Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Benefiet voor stichting Goese Els van Teijlingen

Benefiet voor stichting Goese Els van Teijlingen

GOES - Voor de zesde keer organiseert stichting de Figurant in Goes het benefietconcert ‘Goes geeft thuis’ voor het goede doel. Donderdagavond 8 december treden in theater de Mythe in Goes verschillende muzikanten op.

Verhalen van hoop zijn de rode draad door het programma, laat Theo van Teijlingen van stichting de Figurant weten. ‘Eén verhaal staat in ieder geval centraal: dat er zorg is en tijdelijke opvang in Soroti, in Oeganda, voor de meest kwetsbare kinderen en hun families.’ Dit werk is zijn zus Els van Teijlingen begonnen en haar stichting Amecet, dat schuilplaats betekent, bestaat nu 21 jaar. ‘Els zal er tijdens de benefietavond, samen met haar twee Oegandese dochters, bij zijn.’

Tijdens het benefietconcert spelen Stoffel en Marsha easy listening muziek, singer-songwriter Jens Borgaard uit Leipzig treedt op, de band Triskell vertolkt Keltisch geïnspireerde muziek en troubadour Theo van Teijlingen zingt Nederlandstalige luisterliedjes. De opbrengst van de kaartjes, à twaalf euro, gaat naar het goede doel van het kinderopvangwerk in Oeganda.

Opvanghuis

In december 2001 opende Els van Teijlingen Amecet in Soroti. Het team van de stichting ontfermde zich toen over het eerste kindje, Sarah. ‘Sindsdien heeft Amecet honderden kinderen mogen opvangen. Els en haar staf van medewerkers hebben gezorgd dat er een veilige plek is waar kinderen kind konden zijn, een opvang met voedsel en medicijnen, zorg en liefde. Geen weeshuis, maar een opvanghuis. De kinderen gaan na een tijd weer terug naar de familie of binnen Oeganda naar een pleeg- of adoptiegezin.”

Els van Teijlingen verhuisde zo’n 25 jaar geleden van Goes naar Oeganda voor een droom: een opvanghuis realiseren voor kinderen met aids die tussen wal en schip vielen. ‘Door kinderen liefde, eten, veiligheid, zorg en spel te geven, worden ze weer echt mens’, liet Els, die al 25 jaar in Oeganda woont, eerder al weten. ‘Niet alle kinderen blijven leven. Soms zijn ze zo verzwakt dat ze sterven in onze handen. We blijven tot het laatst voor hen zorgen en zien ons werk als een drempeltje naar de hemel.’ Zonder haar geloof had ze dit niet al die jaren volgehouden. ‘Dat is steeds weer het perspectief waaruit we werken.’
Het 20-jarig jubileum is in coronatijd bescheiden lokaal gevierd. “Nu is het een jaar later en vieren we het 21-jarig bestaan met Goes geeft thuis.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.defigurant.nl of www.zeelandtheaters.nl.

Meer uit Beveland

Westerscheldetunnel volgende week avond en nacht dicht voor onderhoud

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is dinsdag van 19.30 uur tot woensdag 5.00 uur dicht voor onderhoudswerk.

18 uur geleden
Wint Goese school verkeersplein?

GOES - Dit jaar organiseert de ANWB opnieuw de verkiezing 'Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein'. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen. Tot vrijdag 31 mei kan iedereen een stem uitbrengen op een van de ruim driehonderd basisscholen in Nederland die in de race zijn voor een verkeersplein. In Zeeland doen twaalf basisscholen mee aan de verkiezing, waaronder de Kohnstammschool en Holtkampschool in Goes.Kinderen doen steeds minder ervaring op in het verkeer, omdat ze tegenwoordig vaak met de auto of bakfiets worden gebracht. Dit gaat ten koste van hun fietsvaardigheid en verkeersinzicht in het steeds drukker wordende verkeer. Goed oefenen is daarom extra belangrijk, dan worden kinderen zich bewust van de gevaren van het verkeer en kunnen zij sneller zelfstandig naar school fietsen. Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde.Bij een rondvraag onder scholen die al een ANWB Verkeersplein hebben, vertellen leerkrachten dat het verkeersplein een waardevolle aanvulling is op de theorie in de klas. Bijna 80 procent van de scholen gebruikt het verkeersplein iedere dag. Het past goed bij bewegend leren; door te doen blijven verkeersregels beter hangen bij een kind. Bij de helft van de scholen wordt het verkeersplein ook buiten schooltijd gebruikt door buurtkinderen.Per provincie wint één basisschool een verkeersplein. Op de Bevelanden zijn hiervoor de Holtkampschool en Kohnstammschool in Goes en de Eendracht in Hansweert in de race. Kijk voor alle genomineerde basisscholen en meer informatie over het stemmen opanwb.nl/wineenverkeersplein.[n]

19 uur geleden
Goesenaar spuit mogelijk moeilijk verwijderbare stof in gezicht conducteur

RILLAND - De politie heeft dinsdagavond in Rilland een treinreiziger uit Goes aangehouden op verdenking van het spuiten van een moeilijk verwijderbare stof in het gezicht van een conducteur.

19 uur geleden
Nieuwdorp vernieuwt ingrijpend

NIEUWDORP - Het centrum van Nieuwdorp is ingrijpend aan het veranderen. Eind dit jaar hebben de inwoners hun zo gewenste dorpshart, met onder meer dorpshuis, basisschool en gymzaal onder één dak. Dat is nog niet alles. Op en rondom de locatie van het huidige dorpshuis en de school is woningbouw mogelijk. Even verderop nadert de nieuwbouw van de gereformeerde kerk haar voltooiing. Het naastgelegen, verouderde bedrijfspand wordt op termijn gesloopt voor parkeerruimte en de inrichting van een nieuwe straat naar de Hertenweg voor een betere verkeersafwikkeling.

1 dag geleden
Dertig jaar Goes En-Passant: 'Je 'kinderen' laten zien is steeds weer een hoogtepunt'

GOES - Bij 26 etalages in de Goese binnenstad is nog tot en met maandag 27 mei werk te bewonderen van acht kunstenaars. Dit is de opmaat naar de gratis toegankelijke overzichtstentoonstelling van Goes En-Passant die op zaterdag 1 juni opent voor het publiek in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Voor de dertigste keer. Door de variatie in kunstenaars en de spelregel dat zij nieuw werk moeten tonen, is geen editie hetzelfde geweest. "Dit jubileum voelt als triomf", vertelt kunstenares Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk, die aan de wieg stond van Goes En-Passant.

1 dag geleden
Gecrashte motorrijder reed zonder rijbewijs en vluchtte met 200 km/u van politie

HEINKENSZAND - De motorrijder die zondagochtend op de A58 bij Heinkenszand onderuit ging, had geen geldig rijbewijs. Hij was even daarvoor door de politie gespot met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

3 dagen geleden
Motorrijder onderuit op A58 bij Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op de snelweg A58 tussen Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke is zondagochtend een motorrijder ten val gekomen.

3 dagen geleden