Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggersvertrouwen Duitsland naar hoogste niveau in 21 jaar

Beleggersvertrouwen Duitsland naar hoogste niveau in 21 jaar

MANNHEIM (ANP) - Het vertrouwen van beleggers in de Duitse economie is naar het hoogste niveau gestegen in 21 jaar. Vooral de uitrol van coronavaccins zorgt ervoor dat investeerders een positievere blik op de toekomst hebben, meldt onderzoeksinstituut ZEW.

De ZEW-graadmeter steeg in mei naar een stand van 84,4. Daarmee herstelde de index sterk van de dip een maand eerder, als gevolg van strengere coronamaatregelen die werden genomen in de grootste economie van Europa. In april werd een stand van 70,7 bereikt, nog een maand eerder stond de index op 76,6.

Duitsland heeft het vaccinatietempo de laatste weken aanzienlijk opgevoerd. Bijna een derde van de bevolking heeft een prik gehad. Met de verbeterende gezondheidsvooruitzichten groeit ook de hoop dat het land de strenge virusbeperkingen die sinds november gelden kan afbouwen. Wat ook een rol speelt bij de stijging van de ZEW-index is dat de derde coronagolf trager dan verwacht doorzet. Voor de komende zes maanden wordt dan ook een aanzienlijke economische opleving verwacht.

Meer uit Financieel

Duits energieconcern RWE steekt 55 miljard in duurzame projecten

ESSEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse energieconcern RWE is van plan tot en met 2030 wereldwijd in totaal 55 miljard euro te investeren in duurzame energiebronnen en andere schone projecten. Dat meldde het bedrijf dinsdag op een beleggersdag in Londen.

1 uur geleden
Delfts biotechbedrijf krijgt miljoenen om te groeien

DELFT (ANP) - Het nieuwe bedrijfje Cradle uit Delft, dat kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelt om sneller enzymen te kunnen bouwen, heeft miljoenen opgehaald bij investeerders om verder te kunnen groeien. De investeringsronde leverde 24 miljoen dollar op, omgerekend bijna 22 miljoen euro.

1 uur geleden
DNB: bankensector weerbaar, maar concurrentie neemt toe

AMSTERDAM (ANP) - De gestegen winsten van Nederlandse banken gaan gepaard met maatschappelijke onvrede over de hoogte van de spaarrente, constateert De Nederlandsche Bank (DNB) in een nieuwe studie. Weliswaar staan banken er in ons land goed voor, de sector moet ervoor waken dat "de rugwind omslaat in tegenwind", aldus de centrale bank, die daarbij onder meer wijst naar de gevolgen van digitalisering en concurrentie.

2 uur geleden
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stopt met adverteren op X

DEN HAAG (ANP) - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stopt met adverteren op X. De overheidsinstantie blijft het socialmediakanaal nog wel gebruiken om vragen van klanten te beantwoorden en om eventuele storingen kenbaar te maken, zegt een woordvoerster.

2 uur geleden
Baas vliegtuigmotorenmaker Rolls-Royce gelooft niet in waterstof

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gelooft niet dat stroom of waterstof toekomst hebben voor de aandrijving van vliegtuigen. Volgens de begin dit jaar aangetreden topman Tufan Erginbilgic is duurzame vliegtuigbrandstof, ofwel zogeheten sustainable aviation fuel (SAF), de enige manier voor grote luchtvaartmaatschappijen om klimaatdoelen te halen.

2 uur geleden
Scholz: overheid zal taken vervullen ondanks begrotingscrisis

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz belooft dat de overheid haar taken zal blijven vervullen, ondanks de begrotingscrisis die zijn regering op haar kop heeft gezet. "De lopende uitgaven zullen niet worden beïnvloed", zei Scholz dinsdag in de Bondsdag, het Duitse parlement. "De staat zal zijn taken blijven vervullen."

3 uur geleden
Reisaanbieders: Duitse kerstmarkten weer in trek bij Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Meerdaagse kerstmarktcruises over de Rijn of een dagtrip naar Oberhausen. Nederlanders trekken in de feestmaanden weer in groten getale de grens over om kerstmarkten in Duitse steden te bezoeken, geven reisorganisaties en de ANWB aan.

4 uur geleden