Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ben Verberk houdt van zijn werk

Ben Verberk houdt van zijn werk

GOES - Wie in Goes zwerfafval zegt, zegt Ben Verberk. “Met veel plezier en vertier ga ik in de Goese binnenstad aan de zwier.”

Goesenaren kennen de Betho-werknemer van zijn spreuken die hij klakkeloos uit de mouw van zijn oranje jas schudt, maar ook omdat hij met Jan en alleman een praatje aanknoopt. Ben Verberk houdt echter in de eerste plaats de stad schoon. Het harde werken heeft hij van zijn vader geleerd, zegt hij. 

Straatstofzuiger

‘s Ochtends zorgt hij in samenwerking met Jan-Willem Bruel, Jomi van Dongen en andere collega’s dat alle prullenbakken kunnen worden geleegd, een paar dagen in het centrum en de rest van de week in de wijken. ‘s Middags wandelt hij met zijn straatstofzuiger door het centrum of loopt hij rond met de bladblazer om het vuil op hoopjes te blazen. “Dat doe ik elke dag met een lach”, zegt hij. “Overal kom je zwerfafval tegen, maar het is op het moment minder door corona”, zegt hij. “Ik zie nu veel mondkapjes liggen, maar ik zuig ook plastic flesjes, blikjes, papiertjes en heel veel peuken op.”

Wereldbaan

Volgens hem zie je normaal de meeste troep na de weekends liggen. “Maar nu zijn er geen cafés open.” Ben vindt zijn werk leuk, maar op het moment ietsje minder. “Ik mis de sociale contacten en vind het jammer dat ondernemers het moeilijk hebben. Ik hoop dat iedereen snel weer open gaat en we elkaar weer zien.” Dan is Ben op zijn best. “Ik heb een wereldbaan in mijn Goes’ bestaan. Zet me niet achter de pc, want die gooi ik binnen vuuf minuute door de ruute naar buute.”

Meer uit Beveland

Reizende expo nu te zien in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - In alle dorpen van de gemeente Goes komt de komende twee jaar tijdelijk een fototentoonstelling. Dit is een nieuw cultuurproject van de gemeente, in samenwerking met de dorpsverenigingen. De aftrap is in 's-Heer Arendskerke, waar de expo tot 30 juni te bekijken is.

22 uur geleden
Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

1 dag geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

2 dagen geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

2 dagen geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

3 dagen geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

3 dagen geleden