Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beste binnenstad, 'as lovely as ever' en de meest gastvrije stad van Nederland

Beste binnenstad, 'as lovely as ever' en de meest gastvrije stad van Nederland

MIDDELBURG - Het kan even niet op voor Middelburg.

Vorige week werd bekend dat het centrum kans maakt op de titel beste binnenstad en maandag heeft de Britse krant The Guardian Middelburg als bestemming getipt in een stuk over plaatsen waar je vanuit Engeland naar toe kunt met de trein. ‘As lovely as ever’ schrijft de journalist over de stad, die ooit een ‘global force’ was.

Vissoep

The Guardian raadt Engelsen die komen aan ook een fiets te huren en naar Domburg of Westkapelle te fietsen. Een vissoep bij De Zeezot in de Zuidstraat mag je in dat geval zeker niet overslaan.

Review Award

Wat de week helemaal mooi maakt voor Middelburg is dat ze bij de Traveller Review Awards is uitgeroepen tot de meest gastvrije stad van Nederland. De prijzen zijn een initiatief van booking.com. Plaatsen als Middelburg en andere prijswinnaars in binnen- en buitenland zijn volgens de boekingswebsite ‘een voorbeeld voor de rest van de wereld als het gaat om het bezorgen van geweldige ervaringen aan hun bezoekers’.

In de beoordeling van meest gastvrije steden van Nederland laat Middelburg achtereenvolgens Nijmegen, Maastricht, Leeuwarden en Delft achter zich.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Vouchers om huizen te verduurzamen liggen klaar

GOES - Er liggen bijna 40.000 vouchers klaar voor het verduurzamen van woningen.

13 uur geleden
Maatje Overweel heeft nog steeds humor

OOST-SOUBURG – Ze is ad rem en nog uitermate helder van geest. Een ochtendje met de honderdjarige Maatje Overweel–den Engelsman is een feestje en zorgt, ook bij dochter Riny, meerdere malen voor een bulderende lach.

14 uur geleden
Man in been gestoken in Heinkenszand; twee mannen aangehouden

HEINKENSZAND - Aan de Stenevate is zondagavond een man in zijn been gestoken. Een uur later arresteerde de politie twee mannen.

19 uur geleden
Nieuwe ronde van Kern met Pit van start

Wie een goed idee heeft om zijn of haar buurt mooi of gezelliger te maken, kan dit aanmelden voor de jaarlijkse wedstrijd Kern met Pit.

21 uur geleden
'Appartementen geven kerktoren cachet'

RILLAND – Het kerkgebouw aan de Bathseweg in Rilland maakt plaats voor appartementen, mét behoud van de kerktoren. Onder dit plan zetten wethouder Maarten Both, namens de gemeente Reimerswaal, en aannemer Johan Berting donderdag hun handtekening.Het kerkgebouw is in 1928 gebouwd en staat als sinds 2000 leeg. Aannemersbedrijf Berting heeft het perceel gekocht en zal daar negen appartementen met parkeerplaatsen en berging realiseren. Onderdeel van het plan is ook dat het bedrijf de kerktoren restaureert. Daarna neemt de gemeente Reimerswaal die over van Berting.Beeldbepalend

21 uur geleden
Nog jonge Zuidtuin is thuis van zestig planten- en bloemensoorten

GOES - De Zuidtuin in de Appelstraat in Goes bestaat ruim een jaar.

22 uur geleden
Pieter Heykoop geridderd voor grote waarde als organist

YERSEKE - Pieter Heykoop uit Yerseke is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de viering van zijn 45-jarig jubileum als organist zaterdagavond kreeg Heykoop de koninklijke onderscheiding uitgereikt. ‘Hij is een landelijk bekend en gewaardeerd organist’, laat de gemeente Reimerswaal weten.Het jubileumconcert vond plaats in de Grote kerk in Dordrecht. Daar verraste burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal Heykoop met het lintje, als dank voor zijn ‘inspirerende muzikale bijdrage aan de samenleving in Reimerswaal en ver daarbuiten.’

22 uur geleden