Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Benefiettocht voor goede doel vanaf Oranjeplaat

Benefiettocht voor goede doel vanaf Oranjeplaat

ARNEMUIDEN - Makkelijk is het niet om in deze tijd iets te organiseren voor het goede doel, maar Ko Jan Provoost laat zich niet tegenhouden. “Ik houd van een uitdaging”, zegt hij. De Domburger is de motor achter de Oranjeplaat Cycling Classic, een toertocht waarvan de opbrengst gaat naar Support Casper en Make a Wish.

Start- en finishpunt van de toertochten op 11 oktober is het restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden. De zoon van Ko Jan Provoost werkt in het restaurant dat Frits en Simone Heinen dit jaar hebben overgenomen. “We zitten hier aan een fietsroute en hebben veel gasten die hier even pauzeren tijdens een rondje Veerse Meer”, zegt Frits. “Toen Ko Jan met de vraag kwam, zeiden we meteen ‘ja’. Het was in twee minuten beklonken. We vinden het sowieso leuk om aan dit soort evenementen mee te werken.”

Agenda

De uitwerking van de toertocht had veel voeten in aarde. Een eerste datum werd vanwege de coronacrisis geschrapt, een tweede in september ook, omdat er toen al een andere fietstocht op de agenda stond en toen 11 oktober eenmaal was vastgelegd moest er nog veel worden geregeld.

Maatregelen

De gemeente Middelburg wilde meewerken, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo bleek een geplande tijdrit niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. De drie fietstochten van 35, 60 en 80 kilometer wel, mits de deelnemers in groepjes vertrekken en terugkeren bij het restaurant. “We hebben echt moeten kijken wat wel en niet mag”, zegt Ko Jan. “Uiteindelijk is daar een mooi evenement uit voortgekomen.”

Diner

Maximaal 40 deelnemers kunnen de dag voor 12,50 euro beginnen met een voedzaam ontbijtje van Frits en Simone, die er bovendien voor zorgen dat er bij terugkeer een ‘koolhydraatrijk’ driegangenmenu op tafel staat. Deelnemers die mee willen eten zijn 32,50 euro kwijt. Ook hier geldt een maximum van 40 gasten. “Wij hebben een mooi start- en finishlocatie en Frits en Simone krijgen hopelijk een mooi aantal gasten. Dat kunnen zij wel gebruiken in deze periode. Het is een win-win-situatie."

Wensen

De inschrijvingskosten bedragen 8,50 euro. Het gaat volledig naar de stichting Make a Wish en Support Casper. De eerste vervult wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte, de tweede heeft de strijd aangebonden met alvleesklierkanker. Ko Jan benadrukt dat op de dag alle coronamaatregelen worden nageleefd. “Ik houd van uitdagingen. Als mensen zeggen dat iets niet kan, gaat er bij mij een knopje om. Dan probeer ik het toch voor elkaar te krijgen. Het is een rottijd, maar ik denk dat we met zijn allen iets moois kunnen doen voor het goede doel.” Frits is het daarmee eens. “Dit is de eerste keer. Alles wat we ophalen is mooi meegenomen. Wat mij betreft is het ‘t begin van een mooie traditie.”

Routes

De tocht van 35 kilometer voert deelnemers langs het Veerse Meer, net als de 60 kilometer. De deelnemers aan de langste afstand rijden door de Zak van Zuid-Beveland. Als de tocht niet door kan gaan, krijgen de inschrijvers een gps-link met de routes. Zij kunnen deze dan op elk gewenst moment individueel rijden. Inschrijven voor de afstanden kan door een mail te sturen aan [email protected]. Geef in de mail aan welke afstand je wil fietsen, wat je gemiddelde snelheid is (meer dan 28 kilometer, tussen de 25 en 28 kilometer of langzamer dan 25 kilometer) en of je mee wil eten met het ontbijt of het driegangendiner.

Meer uit Vlissingen

Vlissingen heeft de eerste wijkbrandweerman van Zeeland

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft bij wijze van proef een wijkbrandweerman in dienst genomen. Brandweerman Leo de Jonge uit Goes gaat zich bezighouden met brandpreventie in de oude binnenstad. Hij is daarmee de eerste wijkbrandweerman in Zeeland. “Onder andere in de regio Rijnmond zijn er al wijkbrandweermannen en daar worden ook successen mee geboekt,” aldus De Jonge.

2 uur geleden
Landmacht houdt brandoefeningen in Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt donderdag 5, maandag 9 en vrijdag 13 oktober oefeningen in de gemeente Vlissingen. De militairen oefenen aan de hand van diverse scenario’s hoe diverse branden te blussen. Doorgaand verkeer wordt niet gehinderd.

2 uur geleden
Schrijvers te gast bij 't Spui tijdens Kinderboekenweek 2023

VLISSINGEN - Ook bij boekhandel ‘t Spui wordt kinderboekenweek gevierd. Donderdag 5 oktober is kinderboekenschrijver Arend van Dam te gast in de boekwinkel en op vrijdag 6 oktober komt Marjolein Visser vertellen over haar boek ‘Verboden Duinen’ dat zich afspeelt in Zeeland.

3 uur geleden
Kinderboekenweek in de bibliotheek

VLISSINGEN - Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober is het weer kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’ en het kinderboekenweekgeschenk ‘Ravi en de laatste magie’ is geschreven door Sanne Rooseboom en geïllustreerd door Sophie Pluim. Ook in de bibliotheek in Vlissingen worden diverse activiteiten georganiseerd in het kader van de kinderboekenweek.

6 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 september, een grote drugsvangst gedaan. Er werd maar liefst 380 kilo cocaïne in beslag genomen, verdeeld over twee verschillende locaties: aan boeien op zee en in een loods op het havengebied.

2 dagen geleden
Gewonde motorongeluk A58 Vlissingen is 31-jarige man uit Zwartewaal

VLISSINGEN – De motorrijder die gisterenavond ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A58 bij Oost-Souburg is een 31-jarige man uit Zwartewaal.

2 dagen geleden
Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

5 dagen geleden