Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beroepsvisser met bijna 700 kilo aan illegaal geraapte oesters betrapt

Beroepsvisser met bijna 700 kilo aan illegaal geraapte oesters betrapt

SINT PHILIPSLAND - Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in de Oosterschelde nabij St. Philipsland een beroepsvisser uit Bruinisse betrapt met 29 zakken met in totaal 667 kilo illegaal geraapte oesters. Dat gebeurde op 13 februari, maar is nu pas bekendgemaakt door de NVWA.

De beroepsvisser had de oesters geraapt in een afgesloten gedeelte van het Natura 2000 gebied Nationaal Park de Oosterschelde. Hier zijn bepaalde gebieden afgesloten om de kwetsbare natuur te beschermen. Deze gebieden zijn afgesloten voor bezoekers en er mag in deze gebieden ook niet gevist worden.

Beroepsvissers mogen oesters rapen als zij een vergunning hebben om dit op een bepaalde locatie (een zogenoemd schelpdierperceel) te doen. De beroepsvisser uit Bruinisse had wel een vergunning om in een nabijgelegen perceel oesters te rapen, maar deze vergunning bleek bij nadere inspectie niet meer geldig te zijn. Voor particulieren is het toegestaan om in voor het publiek toegankelijke gebieden van de Oosterschelde voor eigen gebruik maximaal 10 kilo oesters per dag te rapen.

De inspecteurs hebben proces-verbaal opgemaakt tegen de beroepsvisser en de oesters zijn weer teruggezet in de natuur.

Meer uit Tholen

Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

11 uur geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

15 uur geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

18 uur geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

21 uur geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

1 dag geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

1 dag geleden