Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Benefietconcert voor Marleen van der Moere

Benefietconcert voor Marleen van der Moere

SINT ANNALAND - Zangverenigingen, koren en zelfs een dweilband hebben de handen ineengeslagen voor een speciaal benefietconcert. Op zaterdag 30 maart komen ze allemaal samen in de sportzaal van De Wellevaete om geld in te zamelen voor de zeventienjarige Marleen van der Moere.

Dweilband Dèèr Voelde Niks Van, Koninklijke Fanfare Accelerando, Zangvereniging Kir Royal, Het Casembrootkoor, het Schorrekoor en de band Toeval betreden zaterdag 30 maart allemaal het podium en ze hebben maar één doel: geld inzamelen voor Marleen van der Moere uit Sint-Annaland. Marleen leeft waarschijnlijk al negen jaar met de ziekte van Lyme, maar een lange tijd wisten doktoren niet wat er precies aan de hand was. Twee jaar geleden werd de pijn heftiger. Gevolg: heftige hoofdpijnaanvallen, verlammingsverschijnselen en beperkt gezichtsvermogen.

Diagnose

Ze werd verschillende keren opgenomen in ziekenhuizen. "Maar, niemand kon mij vertellen wat het was of hoe ze mij konden helpen", vertelt Van der Moere. Er werd zelfs gedacht dat het misschien tussen haar oren zat. Uiteindelijk liet Marleen een bloedtest afnemen in Duitsland. Daaruit bleek dat ze de ziekte van Lyme heeft met daarnaast een aantal infecties. "Ik was zo boos. Het voelde alsof de dokters me al die tijd niet serieus hebben genomen." Uiteindelijk kon Marleen terecht bij een kliniek in Augsburg, Duitsland. "Zij hebben me onmiddellijk geholpen." Dankzij antibiotica en therapie gaat het inmiddels al beter. De verlammingsverschijnselen lijken over te gaan, ze kan weer kleine stukjes lopen en piano spelen.

Kosten

Er kleeft echter één nadeel aan de hele behandeling: de in het buitenland gemaakte kosten, worden door de ziektekostenverzekering maar beperkt vergoed. De kosten komen daardoor voor het overgrote deel voor de rekening van de familie Van der Moere. En dat weegt zwaar. Daarom wordt er nu een benefietconcert georganiseerd. Overigens gebeurt dat niet alleen om geld in te zamelen, maar ook om extra aandacht te vragen voor de ziekte van Lyme.

Verbonden

Alle deelnemers aan het benefietconcert zijn op de een of andere manier verbonden aan het leven van Marleen. Zo speelde ze zelf trompet bij Accelerando, maar ook bij de dweilband uit Bergen op Zoom. Als basisschoolleerling zong ze in het Casembrootskoor en haar moeder zong bij dameszangvereniging Kir Royal. Vader Harry speelt toetsen en zingt bij de band Toeval. Niet gek dus dat deze verenigingen de handen ineenslaan.

Kaartjes

Wil jij ook je steentje bijdragen? Kom dan zaterdagavond 30 maart naar de grote zaal van De Wellevaete. De zaal gaat om 18.30 uur open en om 19.00 uur begint het programma. Kaartjes zijn voor tien euro te koop bij Boekhandel Heijboer in Sint-Annaland.

Meer uit Tholen

Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

15 uur geleden
Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

19 uur geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

23 uur geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

1 dag geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 dag geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

2 dagen geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

2 dagen geleden