Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers in Japan nemen winst in afwachting banencijfer VS

Beleggers in Japan nemen winst in afwachting banencijfer VS

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag met verlies gesloten. Beleggers namen wat winst na de recente sterke opmars en keken vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt. Een sterke banengroei in de Verenigde Staten zou de Federal Reserve ertoe kunnen bewegen om het stimuleringsbeleid eerder dan verwacht terug te schroeven. Donderdag kwamen al gegevens naar buiten die wijzen op een sterk herstel van de arbeidsmarkt in de grootste economie ter wereld.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 0,4 procent lager het weekeinde in op 28.941,52 punten. De technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de koersverliezen onder Amerikaanse sectorgenoten. Techinvesteerder SoftBank verloor ruim 1 procent en robotmaker Fanuc daalde 2 procent. Autofabrikant Toyota zette daarentegen de opmars voort en klom dik 1 procent tot een nieuw recordniveau. Ook de Japanse spoorwegbedrijven gingen verder vooruit door de hoop dat mensen weer vaker de trein zullen nemen door de versnelling van het vaccinatieprogramma in Japan.

De Chinese beurzen lieten een gemengd beeld zien na het nieuws dat de Amerikaanse president Joe Biden meer Chinese bedrijven op een zwarte lijst heeft gezet. In totaal staan nu 59 bedrijven op de lijst. Amerikaanse bedrijven en investeerders mogen geen zaken doen met deze bedrijven omdat ze volgens Washington nauwe banden hebben met het Chinese leger. De beurs in Shanghai won 0,3 procent en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,3 procent.

Het Chinese webwinkelconcern Alibaba daalde 0,1 procent in Hongkong. Ant Group, het betaalbedrijf van Alibaba, heeft goedkeuring gekregen van de Chinese autoriteiten om te opereren als een financieringsmaatschappij voor consumenten. De goedkeuring is een belangrijke stap in de gedwongen herstructurering van de activiteiten van Ant Group. Peking hield de beursgang van Ant Group vorig jaar tegen vanwege zorgen over het toezicht op de kredietactiviteiten van het bedrijf.

Meer uit Financieel

Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

1 uur geleden
Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

4 uur geleden
Aandelenbeurzen New York op winst na uitlatingen Fed-bestuurders

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten de handel uitgegaan. De financiƫle markten schatten de kans op nog een rentepauze door de Federal Reserve groter in na uitspraken van twee beleidsmakers bij de centralebankenkoepel.

4 uur geleden
Cacao voor hoogste prijs sinds 1977 verhandeld

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Liefhebbers van chocolade zijn binnenkort waarschijnlijk meer geld kwijt aan de lekkernij. De prijs voor cacao heeft het hoogste niveau van de afgelopen 46 jaar bereikt. Het belangrijke ingrediƫnt voor chocolade is duurder geworden doordat slechte weersomstandigheden de oogst in Ivoorkust en Ghana dwarszitten. Hevige regenval zorgt voor de verspreiding van ziektes onder de gewassen en hindert het werk op de plantages.

5 uur geleden
Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade

SCHIPHOL (ANP) - De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

6 uur geleden
Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

7 uur geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

8 uur geleden