Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bergwijn scoort maar verliest met Tottenham van Aston Villa

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. De Londenaren gingen in eigen stadion onderuit tegen Aston Villa: 1-2. Door het verlies is het onzeker of Tottenham komend seizoen Europees voetbal speelt.

Steven Bergwijn had voor het eerst sinds begin februari een basisplaats bij de Spurs en de oud-PSV'er onderscheidde zich al snel. Bergwijn profiteerde in de 8e minuut van een verdedigende fout bij Aston Villa. De aanvaller sprintte het strafschopgebied in en schoot de bal hard in de rechterbovenhoek. Het was voor Bergwijn zijn eerste doelpunt dit seizoen in de competitie.

Sergio Reguilon was er voor een groot deel verantwoordelijk voor dat Tottenham het duel verloor. De Spaanse verdediger maakte in de 20e minuut een opmerkelijk eigen doelpunt. Na een voorzet van Marvelous Nakamba trapte hij de bal van vrij grote afstand onbesuisd achter zijn eigen doelman Hugo Lloris.

El Ghazi

Reguilon blunderde in de 39e minuut opnieuw toen hij slecht stond te verdedigen en de bal daardoor via Bertrand Traoré voor de voeten van Ollie Watkins kwam: 1-2.

Tottenham wist die achterstand na rust niet meer weg te werken. Bergwijn werd in de 72e minuut gewisseld. Bij Aston Villa deed Anwar El Ghazi de gehele wedstrijd mee. Bergwijn en El Ghazi maken allebei deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het EK.

Everton

Everton won met 1-0 van Wolverhampton Wanderers dankzij een doelpunt van Richarlison. Tottenham en Everton hebben nu allebei 59 punten en staan zevende en achtste. De nummer zeven mag komend seizoen meedoen aan de voorronden van de nieuwe Conference League. Beide clubs kunnen ook nog als zesde eindigen, een positie die recht geeft op het hoofdtoernooi van de Europa League. Concurrent West Ham United speelt woensdag nog.

Arsenal pakte de laatste kans door in blessuretijd bij Crystal Palace te winnen: 1-3. De Braziliaan Gabriel Martinelli maakte in de 91e minuut de 1-2 en in de 95e minuut zorgde Nicolas Pépé nog voor de 1-3. Arsenal blijft negende met 58 punten en doet op de laatste speeldag nog mee voor een Europees ticket.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.