Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berghuis is Ajax, Feyenoord en de politie erg dankbaar

Berghuis is Ajax, Feyenoord en de politie erg dankbaar

ROTTERDAM (ANP) - Het werd voor de jarige Steven Berghuis niet helemaal de Klassieker waarop hij vooraf had gehoopt. Hij won uiteindelijk wel van zijn oude club (0-2), maar vertolkte geen hoofdrol. Zijn trainer Erik ten Hag haalde hem ook al na een uur naar de kant.

Bij aanvang bij De Kuip werd de spelersbus van Ajax opgewacht door honderden supporters van Feyenoord. Dat gebeurde ook toen Berghuis nog aanvoerder van de club uit Rotterdam was. Maar nu was de sfeer nog grimmiger dan in de afgelopen jaren. En dat had weer alles te maken met de beladen overgang van de voormalige aanvoerder van Feyenoord naar Ajax.

Supporters van Feyenoord gooiden zwaar vuurwerk naar de bus van Ajax en zochten de confrontatie met de massaal aanwezige politie, die een waterkanon inzette. Berghuis toonde na de wedstrijd een beetje begrip voor zijn oude supporters. "Zij worden zo erg beïnvloed door berichtgeving", zei hij. "Natuurlijk nemen zij het mij niet in dank af. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag, maar ik kan het ze ook niet echt kwalijk nemen. Je leest ook zoveel dingen die niet waar zijn. Ik moet een grote jongen zijn en heb deze stap gezet. Maar dingen worden soms extra aangezet."

Muurschildering

Berghuis werd afgelopen zomer na zijn vertrek naar Ajax zo ernstig bedreigd dat hij aangifte deed bij de politie. Op een muurschildering in de Rotterdamse wijk Crooswijk werd hij afgebeeld als slachtoffer van de Holocaust, in gestreepte kampkleding met een gele Jodenster op zijn borst, een keppeltje op zijn hoofd en een grote neus. Meerdere mensen zijn hiervoor inmiddels aangehouden.

Berghuis erkende dat hij zich de afgelopen weken wel eens heeft afgevraagd of het allemaal wel goed zou aflopen op zijn dertigste verjaardag in Rotterdam. "Soms houd je je hart vast. Maar ik ben Ajax, Feyenoord en de begeleidende politie enorm dankbaar dat het zo is gegaan."

Speciaal

Uiteindelijk genoot Berghuis ook nog wel een beetje van zijn tijdelijke terugkeer naar Rotterdam. "Het is toch wel heel speciaal om hier terug te komen, ook al is het in een andere setting", zei hij voor de camera van ESPN. "Met veel mensen heb ik een hartstikke goede band."

"Vorig jaar verloren we meer dan we wonnen, in de hele ploeg zat een beetje frustratie", doelde Berghuis op zijn laatste seizoen bij Feyenoord. "Ook door mensen die zich de laatste weken in de media hebben geroerd. Dan bedoel ik Cor Pot, die heeft het mij wel heel moeilijk gemaakt", zei hij over de assistent van hoofdtrainer Dick Advocaat bij Feyenoord. "Ik wilde het niet zeggen, maar ik doe het toch. Bij Feyenoord was er vorig jaar heel veel frustratie, die is er nu niet. Dat zie je, ze zijn allemaal opgeleefd."

Meer uit Voetbal

Messi valt uit bij Inter Miami en worstelt met blessure

MIAMI (ANP) - Lionel Messi is geblesseerd uitgevallen in de wedstrijd van zijn club Inter Miami tegen Toronto FC. De Argentijnse sterspeler verliet het veld vlak voor rust. De specifieke aard van de blessure is onduidelijk, maar volgens trainer Gerardo Martino heeft Messi last van een "oude kwaal". Het zou niet gaan om een spierblessure.

2 uur geleden
Bosz geniet van Arsenal en Ødegaard: Veerman leert hier van

LONDEN (ANP) - Peter Bosz was ondanks de kansloze en ruime nederlaag van PSV bij de start van de groepsfase van de Champions League niet boos en ontstemd. Bij de 59-jarige trainer van de Eindhovenaren overheerste in het Emirates Stadium, na de 4-0 bij Arsenal, een gevoel van realisme. "En het klinkt misschien gek, maar zelfs als verliezend coach kan ik op zo'n avond nog wel een beetje genieten, van het spel van Arsenal en Martin Ødegaard."

3 uur geleden
Ajax in crisissfeer begint tegen Marseille aan Europa League

AMSTERDAM (ANP) - Ajax komt na alle onrust deze week weer in actie op het voetbalveld. In de eigen Johan Cruijff ArenA is het eveneens geplaagde Olympique Marseille de tegenstander. Het eerste duel in de groepsfase van de Europa League begint om 21.00 uur.

5 uur geleden
Ruime nederlaag zorgt voor chagrijn en stilte bij PSV-spelers

LONDEN (ANP) - Het optimisme na de uitstekende seizoensstart was woensdagavond laat in Londen even verdwenen bij PSV. Verliezen bij Arsenal was geen schande, maar de manier waarop deed duidelijk wel pijn (4-0).

6 uur geleden
Bosz vindt niet dat PSV door Arsenal 'ondersteboven' is gespeeld

LONDEN (ANP) - Peter Bosz vindt niet dat PSV woensdag door Arsenal in de Champions League 'ondersteboven' is gespeeld. "4-0 is geen goede uitslag. Zij spelen nog een stuk sneller dan wij. Zo'n ploeg zijn we dit seizoen nog niet tegengekomen. Maar ik heb niet het gevoel dat we helemaal zijn weggespeeld, al zal ik de wedstrijd nog eens rustig terugkijken", sprak de coach van de Eindhovenaren in het Emirates Stadium.

7 uur geleden
Sevilla en Lens spelen gelijk in groep van PSV

SEVILLA (ANP) - Sevilla en Lens hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League. De twee clubs uit de groep van PSV speelden in Spanje met 1-1 gelijk.

11 uur geleden
Arsenal leert PSV bij terugkeer in Champions League harde les

LONDEN (ANP) - De terugkeer in de Champions League is voor PSV uitgelopen op een grote teleurstelling. Arsenal zette de Eindhovenaren, die vijf jaar geleden voor het laatst meededen aan het hoofdtoernooi, in het Emirates Stadium op pijnlijke wijze te kijk: 4-0.

11 uur geleden