Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beste binnenstad, 'as lovely as ever' en de meest gastvrije stad van Nederland

Beste binnenstad, 'as lovely as ever' en de meest gastvrije stad van Nederland

MIDDELBURG - Het kan even niet op voor Middelburg.

Vorige week werd bekend dat het centrum kans maakt op de titel beste binnenstad en maandag heeft de Britse krant The Guardian Middelburg als bestemming getipt in een stuk over plaatsen waar je vanuit Engeland naar toe kunt met de trein. ‘As lovely as ever’ schrijft de journalist over de stad, die ooit een ‘global force’ was.

Vissoep

The Guardian raadt Engelsen die komen aan ook een fiets te huren en naar Domburg of Westkapelle te fietsen. Een vissoep bij De Zeezot in de Zuidstraat mag je in dat geval zeker niet overslaan.

Review Award

Wat de week helemaal mooi maakt voor Middelburg is dat ze bij de Traveller Review Awards is uitgeroepen tot de meest gastvrije stad van Nederland. De prijzen zijn een initiatief van booking.com. Plaatsen als Middelburg en andere prijswinnaars in binnen- en buitenland zijn volgens de boekingswebsite ‘een voorbeeld voor de rest van de wereld als het gaat om het bezorgen van geweldige ervaringen aan hun bezoekers’.

In de beoordeling van meest gastvrije steden van Nederland laat Middelburg achtereenvolgens Nijmegen, Maastricht, Leeuwarden en Delft achter zich.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Leny Poppe-de Looff nieuwe voorzitter Stichting Delta Cultureel

VEERE - Leny Poppe-de Looff uit Vlissingen is de nieuwe voorzitter van Stichting Delta Cultureel. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het beheer van Museum Veere in Veere.

1 uur geleden
Vijftig gouden tickets (met verrassing) in jubileumnummer Samenspel

GOES - Inwoners van Goes krijgen deze of volgende week een speciaal nummer van Samenspel in de bus.

1 uur geleden
Een stad vol Zeeuwse Gasten

MIDDELBURG - Het nieuwe seizoen van de Kunst- en Cultuurroute in Middelburg begint dit weekeinde. Zaterdag en zondag (1 en 2 februari) heeft Middelburg een stad vol Zeeuwse Gasten. De vaste routebezoeker weet het al: februari is de maand van Zeeuwse Gasten. Bij dit initiatief nodigen kunstenaars binnen de route collega's uit Zeeland uit om samen te exposeren. Ook andere locaties binnen de Kunst- en Cultuurroute hebben zich hierbij aangesloten door een Zeeuwse Gast uit te nodigen. Overzicht Daarmee krijgen twaalf deelnemers gasten op bezoek. Blauwe Hope verwelkomt Rina de Korte, Toos van Holstein Marijke Leertouwer, Atelier28 Annemiek Hamelink, Pakhuis 22 Regi van Driel en Hoed Gezien biedt ruimte aan Marianne Rijken-de Bruijn, Elsbeth de Kuyper-Rijken, Angéle Rijken, Janneke Jacobs-le Duc en Brecht Rijken. De andere duo's zijn Breekbaar Wit/Petra Bouman en Willeke van der Stel, Middelburg Schilderkunst en Frank Mabesoone, Gerdi Zwaan en Rinus Rentmeester, Sandra van der Meulen en Bianca Runge, Galerie Gerritse en Jorieke Rottier, Roofprintpers en Barbara Jean en als laatste Expositie Koepoortstraat en Marijke Gussenhoven. Ontmoetingen Dit wordt de vijfde editie van Zeeuwse Gasten. 'Sinds het openingsthema in februari 2016 hebben er heel wat bijzondere duo-exposities en combinaties plaatsgevonden', laat de organisatie van de Kunst- en Cultuurroute weten. 'Ook dit jaar zijn er bijzondere combinatie-exposities te zien.' Normaliter vindt de Kunst- en Cultuurroute elke eerste zondag van de maand plaats, maar er is in februari zoveel te zien dat de Zeeuwse Gast-locaties het hele weekeinde open zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur. "Dat geeft meer tijd en ruimte voor leuke en interessante ontmoetingen." Bezoekers kunnen vrij binnenlopen. CBK Het CBK (Centrum voor Beeldende Kunst) in Middelburg presenteert nog tot en met 21 februari het werk van vier in 2019 aan een Nederlandse Academie afgestudeerde kunstenaars en één architect, die allen zijn geboren of woonachtig (waren) in Zeeland. De Stichting Kunst- en Cultuurroute Middelburg organiseert vanuit het idee kunst en cultuur laagdrempelig toegankelijk te maken voor bewoners en bezoekers van de stad, al meer dan twintig jaar elke eerste zondag van de maand een route langs kunstenaarsateliers, galeries, expositieruimtes en andere culturele instellingen. Kijk voor meer informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.[l]

3 uur geleden
Politie zoekt getuigen van diefstal 32 rijplaten aan Polderweg bij Kruiningen

KRUININGEN - De politie is opzoek naar getuigen van een diefstal aan de Polderweg tussen Oostdijk en Kruiningen, die afgelopen nacht plaatsvond. In totaal zijn er 32 rijplaten gestolen. Dat meldt wijkagenten Reimerswaal op Instagram.

3 uur geleden
Vlissingse binnenstad decor voor film

VLISSINGEN – In en om de Oude Markt in Vlissingen vonden deze week opnames plaats voor de speelfilm ‘De Slag om de Schelde’.

4 uur geleden
Politiehond spoort verdachte op van woninginbraak

WOLPHAARTSDIJK - De politie heeft zondagavond laat in een tuin aan de Hoofdstraat in Wolphaartsdijk een 27-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, nadat hij door een politiehond was gevonden.

4 uur geleden
Westkappels koor zingt honderd jaar

WESTKAPELLE – Het Westkappels koor bestaat honderd jaar. De leden vieren het jubileum met verschillende optredens en een expositie in museum Het Polderhuis in Westkapelle.

5 uur geleden