Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Behalve in Reimerswaal en Tholen stemmen ook meeste Zeeuwen op VVD

Behalve in Reimerswaal en Tholen stemmen ook meeste Zeeuwen op VVD

KAPELLE/KRUININGEN - In de gemeenten Tholen en Reimerswaal hebben de meeste inwoners op de SGP gestemd bij de Tweede Kamerverkiezingen, maar in alle andere Zeeuwse gemeenten koos de meerderheid voor de VVD. Door de winst van de liberalen woensdagavond heeft Jacqueline van den Hil uit Goes een zetel in Den Haag bemachtigd.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen kwam de VVD woensdagavond, met een verwacht aantal zetels van 36, voor de vierde keer op rij als winnaar uit de bus. D66 is de tweede partij, met waarschijnlijk 24 zetels. Waar er elders in Nederland D66-bolwerken zijn, stemden in de Zeeuwse gemeenten nergens de meeste inwoners op deze partij.

Voor het Zeeuwse CDA-kamerlid Joba van den Berg is het nog onduidelijk of zij kan terugkeren naar Den Haag. De Goese staat op plaats 16 en haar partij heeft een verwacht aantal zetels van 14 behaald.

Van den Hil stond op de 25e plek van de kieslijst van de VVD en had daarmee de grootste kans om als Zeeuw in de Tweede Kamer terecht te komen. De Goese, die nu nog locatiemanager is van zorgcentrum Ter Valcke in Goes, werkt al haar hele leven in de zorg. “Ik weet niet wat mijn portefeuille wordt, maar ik hoop dat ik de zorg nog beter en eenvoudiger kan maken”, vertelde ze eerder al. En betaalbaar houden, voegt ze toe. “Het geld moet immers ook worden verdiend.” 

Meer uit Reimerswaal

Gevarieerde open dag zaterdag in Groene Kamers van Rilland

BATH - De gemeente Reimerswaal organiseert zaterdag, samen met verschillende partners, een open dag in het gebied van de Groene Kamers van Rilland. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen verschillende interessante projecten worden bezocht. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een zonnepark, ga mee met de rondleidingen over historisch Bath en de gebiedsontwikkeling in het oostelijk deelgebied of breng een bezoekje aan een notenboomgaard. 

8 uur geleden
Kapelle neemt afscheid van gemeentesecretaris Arnold van den Berge

KAPELLE - Op vrijdag 28 juni neemt de gemeente Kapelle afscheid van gemeentesecretaris en directeur Arnold van den Berge. 'Arnold heeft 42 jaar gewerkt bij de gemeente Kapelle en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen', laat de gemeente Kapelle weten. Frank Leijnse wordt zijn opvolger.

1 dag geleden
Miljoeneninvestering voor vernieuwing in Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag vond de derde informatieavond plaats over de bouw van een nieuwe gymzaal en Integraal Kind Centrum (IKC) in Wemeldinge. De avond werd bezocht door allerlei betrokkenen uit het dorp, van ouders van leerlingen tot directe omwonenden van de huidige school. Met een prijskaartje van ruim tien miljoen euro is dit volgens wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle het meest omvangrijke project ooit voor Wemeldinge. Hij noemt het een investering die het dorp toekomstbestendiger maakt. 

1 dag geleden
Freek de Jonge zaterdag te gast in Kapelle: 'In Zeeland groeide het diepe verlangen om op het toneel te staan'

KAPELLE - Halsoverkop - het gezin had nog niet eens een woning gevonden - moest Freek de Jonge in 1962 naar Vrouwenpolder verhuizen. Zijn vader had een nieuwe baan. "Ik was achttien en begon in Zaandam, waar we woonden, net een beetje het gevoel te krijgen hoe ik kon komen waar ik wilde zijn. In Zeeland kende ik niemand. Ik moest helemaal opnieuw beginnen", vertelt de gevierd cabaretier. Toch schreef De Jonge een boek over deze tijd. En het is nog mooi ook, belooft hij. Zaterdag bezoekt De Jonge Kapelle en Goes voor de presentatie van 'De Zeeuwse Jaren'.

2 dagen geleden
Leefbaarheidsonderzoek toont aan: Goed wonen in Kapelle

KAPELLE - De leefbaarheid in grotere woonplaatsen in Zeeland is iets minder gunstig dan in kleinere woonplaatsen, stelt Regiobank na een leefbaarheidsonderzoek dat zij liet uitvoeren. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat Kapelle, Zierikzee en Hulst de leefbaarste kleinere woonplaatsen in Zeeland zijn, laat de bank weten.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

4 dagen geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

5 dagen geleden