Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België houdt grenzen dicht voor niet-EU-landen

België houdt grenzen dicht voor niet-EU-landen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België houdt zijn grenzen dicht voor toeristen uit landen buiten de EU. De EU-landen stemden vorige week in meerderheid in met de geleidelijke versoepeling van het inreisverbod naar Europa voor inwoners van veertien landen vanaf 1 juli. Maar België legt de aanbeveling van de Europese Commissie naast zich om onder meer reizigers uit Australië, Japan, Canada, Marokko, Montenegro en Rwanda toe te laten.

Dat is maandag gebleken na afloop van het Belgisch kabinetsberaad. Volgens ingewijden kleuren negen van de landen op de overeengekomen lijst nog steeds "rood". De lijst zal door Belgische experts geregeld tegen het licht worden houden. Er wordt gekeken naar de besmettingscijfers en regio's waar al dan niet (opnieuw) lockdownmaatregelen gelden.

De Europese Commissie had de 27 lidstaten gevraagd hun inreisbeleid voor niet-Europeanen per 1 juli op elkaar af te stemmen. In de 'veilige' landen op de lijst is de gezondheidssituatie wat betreft het coronavirus vergelijkbaar of beter dan gemiddeld in Europa. Onder meer de Verenigde Staten, Turkije, India, Rusland en Brazilië ontbreken vanwege het relatief hoge aantal coronabesmettingen. China staat er wel op, maar Chinezen kunnen vanwege het zogenoemde wederkerigheidsprincipe pas Europa in als het land ook EU-burgers toelaat.

Meer uit Buitenland

Duits parlementair defensiespecialist wil communicatie beveiligen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse parlementair commissaris voor defensie, Eva Högl, heeft voortvarend ingrijpen geëist naar aanleiding van een afluisterschandaal in de strijdkrachten. "Als eerste moeten alle verantwoordelijken op alle niveaus in de strijdkrachten getraind worden in het gebruik van beschermde communicatiemiddelen. Ten tweede moet worden vastgesteld dat geheime informatie en communicatie stabiel en betrouwbaar zijn."

18 minuten geleden
VK: gemiddeld 983 Russische doden en gewonden per dag

LONDEN (ANP) - Het aantal Russische militairen dat dagelijks sneuvelt of gewond raakt in Oekraïne, was sinds het begin van de invasie niet zo hoog als vorige maand. Dat zegt het Britse ministerie van Defensie, dat spreekt over gemiddeld 983 slachtoffers per dag.

27 minuten geleden
Aangehouden personen Berlijn niet voortvluchtig RAF-duo

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - Twee personen die zondag zijn aangehouden in Berlijn, zijn niet de voortvluchtige RAF-leden Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. Dat maakte de politie bekend na een grote operatie in het stadsdeel Friedrichshain.

56 minuten geleden
Aanklager: 170 mensen geëxecuteerd in dorpen Burkina Faso

OUAGADOUGOU (ANP/AFP) - De autoriteiten in Burkina Faso onderzoeken berichten dat zo'n 170 mensen zijn omgekomen bij aanvallen op drie noordelijke dorpen. Een aanklager zegt dat slachtoffers vorige week zijn "geëxecuteerd".

1 uur geleden
Vier verdachten opgepakt in terreuronderzoek België

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten hebben vier arrestaties verricht bij een antiterreuroperatie. Het gaat volgens Belgische media om personen die worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een aanslag.

1 uur geleden
Sharif weer verkozen tot premier van Pakistan

ISLAMABAD (ANP/AFP/DPA) - Shehbaz Sharif wordt voor de tweede keer premier van Pakistan. Hij kreeg na onrustig verlopen verkiezingen zondag meer dan de helft van de parlementariërs achter zich.

2 uur geleden
Aanhoudingen in Berlijn bij zoektocht voortvluchtige RAF-leden

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse politie heeft twee aanhoudingen verricht bij de zoektocht naar voortvluchtige leden van terreurorganisatie Rote Armee Fraktion (RAF). Over de identiteit van de arrestanten is nog niets bekendgemaakt.

3 uur geleden