Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bestuur tevreden over 'toch wel heel bijzonder Vierdaagse'

Bestuur tevreden over 'toch wel heel bijzonder Vierdaagse'

NIJMEGEN (ANP) - Het bestuur van Stichting De 4Daagse is tevreden over het verloop van de "toch wel heel bijzondere" 104e editie van de Vierdaagse in Nijmegen. Marsleider Henny Sackers noemde het vrijdag "fantastisch om na drie jaar weer een intocht mee te maken. Het is één groot feest". In totaal hebben 34.934 lopers de wandeltocht voltooid. Op de laatste dag vielen nog 531 wandelaars uit.

Sackers moest zondag op advies van zijn team deskundigen beslissen om de eerste wandeldag op dinsdag te schrappen vanwege extreme temperaturen. "Een uniek en historisch moment, nooit eerder gebeurd", zei hij. "En dat terwijl iedereen er na twee jaar afgelasten wegens corona juist zoveel zin in had." Maar het besluit kon op veel begrip rekenen. Veel wandelaars kwamen het bestuur tijdens de intocht vrijdag zelfs complimenteren met de beslissing.

Degenen die de 104e Vierdaagse voltooiden, kregen gewoon een Vierdaagsekruisje, een officiële onderscheiding, ondanks dat zij maar drie dagen hebben gelopen. Volgens Sackers is dat gezien de weersomstandigheden dit jaar heel terecht. "Deze Vierdaagse was met recht een prestatietocht."

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen noemde de Vierdaagseweek vrijdag fantastisch. "Het enthousiasme is enorm." Bruls is tevreden dat er volgens de politie "niet bovenmatig veel" arrestaties zijn geweest tijdens de bij de Vierdaagse behorende festiviteiten. "Dat is toch bijzonder in een stad waarin elke avond honderdduizenden mensen feest vieren", meent hij. Er zijn geen hele ernstige geweldsincidenten geweest.

Meer uit Binnenland

Bouwer Ballast Nedam werkt mee aan onderzoek ingestorte garage

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijf Ballast Nedam werkt waar nodig mee aan het verkennende onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de ingestorte parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat zegt een woordvoerster van het concern. Ballast Nedam heeft de parkeergarage in 2008 gebouwd.

1 uur geleden
Politie schiet 24-jarige vrouw dood in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Een 24-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag overleden, nadat een agent op haar had geschoten. De politie kreeg een melding van een "dreigende situatie" in een woning aan de Helperzoom in Groningen. Daar ontstond een situatie waarbij de agent zich "genoodzaakt" voelde om te schieten. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond en overleed kort daarna.

2 uur geleden
Stichting: liever drinkfles van staal of glas dan van plastic

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Tegengif raadt ouders aan hun kinderen voor onderweg drinkflessen mee te geven van roestvrij staal of glas. De veelvuldig in omloop zijnde herbruikbare plastic drinkflessen zouden volgens de stichting chemicaliën naar de inhoud kunnen lekken, met name nadat ze in de afwasmachine zijn geweest.

3 uur geleden
OVV begint verkennend onderzoek bij ingestorte garage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zijn aan het eind van de ochtend aangekomen bij de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. Volgens een woordvoerster zijn drie onderzoekers ter plaatse voor een verkennend onderzoek.

3 uur geleden
Architectenbureau ingestorte parkeergarage geeft geen commentaar

ROTTERDAM (ANP) - Gortemaker Algra Feenstra architects, het architectenbureau achter de zondagavond deels ingestorte parkeergarage van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, wil niet reageren op het incident. Daarvoor is het volgens een medewerker van het bureau nog te vroeg. Zij verwijst naar Q-Park, die de garage beheert, maar dat bedrijf was maandagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

3 uur geleden
Ziekenhuis: maandag alleen spoedeisende hulp in Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - De verpleegafdelingen van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn maandag de hele dag alleen open voor spoedeisende hulp. Dat meldt het ziekenhuis op de website. Een deel van de parkeergarage van het ziekenhuis stortte zondagavond in. De veiligheidsregio concludeerde na onderzoek dat er geen slachtoffers zijn.

8 uur geleden
Vermoedelijk geen slachtoffers ingestorte parkeergarage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Vermoedelijk liggen er geen slachtoffers onder het puin van de ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

10 uur geleden