Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Benefiettocht voor goede doel vanaf Oranjeplaat

Benefiettocht voor goede doel vanaf Oranjeplaat

ARNEMUIDEN - Makkelijk is het niet om in deze tijd iets te organiseren voor het goede doel, maar Ko Jan Provoost laat zich niet tegenhouden. “Ik houd van een uitdaging”, zegt hij. De Domburger is de motor achter de Oranjeplaat Cycling Classic, een toertocht waarvan de opbrengst gaat naar Support Casper en Make a Wish.

Start- en finishpunt van de toertochten op 11 oktober is het restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden. De zoon van Ko Jan Provoost werkt in het restaurant dat Frits en Simone Heinen dit jaar hebben overgenomen. “We zitten hier aan een fietsroute en hebben veel gasten die hier even pauzeren tijdens een rondje Veerse Meer”, zegt Frits. “Toen Ko Jan met de vraag kwam, zeiden we meteen ‘ja’. Het was in twee minuten beklonken. We vinden het sowieso leuk om aan dit soort evenementen mee te werken.”

Agenda

De uitwerking van de toertocht had veel voeten in aarde. Een eerste datum werd vanwege de coronacrisis geschrapt, een tweede in september ook, omdat er toen al een andere fietstocht op de agenda stond en toen 11 oktober eenmaal was vastgelegd moest er nog veel worden geregeld.

Maatregelen

De gemeente Middelburg wilde meewerken, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo bleek een geplande tijdrit niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. De drie fietstochten van 35, 60 en 80 kilometer wel, mits de deelnemers in groepjes vertrekken en terugkeren bij het restaurant. “We hebben echt moeten kijken wat wel en niet mag”, zegt Ko Jan. “Uiteindelijk is daar een mooi evenement uit voortgekomen.”

Diner

Maximaal 40 deelnemers kunnen de dag voor 12,50 euro beginnen met een voedzaam ontbijtje van Frits en Simone, die er bovendien voor zorgen dat er bij terugkeer een ‘koolhydraatrijk’ driegangenmenu op tafel staat. Deelnemers die mee willen eten zijn 32,50 euro kwijt. Ook hier geldt een maximum van 40 gasten. “Wij hebben een mooi start- en finishlocatie en Frits en Simone krijgen hopelijk een mooi aantal gasten. Dat kunnen zij wel gebruiken in deze periode. Het is een win-win-situatie."

Wensen

De inschrijvingskosten bedragen 8,50 euro. Het gaat volledig naar de stichting Make a Wish en Support Casper. De eerste vervult wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte, de tweede heeft de strijd aangebonden met alvleesklierkanker. Ko Jan benadrukt dat op de dag alle coronamaatregelen worden nageleefd. “Ik houd van uitdagingen. Als mensen zeggen dat iets niet kan, gaat er bij mij een knopje om. Dan probeer ik het toch voor elkaar te krijgen. Het is een rottijd, maar ik denk dat we met zijn allen iets moois kunnen doen voor het goede doel.” Frits is het daarmee eens. “Dit is de eerste keer. Alles wat we ophalen is mooi meegenomen. Wat mij betreft is het ‘t begin van een mooie traditie.”

Routes

De tocht van 35 kilometer voert deelnemers langs het Veerse Meer, net als de 60 kilometer. De deelnemers aan de langste afstand rijden door de Zak van Zuid-Beveland. Als de tocht niet door kan gaan, krijgen de inschrijvers een gps-link met de routes. Zij kunnen deze dan op elk gewenst moment individueel rijden. Inschrijven voor de afstanden kan door een mail te sturen aan [email protected]. Geef in de mail aan welke afstand je wil fietsen, wat je gemiddelde snelheid is (meer dan 28 kilometer, tussen de 25 en 28 kilometer of langzamer dan 25 kilometer) en of je mee wil eten met het ontbijt of het driegangendiner.

Meer uit Middelburg

Zaterdag 32e edtitieTrekkertrek in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aanstaande zaterdag wordt voor de 32e keer de Trekkertrek in Aagtekerke georganiseerd. Het evenement vindt dit jaar plaats op een andere locatie, namelijk aan de Herenweg in Aagtekerke.  

19 uur geleden
Oud-leden tafeltennisvereniging Middelburg gezocht voor een feestje

MIDDELBURG - Dit jaar bestaat TTC Middelburg 20 jaar. De tafeltennisvereniging wil dit zaterdag 31 augustus vieren met huidige en oud-leden van de club. 

1 dag geleden
Gratis doorzichtige PMD-zakken voor inwoners gemeente Middelburg

MIDDELBURG - Donderdagochtend om 11.00 uur neemt wethouder Treurniet de eerste PMD-zakken dispenser in de ZB gebruik.

1 dag geleden
Drugs en vuurwapen gevonden tijdens controle in Kapelle, drie personen aangehouden

KAPELLE - Tijdens een algemene verkeerscontrole op de Vierwegen bij Kapelle trof de politie dinsdag drugs en een vuurwapen aan. Alle drie de inzittenden van de auto zijn aangehouden. 

1 dag geleden
Gisteren N57 tijdelijk afgesloten vanwege ongeluk

MIDDELBURG - De brandweer heeft dinsdag iemand bevrijd na een aanrijding op de Havenpoortweg (N57) tussen Middelburg en Serooskerke. De N57 werd afgesloten.In de buurt van de Van Het Hoffweg bij Sint Laurens kwamen rond 11.40 uur een camper en een personenauto met elkaar in botsing. Door de klap belandde de camper in de berm, de personenauto reed van het talud af. In de personenauto zat een vrouw welke door de brandweer moest worden bevrijd. Twee ambulanceteams zijn ter plekke. De inzittenden van de camper bleven voor zover bekend ongedeerd.Vanwege het ongeluk werd de weg ter plekke volledig afgesloten. Richting Middelburg stond volgens Rijkswaterstaat rond 12.10 uur een file van bijna 5 kilometer. Andersom was sprake van een file van zo'n 3 kilometer.

1 dag geleden
Nog meer folklore: een lezersterugblik op de eerste Folkloristische dag in Middelburg

Middelburg - Sjezen en klederdracht vorige week tijdens de Folkloristische Dag in Middelburg. Lezer van De Bode Monique Dusebout maakte deze mooie foto's. 

2 dagen geleden
Bach en Sinatra klinken tijdens het zomeravondconcert in Veere

VEERE - Het beiaard-duo Ariane Toffel and Georg Wagner uit Duitsland zullen op zaterdag 20 juli een concert verzorgen op het historische carillon van het stadhuis van Veere. Vanaf 19.00 uur worden de klokken bespeeld door de twee beiaardiers.

2 dagen geleden