Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bert Tuk opent tentoonstelling ‘Portretten van eenzaamheid’

Bert Tuk opent tentoonstelling ‘Portretten van eenzaamheid’

OOSTKAPELLE - “Het is heel belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven over eenzaamheid.” Met deze woorden opende wethouder Bert Tuk de tentoonstelling ‘Portretten eenzaamheid’. Deze schitterende combi-tentoonstelling van Dennis van Akkeren en Platform Eenzaamheid Walcheren is heel de maand oktober te bezichtigen.

Op deze tentoonstelling hangen de indringende foto’s van Dennis van Akkeren. Zijn korte documentaire is te bekijken in de filmcorner. Daarnaast zijn er de geschreven portretten van inwoners van Walcheren, op initiatief van Platform Eenzaamheid Walcheren. De portretten geven een indruk van hoe het is om je eenzaam te voelen, ze schetsen herkenbare situaties in ieders leven en ze bieden handvatten en ideeën om iets te doen tegen de gevoelens van eenzaamheid.

Locatie
De tentoonstelling is de hele maand oktober gratis te bezichtigen bij Welzijn Veere op werkdagen tussen 09:00 en 12:00. Het adres is Schoolstraat 4 in Oostkapelle. Meer informatie is te vinden op de website van Welzijn Veere of bel naar (06) 1012 1903.

Meer uit Middelburg

Gemeenteraad van Middelburg doet vanavond aanbeveling voor nieuwe burgemeester

Middelburg - De gemeenteraad van Middelburg doet op dinsdag 7 mei 2024, op voorstel van de vertrouwenscommissie, een aanbeveling voor de benoeming van de nieuwe burgemeester van de gemeente Middelburg. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsvergadering die om 21.00 uur start.De gemeenteraad komt eerder die avond al bij elkaar tijdens een besloten raadsvergadering. In deze besloten vergadering brengt de vertrouwenscommissie verslag uit over de sollicitatieprocedure en vertelt wie wat hen betreft in aanmerking komt voor het burgemeestersambt in Middelburg. Daarna volgt er een geheime stemming over deze aanbeveling en daarmee bepaalt de gemeenteraad wie zij aanbeveelt als nieuwe burgemeester. De naam van deze kandidaat zal vervolgens bekend gemaakt worden in de aansluitende openbare raadsvergadering om 21.00 uur.De openbare raadsvergadering is te volgen via een livestream of op de tribune van de raadzaal in het stadskantoor.Verdere procedureAls de kandidaat is voorgedragen door de gemeenteraad, voert de minister van Binnenlandse Zaken een uitgebreide screening uit. Zo doet veiligheidsdienst AIVD onderzoek en vindt er fiscaal onderzoek plaats. Als dit allemaal in orde is, komt het voorstel voor benoeming in de ministerraad. Dit gebeurt niet bij alle burgemeestersbenoemingen, maar omdat Middelburg een provinciehoofdstad is wel.Hierna is de weg vrij voor de benoeming bij Koninklijk besluit en volgt een feestelijk moment: de beëdiging van de nieuwe burgemeester. De commissaris van de Koning beëdigt de nieuwe burgemeester namens Zijne Majesteit de Koning. Naar verwachting vindt dat eind augustus plaats.

25 minuten geleden
Droog en vrij zonnig op Hemelvaartsdag

Na een wisselvallig week met flink wat regen is de aanloop naar Hemelvaartsdag een stuk minder nat. Ook Hemelvaartsdag zelf lijkt geheel droog te verlopen. De zon schijnt regelmatig en de temperatuur komt uit tussen 15 en 20 graden. Na Hemelvaartsdag loopt de temperatuur nog wat verder op en is het op en top lenteweer.

3 uur geleden
Campergebruikers gewaarschuwd op Walcheren

MIDDELBURG - Agenten van het politiebasisteam hebben afgelopen nacht een kampeerder gewaarschuwd voor het kamperen met een camper. Dit is op Walcheren niet toegestaan. 

7 uur geleden
Auto in sloot N57 Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW - EN SINT JOOSLAND - De bestuurder van een personenauto is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen bij een ongeval op de afrit van de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland. Zijn auto belandde in een sloot.

8 uur geleden
Persoon verzet zich in gevangenis Torentijd Middelburg

MIDDELBURG - Meerdere eenheden van de politie en Koninklijke Marechaussee zijn vanmiddag ingezet voor een assistentie in gevangenis Torentijd in Middelburg. Een verdachte verzette zich daar. 

1 dag geleden
Fietsster (80) aangereden Biggekerke

BIGGEKERKE - Bij een aanrijding op de Rondweg Biggekerke is maandagmiddag een 80-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Gewonde bij ongeval Jaagpad Middelburg

Middelburg - Op het Vlissings Jaagpad tussen Middelburg en Oost-Souburg is zondagavond iemand gewond geraakt bij een fietsongeluk.

1 dag geleden