Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers kijken uit naar nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers

Beleggers kijken uit naar nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers kijken woensdag sterk uit naar nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers die later op de dag naar buiten komen. Als die gunstig uitpakken zou dat kunnen betekenen dat de Federal Reserve het nog rustiger aan kan gaan doen met het verhogen van de rente om de inflatie aan te pakken. Dat zien beleggers graag, want de hogere rente zet een rem op de economie.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren licht lager te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met kleine koersbewegingen openen. De laatste tijd zijn er meer signalen dat de Amerikaanse economie aan het afkoelen is en er zijn zelfs zorgen over een recessie. De olieprijzen laten voorbeurs een lichte stijging zien.

Ahold Delhaize, BAM en KPN staan verder in de belangstelling omdat zij woensdag hun aandeelhoudersvergadering houden. Actiegroepen grijpen de aandeelhoudersvergadering van Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, Etos en bol.com, daarbij aan om hun punt te maken. Zo kondigde vakbond FNV acties aan bij de vergaderlocatie in Zaandam, waar ook het hoofdkantoor staat, om de eisen voor hoger loon voor veel werknemers kracht bij te zetten. Milieudefensie kondigde ook demonstraties aan.

Tencent

Daarnaast komt de koers van Prosus waarschijnlijk in beweging. Op de beurs in Hongkong ging techconcern Tencent, waarin de investeerder een groot belang heeft, namelijk flink omlaag. Die koersdaling kwam weer door speculaties dat Prosus de verkoop van aandelen in de Chinese internetgigant zou willen versnellen. Prosus is namelijk van plan om nog eens 96 miljoen Tencent-stukken van de hand te doen. Die stap zou erop kunnen wijzen dat de techinvesteerder zijn beleid ten aanzien van Tencent-aandelen aan het veranderen is.

Buiten Nederland gaat de aandacht onder meer naar de Zwitserse bankensector. De Zwitserse Nationale Raad, het Lagerhuis van het parlement, heeft tegen de financiële garanties gestemd uit het reddingspakket voor Credit Suisse. Daarmee uitten de parlementariërs symbolisch hun onvrede over de manier waarop de Zwitserse regering bij de redding heeft gehandeld, want het ziet er niet naar uit dat alles nog wordt teruggedraaid. Credit Suisse werd vorige maand overgenomen door branchegenoot UBS. Daarbij heeft Zwitserland wel voor miljarden aan garanties geboden.

Meer uit Financieel

Franse regering doet bod op onderdelen geplaagd IT-concern Atos

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse overheid wil delen van het financieel geplaagde IT-concern Atos kopen. Het gaat om activiteiten die van strategisch belang zouden zijn voor Frankrijk, heeft minister van Financiën Bruno Le Maire gezegd. Zijn voorstel staat in een niet bindende intentieverklaring die hij dit weekend heeft verstuurd.

1 uur geleden
Beleggers kijken uit naar kwartaalcijfers Apple en Fed-besluit

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek opnieuw veel bedrijfsresultaten te verwerken. Zo openen Philips, Air France-KLM, ING en Shell de boeken. In de Verenigde Staten is het de beurt aan Apple. Ook staat er een rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

7 uur geleden
Amerikaanse TikTokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Amerikaanse TikTokkers maken zich zorgen om de dreigende ban van socialemediaplatform TikTok in de Verenigde Staten. Volgens hen gaat de Amerikaanse regering eraan voorbij dat zo'n ban hun dagelijkse broodwinning in gevaar brengt.

10 uur geleden
Moeder Google wil van rechtszaak over advertentiemonopolie af

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - Google-moederbedrijf Alphabet heeft een rechter in de Verenigde Staten gevraagd een zaak van de Amerikaanse justitie te seponeren. De zaak beschuldigt Alphabet van het monopoliseren van de technologie voor het kopen en verkopen van onlineadvertenties. Het techconcern stelt echter dat justitie dit niet kan bewijzen.

10 uur geleden
Kenners blijven bij cijfers Philips scherp op slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Kenners verwachten bij de kwartaalcijfers van Philips maandag geen grote nieuwe aankondigingen over de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Maar analisten zijn niet helemaal gerust. "Je weet het nooit bij Philips", zegt Jos Versteeg van InsingerGillissen. Marc Hesselink van ING schat in dat Philips nog een miljardenschikking boven het hoofd hangt.

12 uur geleden
Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

SHANGHAI (ANP) - Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

13 uur geleden
Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

ESSEN (ANP/BELGA/DPA) - De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

14 uur geleden