Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers in Japan nemen winst in afwachting banencijfer VS

Beleggers in Japan nemen winst in afwachting banencijfer VS

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag met verlies gesloten. Beleggers namen wat winst na de recente sterke opmars en keken vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt. Een sterke banengroei in de Verenigde Staten zou de Federal Reserve ertoe kunnen bewegen om het stimuleringsbeleid eerder dan verwacht terug te schroeven. Donderdag kwamen al gegevens naar buiten die wijzen op een sterk herstel van de arbeidsmarkt in de grootste economie ter wereld.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 0,4 procent lager het weekeinde in op 28.941,52 punten. De technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de koersverliezen onder Amerikaanse sectorgenoten. Techinvesteerder SoftBank verloor ruim 1 procent en robotmaker Fanuc daalde 2 procent. Autofabrikant Toyota zette daarentegen de opmars voort en klom dik 1 procent tot een nieuw recordniveau. Ook de Japanse spoorwegbedrijven gingen verder vooruit door de hoop dat mensen weer vaker de trein zullen nemen door de versnelling van het vaccinatieprogramma in Japan.

De Chinese beurzen lieten een gemengd beeld zien na het nieuws dat de Amerikaanse president Joe Biden meer Chinese bedrijven op een zwarte lijst heeft gezet. In totaal staan nu 59 bedrijven op de lijst. Amerikaanse bedrijven en investeerders mogen geen zaken doen met deze bedrijven omdat ze volgens Washington nauwe banden hebben met het Chinese leger. De beurs in Shanghai won 0,3 procent en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,3 procent.

Het Chinese webwinkelconcern Alibaba daalde 0,1 procent in Hongkong. Ant Group, het betaalbedrijf van Alibaba, heeft goedkeuring gekregen van de Chinese autoriteiten om te opereren als een financieringsmaatschappij voor consumenten. De goedkeuring is een belangrijke stap in de gedwongen herstructurering van de activiteiten van Ant Group. Peking hield de beursgang van Ant Group vorig jaar tegen vanwege zorgen over het toezicht op de kredietactiviteiten van het bedrijf.

Meer uit Financieel

Grote Chinese staatsbedrijven schrappen beursnoteringen in VS

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Vijf grote Chinese staatsbedrijven hebben aangekondigd hun beursnoteringen op Wall Street te schrappen. De ondernemingen stonden op de lijst van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC van Chinese bedrijven die niet voldoen aan een twee jaar oude wet voor buitenlandse ondernemingen met een beursnotering in de Verenigde Staten.

5 minuten geleden
Farmaceut J&J stopt wereldwijde verkoop omstreden babypoeder

WASHINGTON (ANP/DPA) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stopt volgend jaar met de wereldwijde verkoop van babypoeder met talk dat kankerverwekkend zou zijn. Het bedrijf wil zich enkel richten op babypoeder op basis van maïszetmeel, dat al in verschillende landen verkrijgbaar is.

1 uur geleden
Aegon opnieuw aan kop in AEX, Just Eat Takeaway onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar won een dag eerder al bijna 9 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers en kreeg er nog eens 3 procent bij na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 2 procent) werd daarentegen van de hand gedaan na het recente sterke koersherstel.

1 uur geleden
Economieminister Japan: meer kernenergie nodig

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan heeft meer energie uit kerncentrales nodig om de energievoorziening voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie Yasutoshi Nishimura gezegd. Volgens hem moeten daarom meer reactoren heropgestart worden.

1 uur geleden
Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

2 uur geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

3 uur geleden
Moeder Peijnenburg verkoopt meer koek, maar niet in Nederland

LEMBEKE (ANP/BELGA) - De Belgische koekjesbakker Lotus Bakeries, het moederbedrijf van merken als Peijnenburg en Snelle Jelle, verkocht in de eerste helft van dit jaar ruim 6 procent meer koekjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar door prijsverhogingen deed het bedrijf in Nederland minder goede zaken.

3 uur geleden