling tussen de twee. De agent riep vervolgens de hulp in van zijn collega’s, omdat de verdachte aangehouden moest worden voor het geweld dat hij had gebruikt. De bestuurder, een 57-jarige inwoner van de gemeente Kapelle werd ingesloten in een politiecellencomplex. Hij zit nog vast voor verhoor. Zijn scooter is door de politie meegenomen naar het bureau en wordt daar gecontroleerd op de constructiesnelheid. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De agent deed aangifte van mishandeling.

Meer uit Reimerswaal

Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

1 dag geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

2 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

2 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

2 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

4 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

5 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 week geleden