Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Besluit over Kapelse Dag uitgesteld tot april

Besluit over Kapelse Dag uitgesteld tot april

KAPELLE - Stichting Kapelle Promotion wacht tot begin april om te besluiten of de Kapelse Dag dit jaar doorgaat.“Normaal gesproken beginnen we al in november met de voorbereidingen”, vertelt Dave Herselman van Stichting Kapelle Promotion. Door de coronacrisis ging de veertigste editie afgelopen augustus niet door. Of de jubileumeditie dit jaar wel kan plaatsvinden, is dus nog afwachten. “Het moet tenslotte een Kapelse Dag zijn zonder beperkingen voor standhouders, artiesten en bezoekers. We hopen dat er begin april meer duidelijk is over de situatie met corona en dat we dan volop aan de slag kunnen voor de organisatie van een mooie Kapelse Dag in augustus.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Waar Yerseke ook gaat, Liza Lamper is erbij

YERSEKE – Het duurt nog even voordat het daadwerkelijk zo is, maar dit jaar staat voor VV Yerseke in het teken van het 100-jarig jubileum. Feestvieren in coronatijd is niet gemakkelijk, maar terugkijken kan altijd. Samen met ‘superfan’ Liza Lamper, die al meer dan zestig jaar geen wedstrijd heeft gemist.

3 uur geleden
‘Voor de grond is het goed dat het lekker gevroren heeft’

WEMELDINGE - Bram Vervenne (75) is met dit zachte weer al lekker aan het rondscharrelen in zijn moestuin in Wemeldinge. “Ik maak de tuin klaar om te zaaien door bijvoorbeeld onkruid weg te halen”, vertelt de man die al tientallen jaren een moestuin heeft. “En nog steeds met véél plezier.”Vervenne gebruikt geen bestrijdingsmiddelen tegen onkruid, vertelt hij. “Ik schoffel het allemaal weg. Alles doe ik met de hand. Ik kweek de groenten en het fruit zo natuurlijk mogelijk.” De recente grote temperatuurswisselingen kan de moestuin volgens Vervenne wel hebben. “Voor de grond is het goed dat het lekker gevroren heeft, tegen het ongedierte bijvoorbeeld.”Vergeten

1 dag geleden
Meer groen is de trend in de tuin

BORSSELE - “Mensen vinden het heerlijk om in de tuin te werken en zijn zich ook bewuster van de natuur om zich heen. Wij zien een duidelijke trend dat ze meer groen willen, ook meer bloeiende planten én insecten in de tuin”, vertelt Ans Kloet van Kwekerij Sluishoek in Borssele.Vorige week kon Kloet nog niet met zekerheid zeggen of Sluishoek weer open mag voor een beperkt aantal bezoekers per tijdvak. “Maar anders gaan we gewoon door met het klik & collect, dat kan ook.”Topjaar

1 dag geleden
Deelnemers dagbesteding Sequoiahof blijven actief in coronatijd

HANSWEERT - Ondanks de lockdown blijven de deelnemers van dagbesteding Theetuin Sequoiahof niet stilzitten. Bijna iedere dag wordt er gekookt voor Kinderopvang Hooi Hooi en ook kunnen mensen (warme) maaltijden, pizza’s, taarten, belegde baguettes, high tea’s en nog allerlei andere lekkere dingen afhalen in de theetuin, die gelegen is in Vlake. Voor Valentijn maakten de deelnemers doosjes ‘vol liefde’ en nu het voorjaar zijn intrede doet, zijn sommigen van hen weer actief in de tuin.

3 dagen geleden
‘Zelf paasbakjes maken is erg in trek’

BIEZELINGE - Tuincentrum De Keijzer aan de Noordstraat in Biezelinge is tijdens de hele covid-pandemie gewoon open gebleven. Althans de buitenverkoop. Albert en Liesbeth de Keijzer zijn blij dat de winkel binnen nu ook weer open mag. “Voor lentekriebels zijn we te nuchter,” zegt Liesbeth. Zo’n fijne tijd is het nu immers niet. Maar ze is wel blij dat hun tuincentrum nu ook binnen weer open mag voor klanten. Op afspraak weliswaar. “Onze buitenverkoop van planten, bomen en potgrond is gewoon doorgegaan. Mensen liepen het terrein op als de poort open stond. We hebben veel spullen op Facebook gezet. Zo konden onze klanten toch vogelhuisjes, vijverbenodigdheden, tuingereedschappen en plantenpotten kopen. Dan vertelden ze buiten wat ze nog meer wilden hebben en dat gingen we dan binnen ophalen.”Paasbakjes

3 dagen geleden
Brand in zonnepaneel op dak van aanbouw bij woning Westerscheldestraat

KRABBENDIJKE - De brandweer van Krabbendijke en die van Goes zijn vanmiddag uitgerukt voor een woningbrand op de Westerscheldestraat in Krabbendijke.

5 dagen geleden
Maya Kik: ‘Acceptatie is voor mij de sleutel tot geluk’

YERSEKE – Naar aanleiding van de berichtgeving over een voorlopige adoptiestop heeft Maya Kik uit Yerseke besloten haar verhaal naar buiten te brengen. Zij werd veertig jaar geleden geboren in Indonesië en geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Opgroeien in Nederland was niet altijd makkelijk voor Maya. Lang heeft zij geworsteld met een leegte die zij dacht te kunnen vullen met haar familie uit Indonesië die tot op de dag van vandaag onbekend is gebleven.

1 week geleden