Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Besluitvorming Nollebos uitgesteld, burgerinitiatief voor alternatieve toekomstvisie

Besluitvorming Nollebos uitgesteld, burgerinitiatief voor alternatieve toekomstvisie

VLISSINGEN - Omdat de gemeenteraad van Vlissingen alleen nog digitaal vergadert, stelt ze besluitvorming over het Nollebos uit, tot waarschijnlijk april. Vrijdagmorgen overhandigde het bestuur van Ons Nollebos zijn burgerinitiatief ‘Alternatieve Visie voor het Nollebos/Westduinpark’ aan de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar.

Het burgerinitiatief is bedoeld als alternatief voor het voorstel van het Vlissingse college van burgemeester en wethouders over de toekomst van het natuurgebied. “Zo kunnen de raadsleden kiezen tussen behoud en verbetering van het gebied enerzijds en het grootschalig ontsluiten van het gebied, de bouw van twee hotels met respectievelijk een wellnesscentrum en speeltuin en veel ingrepen in het gebied anderzijds”, zegt voorzitter Frans de Reeper van Ons Nollebos. 

Steunbetuigingen

“De vereiste honderd steunbetuigingen hadden we al binnen 48 uur binnen”, aldus De Reeper. “Uiteindelijk hebben we er meer dan vierhonderd ontvangen. Ze komen uit alle wijken van Vlissingen, maar ook uit Souburg en Ritthem. We kregen zelfs zo’n vijftig handtekeningen van buiten de gemeente. We hopen dat deze massale en jarenlange steun een positieve invloed heeft bij de keuze van de gemeenteraad.”

Voordelen

De fractievoorzitters in de Vlissingse gemeenteraad besloten dinsdag voorlopig alleen nog digitaal te vergaderen. ‘De gemeenteraad mag binnen de coronamaatregelen samenkomen om te vergaderen, maar de fractievoorzitters vinden dat niet langer verantwoord’, laat de gemeente weten. 

Voor inwoners heeft digitaal vergaderen volgens de gemeente ook voordelen. ‘Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om alleen schriftelijk in te spreken.’ De fractievoorzitters vinden dat de raad sommige onderwerpen niet digitaal moet behandelen. ‘Een voorbeeld daarvan is het Nollebos. Dat komt daarom later op de agenda van de gemeenteraad terug.’

Het burgerinitiatief is te lezen via www.onsnollebos.nl/burgerinitiatief.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

komiin 1 maand geleden
Ja natuurlijk, nog meer natuur wat straks verdwijnt. En dat allemaal om het bejaardenmekka te realiseren. Heel Vlissingen verandert in een bejaardenmekka. Niet gek dat jongeren massaal de provincie ontvluchten. alles wordt ze ontnomen hier of gaat tegen de vlakte.
J en S 1 maand geleden
Ja natuurlijk, nog meer natuur wat straks verdwijnt. En dat allemaal om het bejaarde mekka te realiseren. Heel vlissingen veranderd in een bejaarde mekka. Niet gek dat jongeren massaal de provincie ontvluchten. Alles wat ze ontnomen hier of gaat tegen de vlakte

Meer uit Vlissingen

Maaltijden vanuit wijk-centrum De Burgerij

VLISSINGEN - De keukenploeg van Wijkcentrum “De Burgerij” heeft ook weer voor de maand maart lekkere eet ideeën.

5 uur geleden
Vlissingen in perspectief

VLISSINGEN - Stichting ROAT krijgt al mooie kunstwerken binnen voor het gezamenlijke kunstwerk in Vlissingen! Maar het zou leuk zijn als nog veel meer mensen thuis hun eigen kunstwerk maken. Doe dus mee en maak je eigen kunstwerk. VOC Vlissingen biedt ons de geweldige mogelijkheid al deze kunstwerken te exposeren op de Lange Zelke 24. Zodat we met z’n allen één groot kunstwerk maken: Vlissingen in perspectief!

5 uur geleden
PSD-boot Emma keert terug naar Vlissingen

VLISSINGEN - De voormalige PSD-veerboot Koningin Emma keert terug naar Vlissingen. Het schip is gekocht door toedoen van PSDnet, een groep veerboot-enthousiastelingen die de herinnering aan de Zeeuwse veerboten levend houdt met onder meer een website. PSDnet heeft investeerders gevonden die het schip hebben gekocht. Het is de bedoeling dat er na restauratie van de Koningin Emma een bed and breakfast op de voormalige veerboot wordt gevestigd. Met de gemeente Vlissingen worden gesprekken gevoerd over een ligplaats in de Dokhaven.

1 dag geleden
Vlissinger bouwt houten model Scheldekraan

VLISSINGEN - Modelbouwer Piet Jacobse uit Vlissingen heeft de extra uurtjes vrije tijd tijdens de lockdown goed genut. Jacobse is 76 jaar oud en woont in de Scheldehof. “Hoeveel uur er precies inzitten heb ik niet geteld, maar ik ben er toch wel vanaf het begin van dit jaar mee bezig geweest”.

2 dagen geleden
Gemeente biedt ondersteuning woonlasten

VLISSINGEN - Inwoners van de gemeente Vlissingen kunnen vanaf deze week aanspraak maken op extra ondersteuning om de noodzakelijke woonlasten te kunnen voldoen. De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld voor mensen die een aanzienlijke terugval in inkomsten hebben als gevolg van de coronamaatregelen. Vanwege de Artikel 12 status van de gemeente moet de regeling nog wel worden goedgekeurd door de Artikel 12-inspecteur en de provincie.

2 dagen geleden
Geen BIZ-aanslag voor Vlissingse ondernemers

VLISSINGEN - Om de ondernemers in de Vlissingse bedrijveninvesteringszone (biz) te ontlasten, heeft de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC) met de gemeente Vlissingen kunnen afspreken dat zij dit jaar geen biz-aanslag hoeven te betalen. Afhankelijk van de woz-waarde van het bedrijfspand scheelt dit de ondernemers minimaal 320 euro. Ook hebben de gemeente en ondernemersvereniging besloten de stemming voor een nieuwe biz vanwege corona uit te stellen.

3 dagen geleden
Tien jaar gevangenisstraf voor doodslag Vlissinger

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 54-jarige man uit Almere veroordeeld tot negen jaar cel wegens doodslag op de 36-jarige Joost van der Linden uit Vlissingen in 2010. Twee weken geleden had het Openbaar Ministerie nog vrijspraak gevraagd wegens gebrek aan bewijs, maar hier is de rechtbank in Middelburg niet in meegegaan.Het lichaam van Joost van der Linden werd 11 oktober 2010 gevonden in de woning van zijn toenmalige vriendin aan de Dortsmansstraat. Hij zou zijn gewurgd met een USD-kabel. Aanvankelijk werd zijn vriendin gezien als verdachte en zij bekende dat ze Van der Linden zou hebben vermoord toen hij haar had geprobeerd aan te randen. Later trok ze haar verklaring in en beschuldigde ze haar vriend. De vrouw werd toch vervolgd, kreeg acht jaar cel maar werd later door de hoogste rechter vrijgesproken. De verdachte uit Almere werd destijds veroordeeld tot vijf maanden cel, niet omdat hij de hoofdverdachte was maar omdat hij sporen van het misdrijf zou hebben weggewerkt. De zaak is opnieuw voor de rechter gekomen nadat de familie van het slachtoffer een beroep had gedaan op een artikel 12-procedure. Door de verdediging van de verdachte werd tijdens de zitting aangevoerd dat het slachtoffer zou zijn overleden aan een overdosis drugs. De rechtbank beschikte echter over genoeg bewijs om de man uit Almere te veroordelen.

3 dagen geleden