Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Beperkende maatregelen rond corona worden verlengd'

'Beperkende maatregelen rond corona worden verlengd'

THOLEN - De beperkende maatregelen rondom het coronavirus zoals die in heel Nederland gelden tot 6 april  worden verlengd. Dat meldt de NOS, die zich daarbij baseert op bronnen in Den Haag.

De verwachting is dat de regering dinsdag bekendmaakt hoeveel langer de maatregelen van kracht blijven. Volgens de NOS is onduidelijk of er voor bepaalde sectoren en bedrijven aanvullende regels of voorschriften gaan gelden.

Thuiswerken

Tot de maatregelen zoals die nu van kracht zijn, gelden onder andere het thuiswerken (wanneer dat kan), de afstandsnorm van anderhalve meter, en de sluiting van de scholen en de horeca. Tot 1 juni geldt ook een verbod op evenementen. 

Persconferentie

De NOS meldt dat het kabinet dinsdag spreekt met deskundigen en adviseurs en dat later op de middag de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MccB) bij elkaar komt. Vermoedelijk is er dinsdag omstreeks 19.00 weer een persconferentie van premier Mark Rutte en de andere betrokken ministers. 

Meer uit Tholen

Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

2 uur geleden
Expeditie Zuidwaterlinie eindigt vandaag in Tholen

THOLEN - In Tholen gaat vandaag de vierde en laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie van start. Deelnemers verkennen de rijke geschiedenis van de langste en oudste verdedigingslinie van Nederland. Bij de vestingstad zijn drie wandelroutes uitgestippeld.

4 uur geleden
Auto in sloot na ongeval in Sint-Annaland, traumaheli ter plaatse

SINT-ANNALAND - De hulpdiensten zijn vrijdagavond met veel mensen uitgerukt naar een voertuig dat in de sloot terecht is gekomen bij de Joanna-Mariapolder (N658).  Een traumahelikopter is ter plaatse.

14 uur geleden
Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

18 uur geleden
Leerlingen van De Eevliet ontvangen Cindy met erehaag op haar trouwdag

POORTVLIET - Een trouwdag om nooit te vergeten. Onderwijsassistent Cindy Bruijnzeel bracht op haar huwelijksdag een bezoek aan haar basisschool De Eevliet in Poortvliet. Daar werden zij en haar partner Pascal Vermeulen ontvangen door een erehaag van de leerlingen.

22 uur geleden
Welmoed (66) wil geen groot zonnepark in haar tuin: 'De Weihoek is zo mooi'

POORTVLIET - Een absurd idee, zo oordeelt Welmoed Jansen over het plan voor een gigantisch zonnepark in haar geliefde landschap, de Weihoek. Ze wil niet uitkijken op een zonnepark met een oppervlakte van 45 hectare en vreest voor aantasting van de natuur. “Ik wil helemaal niet vanuit mijn woonkamer uitkijken op een zonnepark. De Weihoek is een prachtig landschap en dat moet behouden blijven.”

1 dag geleden
Mogelijk uitstel verbod op zeegroenten snijden in Anna Jacobapolder

THOLEN - Het idee was om zeegroentensnijders na dit jaar te verbieden in Anna Jacobapolder-West, maar daar komt misschien verandering in. Stichting Het Zeeuwse Landschap heeft bij de provincie voorgesteld om dit verbod in deze regio met één jaar uit te stellen. “Om ruimte te geven aan de gesprekken over zeegroenten snijden op Tholen”, legt de stichting uit.

1 dag geleden