Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belofte Trump 'cruciaal' voor oplossing digitaks

Belofte Trump 'cruciaal' voor oplossing digitaks

BRUSSEL (ANP) - De belofte van de Amerikaanse president Donald Trump om Frankrijk dit jaar niet te bestraffen met importheffingen vanwege de invoering van een Franse digitaks is van "cruciaal belang" om tot een mondiaal akkoord over een omzet- of winstbelasting voor grote internetbedrijven te kunnen komen. Dat zei EU-commissaris Valdis Dombrovskis (Economie) na afloop van een vergadering van de EU-ministers van Financiën in Brussel.

Trump en president Emmanuel Macron sloten maandag een 'staakt-het-vuren' over de kwestie. De Franse minister Bruno Le Maire sprak van "een startpunt" voor een akkoord over wereldwijde invoering van een digitaks maar waarschuwde dat Parijs zijn beleid niet opschort. Hij zei te hopen dat de onderhandelingen over een belasting voor internetbedrijven nog dit jaar kunnen worden afgerond in OESO-verband.

Vorig jaar zette de EU plannen voor een Europese digitaks voor grote bedrijven als Google, Amazon en Apple in de ijskast in afwachting van onderhandelingen vanuit de OESO, de samenwerkingsorganisatie van 36 welvarende landen. Dombrovskis zei dat de EU "met één stem" spreekt om een mondiale oplossing te vinden. Als er in 2020 geen akkoord is, wil de EU de eigen plannen nieuw leven inblazen.

Meer uit Financieel

Lingeriemerk Victoria's Secret bij stijgers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenmarkten in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Volgens topman Martin Waters slaan de nieuwe collecties aan bij klanten en verbeteren de verkooptrends voor zowel het merk Victoria's Secret als de PINK-kledinglijn. Het aandeel werd daarop ruim 8 procent hoger gezet.

43 minuten geleden
Duitse bouwvakkers willen staken voor hoger loon

FRANKFURT (ANP/DPA) - Duitse bouwvakkers zijn van plan volgende week te staken om eisen voor een hoger loon kracht bij te zetten. Dat heeft de grote vakbond IG BAU bekendgemaakt. De eerste werkonderbreking moet maandag beginnen in de deelstaat Nedersaksen. Daarna moet ook elders in Duitsland gestaakt worden.

46 minuten geleden
Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

BERLIJN (ANP/DPA) - Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen. Demonstranten houden daar opnieuw een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek. Ze willen voorkomen dat er een stuk bos voor wordt gekapt.

2 uur geleden
Bereidheid EU-bedrijven om te investeren in China op dieptepunt

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China verliest zijn glans als topland voor Europese bedrijven om in te investeren, meldt de Kamer van Koophandel van de Europese Unie in China. Slechts 13 procent van de ondervraagde bedrijven ziet het land nog als een topbestemming voor investeringen. Dat is het laagste niveau sinds het begin van het verzamelen van de gegevens in 2010.

4 uur geleden
Australisch pensioenfonds buigt voor kritiek beleggingen Israël

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG) - Cbus, een van de grootste pensioenfondsen van Australië, herziet zijn investeringsbeleid na druk van een grote vakbond. Die had het fonds opgeroepen niet meer te beleggen in bedrijven die wapens en defensietechnologie aan Israël leveren.

5 uur geleden
British Airways-moeder kent weinig verstoringen en verhoogt winst

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van onder meer luchtvaartmaatschappijen British Airways en Vueling heeft niet zoveel last van de onrust in het Midden-Oosten als zijn concurrenten Air France-KLM en Lufthansa. Mede daardoor boekte het in Londen gevestigde IAG, dat ook eigenaar is van het Spaanse Iberia, afgelopen kwartaal betere resultaten. IAG voerde meer en tevens beter gevulde vluchten uit in Europa en richting Noord-Amerika, zijn belangrijkste markten. Daardoor groeide de operationele winst van 9 miljoen naar 68 miljoen euro.

5 uur geleden
Loonstijging in nieuwe cao-afspraken neemt verder af

DEN HAAG (ANP) - De loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in april verder afgenomen, meldt AWVN. Volgens de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers kwamen de loonafspraken vorige maand uit op gemiddeld 4,8 procent. In maart en februari was dat nog respectievelijk 5,3 procent en 6,4 procent.

5 uur geleden