Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beslissing over nieuwe brandweerpost Heinkenszand

Beslissing over nieuwe brandweerpost Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op de agenda staat één onderwerp, maar of de raadsvergadering van de gemeente Borsele vanavond ook een korte wordt, is twijfelachtig.

Het ene punt punt is namelijk het inrichtingsplan en een kredietaanvraag voor de nieuwe brandweerpost in Heinkenszand. De gemeente Borsele en Veiligheidsregio Zeeland willen op de hoek van de Guldenroedestraat een nieuwe post bouwen, in de plaats van het onderkomen aan de Stenevate.

Boos

Omwonenden zijn allerminst blij met het plan en lieten eerder dit jaar hun ongenoegen blijken in een boze brief, met een petitie en zeiden de plannen aan te willen vechten. Het gemeentebestuur blijft echter bij haar keuze. Volgens haar is de Guldenroedestraat de beste van dertien mogelijke locaties. De zichtbaarheid is een belangrijke reden.

Verzorgingsgebied

Vrijwilligers uit Heinkenszand en ‘s-Heer Arendskerke kunnen bovendien snel bij de post zijn en de rekenmodellen laten zien dat Heinkenszand, Nisse, ‘s-Heer Arendskerke en de A58 snel zijn te bereiken. “Ik snap dat omwonenden er moeite mee hebben, omdat ze dachten dat hier woningen zouden komen. Ik wil echter de beste plek voor de brandweer. Dat is het grote belang.”

Kosten

Dijksterhuis hoopt dat de bewoners betrokken blijven bij de inrichting. Kosten van de bouw zijn meer dan 1,7 miljoen euro. De verkoop van het pand aan de Stenevate, dat 645.367 euro opbrengt, gaan daar vanaf. De vergadering begint om 20.00 uur. 

Meer uit Beveland

Borselse voetbalclubs kijken samen vooruit

LEWEDORP - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateurvoetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe zitten Bevelandse clubs in hun jasje? 

9 uur geleden
Win kaarten voor 'De Jantjes' in Goes met Vrienden van de Bode

GOES - Muziektheater Zeeland voert zaterdag 9 maart 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en jij kunt hiervoor kaarten winnen! Weekblad de Bode mag namelijk 15x2 kaartjes, ter waarde van 27,50 euro per stuk, verloten voor deze heerlijke musicalklassieker aan Vrienden van de Bode. Ben je nog geen Vriend? Geen paniek, want dat word je eenvoudig en snel op www.vriendenvandebode.nl.

16 uur geleden
Borsele bezorgd over plan voor bulkopslag Sloegebied

HEINKENSZAND - Evolution Terminals en Vesta Terminals willen in het Sloegebied een bulkopslagvoorziening realiseren voor onder meer ammoniak. In het traject van de vergunningverlening voor de bouw dient de gemeente Borsele een zienswijze in. "De risico's van de extra ammoniaktransporten die deze ontwikkeling met zich meebrengt, zijn naar onze mening niet goed in beeld gebracht", vertelt de Borselse wethouder Kees Weststrate over de zienswijze. Ook vraagt de gemeente te onderzoeken of de ammoniak via buisleidingen kan worden getransporteerd.

16 uur geleden
Tannie Siereveld onderscheiden voor 45 jaar vrijwilligerswerk in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Tannie Siereveld-Coppoolse is dinsdag verrast met de gemeentepenning van de gemeente Noord-Beveland, omdat ze al ruim 45 jaar vrijwilligerswerk doet bij zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat.

1 dag geleden
Middelburger aangehouden voor botsing op A58 waarbij auto in brand vloog

's-HEER ARENDSKERKE - Een 38-jarige Middelburger is maandagavond opgepakt voor de botsing op de snelweg A58 waarbij ter hoogte van 's-Heer Arendskerke een auto in brand vloog. 'De Middelburger wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en drugs, het weigeren van de bloedproef, het rijden met een geschorst rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag', meldt de politie dinsdag. De snelweg was enige tijd dicht door dit ongeluk.

1 dag geleden
Projectprocedure nieuwe kerncentrales begint, geïnteresseerden kunnen vanaf vrijdag mening geven

BORSSELE - Vrijdag begint het voornemen voor de bouw van twee kerncentrales en het voorstel voor participatie. Dit is de eerste stap van de projectprocedure om tot een definitieve locatiekeuze te komen. Borssele is de voorkeurslocatie voor de bouw. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nodigt geïnteresseerden tussen 23 februari en 4 april uit om mee te denken over het onderzoek voor de bouw van de twee nieuwe kerncentrales. 

1 dag geleden
Echtpaar Platschorre uit Ellewoutsdijk 65 jaar getrouwd

ELLEWOUTSDIJK - Meneer en mevrouw Platschorre uit Ellewoutsdijk zijn dinsdag 65 jaar getrouwd.

1 dag geleden