Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers schikken met NIBC over berichtgeving overname zakenbank

Beleggers schikken met NIBC over berichtgeving overname zakenbank

AMSTERDAM (ANP) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) schikt met NIBC over de berichtgeving rond de overname van die Haagse zakenbank. Volgens de beleggersorganisatie had NIBC vorig jaar eerder moeten melden dat de Amerikaanse investeerder Blackstone mogelijk een bod op de bank wilde uitbrengen. Omdat NIBC die melding niet deed zouden beleggers schade hebben geleden. Want als beleggers op de hoogte waren geweest van de informatie, dan hadden zij hun aandelen waarschijnlijk niet of tegen een hogere prijs verkocht.

De VEB vond dat NIBC het voornemen van Blackstone vóór 14 februari 2020 voorbeurs publiek had moeten maken. NIBC betwist dit standpunt. Toch zijn de partijen een zogeheten minnelijke regeling overeengekomen. Daardoor ontvangen beleggers die lid zijn van de VEB en die in de dagen voor 14 februari vorig jaar nog aandelen hadden verkocht, een compensatie afhankelijk van het bedrag waarvoor ze hun stukken precies van de hand deden. Het maximaal door NIBC te betalen bedrag aan deelnemers aan de regeling is 115.000 euro.

NIBC verdween eerder dit jaar van de Amsterdamse beurs, nadat de overname door Blackstone was afgerond. Dat alles na het nieuws van februari vorig jaar nog zo lang duurde komt door strubbelingen in het overnameproces. Blackstone bereikte eerst een akkoord om NIBC over te nemen voor 9,85 euro per aandeel inclusief dividend. Maar NIBC besloot, na een oproep daartoe van de toezichthouders, tijdelijk geen dividend uit te keren vanwege de coronacrisis. Daarop ging Blackstone opnieuw onderhandelen met de grootaandeelhouders van de Haagse bank en rolde er een lager bod uit. Uiteindelijk werd NIBC gewaardeerd op ruim 1 miljard euro.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

4 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

5 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

6 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

7 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

9 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

9 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

9 uur geleden