Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beloofde lenteweer iets verlaat: morgen eerst mist maar dan komt de zon

Beloofde lenteweer iets verlaat: morgen eerst mist maar dan komt de zon

BEVELAND - De lente gaat frisjes van start. Waar een zonnige dag werd beloofd, valt de start van de astronomische lente toch koud uit. Niet getreurd, het zonnetje en het bijbehorende lenteweer is onderweg. 

Hoewel er een zonnige dag was beloofd, is een frisse start van de lente niet vreemd. De astronomische lente gaat officieel vandaag om 16:33 uur van start, met een tempratuur rond de negen graden. Dit is aardig in de trend met de afgelopen tien jaar, waar het in de middag meestal niet boven de tien graden kwam. Negen jaar geleden, op 20 maart 2013, lag er zelfs een laagje sneeuw. 

Negen jaar terug lag er sneeuw in Breda - Foto: Henk Voermans

Eerst mist, dan zon

Wie het zonnetje nu al mist, hoeft niet lang te wachten. “Morgenochtend komt de eerste uren lokaal nevel of mist voor. De zon schijnt ook volop en de lokale grijzigheid verdwijnt snel. Het is overal droog en het warmt snel op.” Volgens Weeronline zal na de ochtend de temperatuur in een rap tempo oplopen. In delen van Brabant wordt tussen de 14 en 18 graden verwacht. Dinsdag kan het kwik zelf nog verder omhoog schieten. “De temperatuur loopt op naar 16 graden in het noorden, naar 17 of 18 graden in het midden en naar 19, lokaal 20 graden in het zuiden.”

Naar verwachting zal het lenteweer tot zeker vrijdag aanhouden. 

Meer uit Beveland

Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

10 uur geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

11 uur geleden
Goese korfbalvereniging Togo viert 90-jarig jubileum

GOES - De Goese korfbalvereniging Togo viert zaterdag 30 september haar 90-jarig jubileum.

11 uur geleden
Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

1 dag geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

2 dagen geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

3 dagen geleden