Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Beleef & Proef Sint-Annaland’ krijgt vervolg

‘Beleef & Proef Sint-Annaland’ krijgt vervolg

SINT-ANNALAND – Vorig jaar werden toeristen, bezoekers en inwoners op de zaterdagen in de maanden juli en augustus getrakteerd op ‘Beleef & Proef Sint-Annaland’. Een wandeling door het dorp met een lokale dorpsgids die onderweg allerlei bijzondere verhalen en wetenswaardigheden vertelt en dat tegen een kleine vergoeding per persoon. Het initiatief kwam voort uit de werkgroep ‘Promotie Sint-Annaland’ van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland. Dit jaar krijgt het initiatief een vervolg. 

Vanwege het coronavirus niet met groepen onder leiding van een gids over straat, maar zelf op pad met een wandelkaart om het dorp te verkennen. Voordeel is daarbij dat iedereen op eigen gelegenheid de route nu kan gaan afleggen op een tijdstip wat hem/haar het beste uitkomst en nu ook nog eens geheel gratis. De beschrijving van allerlei bezienswaardigheden werd vorig jaar samengesteld door Kees Fase van Heemkundering Stad en Lande van Tholen. Dat was een mooi naslagwerk voor de dorpsgidsen en de basis voor de nieuwe ‘doe-het-zelf-rondleiding’. 

Oud-inwoner en Setalland-kenner Tom Moerland verrichtte voorwerk voor de vernieuwde opzet en vatte de informatie van de hoogtepunten samen. Vervolgens werd het geheel opgemaakt tot een mooie toeristische (wandel)kaart. Toeristen en bezoekers kunnen de komende zomermaanden op verschillende punten in en rond het dorp een gratis wandelkaart meepakken, zoals bij het Thools Informatiepunt bij Chaletparc Krabbenkreek. Naast de wandelroute zijn ook allerlei relevante voorzieningen, winkels en activiteiten voor bezoekers en toeristen op de kaart aangegeven. 

De route laat de toerist en bezoeker in 45 á 60 minuten het dorp ‘beleven’. Aan het onderdeel ‘proeven’ is ook aandacht besteed. Verschillende streekproducten worden genoemd en waar deze te verkrijgen zijn. Van Streekmuseum De Meestoof is een kortingsbon opgenomen voor een consumptie met iets lekker erbij. Geïnteresseerden kunnen na afloop van de wandeling nog een bezoek brengen aan het museum. De wandelroute komt ook beschikbaar in het Duits, Engels en Frans. Op de gedrukte versie staat aangegeven waar de vertaling te vinden is. Een QR-code leidt naar de website van Eiland Tholen (www.eilandtholen.nl), daar kan men de vertaling downloaden of met een smartphone erbij houden tijdens de wandeling.

Meer uit Tholen

SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

33 minuten geleden
Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

19 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

1 dag geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

1 dag geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

1 dag geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

2 dagen geleden