Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bernie Sanders aan de leiding in voorverkiezing Iowa'

'Bernie Sanders aan de leiding in voorverkiezing Iowa'

DES MOINES (ANP/DPA) - Bernie Sanders gaat volgens zijn campagneteam aan de leiding bij de voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Iowa. Volgens eigen tellingen in 40 procent van de districten ligt de senator uit Vermont voor op oud-burgemeester Pete Buttigieg en senator Elizabeth Warren. Oud-vicepresident Joe Biden zou pas op een vierde plaats komen, gevolgd door senator Amy Klobuchar.

Het campagneteam van Sanders erkent dat het 'slechts' gaat om interne tellingen die door vrijwilligers zijn verzameld en niet om officiële resultaten. De medewerkers van Sanders hebben echter te lang en hard gewerkt om deze resultaten te negeren, stelt het campagneteam. De interne tellingen worden geopenbaard "uit het oogpunt van volledige transparantie".

Buttigieg zei eerder al te rekenen op succes in de landbouwstaat en dat maandagavond "alles erop wijst dat we met een overwinning naar New Hampshire gaan".

Meer uit Buitenland

Iran tegen VS: we willen geen verdere escalatie

NEW YORK (ANP/AFP) - Iran heeft de Verenigde Staten geïnformeerd dat het geen verdere escalatie wil na een grote aanval op Israël. Minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian zegt in een videoboodschap dat er geen behoefte is aan "meer spanning in de regio".

52 minuten geleden
Premier Tusk wil 'geen woorden maar daden' bij veiligheid EU

BRUSSEL (ANP/DPA) - De Poolse premier Donald Tusk wil geen woorden, maar daden als het gaat om het veiligheidsbeleid van de Europese Unie. "Als alle woorden die in de laatste jaren hier in Brussel zijn gezegd over gemeenschappelijke verdediging veranderd zouden worden in kogels en raketten, dan zou Europa de sterkste macht ter wereld zijn", aldus Tusk donderdag in een bericht op het socialemediaplatform X.

1 uur geleden
AfD'er Björn Höcke voor de rechter om gebruik nazi-slogan

HALLE (ANP/RTR/AFP) - Een bekende Duitse politicus verscheen donderdag voor de rechter op verdenking van het gebruik van een nazi-slogan. AfD'er Björn Höcke riskeert een boete of tot drie jaar gevangenisstraf als hij wordt veroordeeld.

1 uur geleden
Bluswerkzaamheden beursgebouw Kopenhagen duren nog zeker een dag

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De brand in het historische beursgebouw in Kopenhagen is nog steeds niet volledig geblust. De bluswerkzaamheden gaan door en duren naar verwachting nog zeker 24 uur, meldt de brandweer donderdagochtend.

2 uur geleden
Arrestaties in Duitsland om sabotageplan tegen steun Oekraïne

BERLIJN (ANP) - De Duitse autoriteiten hebben twee verdachten opgepakt op verdenking van het voorbereiden van sabotageacties. De twee hebben zowel de Duitse als de Russische nationaliteit en zouden voor een buitenlandse inlichtingendienst werken.

2 uur geleden
Trump bespreekt oorlogen met Poolse president

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in New York het Poolse staatshoofd Andrzej Duda ontvangen. Trump deelde beelden van de ontmoeting op zijn platform Truth Social en prees de president uitbundig.

3 uur geleden
Indonesië evacueert duizenden mensen na vulkaanuitbarsting

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten.

3 uur geleden