Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ben van Katwijk liep 500 kilometer voor de Hersenstichting

Ben van Katwijk liep 500 kilometer voor de Hersenstichting

MIDDELBURG - Hij wandelde maar liefst 498 kilometer, van Groningen naar Middelburg, en hij zamelde op die manier al 4141 euro in voor de Hersenstichting, voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen, waaronder ADCA. Ben van Katwijk werd vanmiddag feestelijk onthaald op de Markt, in Middelburg door loco-burgemeester Jeroen Louws. De intocht met zijn ‘kanarie’ werd begeleid door Humoreske, van Juliana Korpsen Middelburg.


Ben woont in Zwolle, maar hij woonde in zijn jeugd ook in Middelburg, in een tehuis van Kinderzorg aan de Veersesingel. Ben weet sinds 2013 dat hij aan de hersenziekte ADCA lijd. ADCA staat voor ‘Autosomaal Dominante Cerebellaire Ataxie’. Bij ADCA lukt het minder goed om bewegingen te coördineren. Ook krijgen mensen soms problemen met het evenwicht. Dit heet ataxie. Mensen met ataxie kunnen ook problemen hebben met het gebruik van hun vingers, handen, armen of benen, of bij het lopen, spreken, slikken of bewegen van de ogen. Sommige mensen worden snel moe. Enkele mensen krijgen problemen met zien. Soms komt ook dementie voor. In Nederland zijn er ca. 800 patiënten met ADCA. Het is dus een zeldzame, erfelijke ziekte, waar weinig of geen onderzoek naar gedaan wordt. Er zij simpelweg te weinig patiënten. Ook is er geen medicatie beschikbaar. Feitelijk is er dus nu niets aan te doen.

Toekomstige generatie
Ben kondigde in maart al dat hij zou komen. “Door extra geld in te zamelen voor de hersenstichting, kan er mogelijk in de toekomst wel iets aan gedaan worden, maar vermoedelijk ben ik er dan niet meer. Eigenlijk voer ik actie voor de toekomstige generatie ADCA patiënten.”

Op https://actie.hersenstichting.nl/actie/ben-van-katwijk kun je meer lezen over de actie en de tocht.

Meer uit Middelburg

Bingo, Biljart, Bordspelen, Klaverjas en Sjoelen in het Getij in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf januari 2024 bruist het weer van de activiteiten in het Getij in Middelburg . Er wordt daarmee bijgedragen aan de wijkfunctie van de Stromenwijk, 't Zand, Breewijk en het sportcomplex de Sprong. 

2 uur geleden
Plan Boom: 1004 gratis boompjes uitgedeeld bij CitySeeds in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8, 9 en 10 december werden ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Dit gebeurde in het kader van de gratis boompjes uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden. 

3 uur geleden
Man aangehouden voor openbare dronkenschap na melding over steekincident

MIDDELBURG - Politiemensen hielden in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 december 2023 op de Markt een 21-jarige man uit Middelburg aan vanwege openbare dronkenschap. De agenten waren daar eigenlijk voor een melding over een mogelijk steekincident. Ze wilden hulp verlenen aan de 21-jarige man, die gewond was, maar hij maakte het de agenten erg lastig hem te helpen. Er bleek geen sprake te zijn van een steekincident.

6 uur geleden
Bekeuring voor beschonken toerist na plassen tegen een voordeur

MIDDELBURG- Een toerist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bekeuring gekregen in het centrum van Middelburg. De man had tegen een voordeur geplast. Ook was hij lastig geweest nabij een horecazaak. 

1 dag geleden
Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies

DOMBURG - Vanaf 17 december sieren 21 door de Stichting Stad Domburg 800 Jaar bijeen verzamelde Domburgse Koppen de muren van De Galerij van het MTVP Museum Domburg. Met als boegbeeld twee Domburgers die eind jaren 1960 op een Zündapp de wijde wereld in trokken, tot Westkapelle dan. 

1 dag geleden
Hemelse taal: een bijzondere uitvoering van 'La Nativité du seigneur' in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - In aanloop naar de viering van Kerst, voert Rien Balkenende op vrijdagavond 22 december de orgelcyclus 'La Nativité du Seigneur' van Olivier Messiaen (1908-1992) uit in de Koorkerk in Middelburg.

1 dag geleden
AVV Beheer nieuwe eigenaar voormalig PZC-pand 'De Drvkkery' op Markt in Middelburg

MIDDELBURG - AVV Beheer verwerft het markante pand, waarin sinds 25 jaar het zijn tijd ver vooruit zijnde boekwinkelconcept 'De Drvkkery' is én blijft gevestigd. Op 1 december jl. heeft de eigenaarswissel plaatsgevonden. Arnold en Monique van Velzen van AVV Beheer spreken van “een prachtige locatie, huurder en pand."

2 dagen geleden