Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers op Damrak verwerken jaarcijfers van onrustig Ajax

Beleggers op Damrak verwerken jaarcijfers van onrustig Ajax

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat op de eerste dag van een nieuwe beursweek onder meer uit naar Ajax. De beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub kwam na het sluiten van de beurs voor het weekend met zijn jaarcijfers. Daaruit kwam naar voren dat Ajax, ondanks tegenvallende sportieve resultaten, 39 miljoen euro winst heeft gemaakt. Daarnaast maakte de club bekend dat accountants- en advieskantoor KPMG onderzoek gaat doen naar de rol en belangen van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Centraal in dat onderzoek staan verschillende transacties die de voormalig technisch directeur de afgelopen maanden onder verantwoordelijkheid van de raad van commissarissen heeft gedaan. Mislintat raakte in opspraak omdat hij zaken heeft gedaan met een spelersmakelaarskantoor dat aandelen heeft in een bedrijf waarvan hij zelf ook aandeelhouder is.

Verder maakte Jan van Halst zondag bekend niet terug te keren in de raad van commissarissen, als in maart zijn tijdelijk dienstverband als algemeen directeur afloopt. Van Halst kreeg de afgelopen tijd kritiek omdat hij als commissaris en interim-directeur onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op de vorige week ontslagen Mislintat.

Aegon

Ook wordt op de Amsterdamse beurs gekeken naar Aegon. De verzekeraar rondde het afgelopen weekend de verplaatsing van zijn statutaire zetel naar Bermuda af. Daarmee valt Aegon niet langer onder het toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), maar van de Bermuda Monetary Authority. De stap volgde op de verkoop van de Nederlandse verzekeringsactiviteiten aan branchegenoot ASR. Het hoofdkantoor van Aegon blijft wel in Den Haag.

De Europese beursgraadmeters zullen waarschijnlijk niet veel van hun plek komen, op basis van de openingsindicatoren. De beurzen reageren mogelijk nog op het afwenden van een shutdown van de Amerikaanse overheid. Met noodfinanciering kan de grootste economie ter wereld nu vooruit, totdat er overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting. In het geval van een shutdown waren veel ambtenaren in de Verenigde Staten zonder salaris thuis komen te zitten.

Verder maakte Bever Holding vrijdag bekend 523.000 euro verlies te hebben gedraaid. Een jaar eerder was dat nog bijna 59 miljoen euro. De vastgoedonderneming zal vanaf 6 november verdwijnen van de beurs. Ease2pay kwam ook met cijfers. Het verlies van het betalingsbedrijf liep wat terug, onder meer door gedaalde bedrijfskosten. De olieprijzen zitten daarnaast iets in de lift, terwijl de euro licht aan waarde inlevert ten opzichte van de dollar.

Meer uit Financieel

Rechtszaak om misleiding rond rijhulp Tesla in VS mag doorgaan

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De problemen rond zelfsturende functies in auto's van Tesla stapelen zich op. Een groep boze klanten wil het bedrijf aanklagen omdat topman Elon Musk hen zou hebben misleid over de mogelijkheden om de elektrische auto's van het merk geautomatiseerd te laten rijden. Een rechtbank in San Francisco oordeelde dat die zaak mag doorgaan.

36 minuten geleden
Esprit vraagt in Duitsland uitstel van betaling aan

HONGKONG (ANP) - Modewinkelketen Esprit heeft in Duitsland voor zes bedrijfsonderdelen een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De kosten waren te sterk gestegen voor veel winkels, laat het Hongkongse moederbedrijf weten.

2 uur geleden
Lege schappen in sommige winkels Aldi na computerupdate

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Aldi heeft in sommige winkels te kampen met lege schappen na een update van een computersysteem. Dat heeft een woordvoerder laten weten na berichtgeving van vakwebsite Distrifood.

3 uur geleden
AEX hoger ondanks koersval ABN AMRO, InPost winnaar in MidKap

AMSTERDAM (ANP) - De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen op het Damrak, is woensdag hoger gesloten, ondanks een koersval van zwaargewicht ABN AMRO. Het bankconcern verloor 6,1 procent na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal.

4 uur geleden
Eigenaar Olympique Marseille wil Amerikaans deel TikTok kopen

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse zakenman Frank McCourt, eigenaar van voetbalclub Olympique Marseille, heeft plannen voor de overname van de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten. Het Witte Huis voerde onlangs een wet in die TikTok verplicht zijn Amerikaanse bezittingen te verkopen, op straffe van een verbod op de populaire filmpjesapp van het Chinese techconcern ByteDance.

5 uur geleden
Aandelenbeurzen in New York op winst na nieuwe inflatiecijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omhoog na Amerikaanse inflatiecijfers die grotendeels in lijn waren met de verwachtingen. De voor centrale bankiers belangrijke kerninflatie, waarin de sterk schommelende prijzen van energie en voeding niet worden meegenomen, daalde voor het eerst in zes maanden.

6 uur geleden
Verkoop PlayStation 5 stuwt Nederlandse gameomzet

AMSTERDAM (ANP) - De totale omzet van de Nederlandse videogamebranche is vorig jaar met 20 procent gestegen tot 1,5 miljard euro. Deze sterke groei komt vooral door de toenemende verkoop van PlayStation 5-consoles. Dat meldt Videogames Federatie Nederland (VGFN), een brancheorganisatie van Nederlandse videogame-uitgevers.

6 uur geleden