Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Begraafplaats op de schop, nabestaanden kunnen zich melden

Begraafplaats op de schop, nabestaanden kunnen zich melden

THOLEN - De gemeente Tholen gaat aan de slag met de begraafplaats in Poortvliet. Van aantal graven zijn de rechten verlopen. Om die reden vraagt nabestaanden om zich te melden. Zij hebben een jaar de tijd.  Als de gemeente na een jaar geen aanmeldingen voor een graf hebben gekregen, dan wordt de grafbedekking verwijderd. 

De gemeente zoekt contact met rechthebbenden om de benodigde gegevens bij te werken. De rechthebbenden van graven waarvan de rechten zijn verlopen en die achterhaald kunnen worden, krijgen een brief van de gemeente. Een deel van de rechthebbenden kan echter niet worden achterhaald, bijvoorbeeld door verhuizing of overlijden. Om deze graven van een nieuwe rechthebbende te kunnen voorzien, worden deze betreffende gedenktekens gemarkeerd met een sticker met de tekst: ‘Contact gezocht - Zie publicatiebord’. Gedenktekens van graven waarvan afstand is gedaan van de rechten worden voorzien van een andere kleur sticker met de tekst: ‘Afstand gedaan, dit grafmonument wordt verwijderd. Zie publicatiebord’. Eventuele andere belanghebbenden kunnen zich dan nog melden.

Reageren
Nabestaanden of belanghebbenden die dat willen, hebben een jaar de tijd om te reageren. Als de gemeente na een jaar geen aanmeldingen voor een graf hebben gekregen, dan wordt de grafbedekking verwijderd. Op de webpagina ‘Achterhalen rechthebbenden begraafplaatsen’ is extra informatie en antwoorden op veel gestelde vragen te vinden. Op deze pagina kunnen inwoners met een druk op de knop ‘Registratie begraafplaatsadministratie’ direct met Digid eenvoudig alle benodigde gegevens doorgeven. Uiteraard is telefonisch contact ook mogelijk via tel 14 0166.

Meer uit Tholen

Leesbijeenkomst over spel en speelgoed van vroeger

SINT-ANNALAND - Herinneringskrant Zeeuws Weerzien organiseert op maandag 29 augustus van 14.00-15.00 uur een leesbijeenkomst in streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland. Bedoeld voor ouderen die zich de tijd nog kunnen herinneren waarin we maar weinig nodig hadden om onszelf mee te vermaken.

5 uur geleden
Ankie van Tatenhove nieuwe bestuurder van Schutse Zorg Tholen

THOLEN - Ankie van Tatenhove is benoemd als nieuwe bestuurder van Schutse Zorg Tholen. Zij volgt daarmee Peter Kok op, die na vele jaren, met ingang van 1 september 2022, uit dienst zal gaan.

6 uur geleden
Na hittegolf zomer nog niet voorbij: later deze maand opnieuw warmer

THOLEN - Voor vakantiegangers in eigen land was augustus tot dusver een topmaand. Na de hittegolf wordt het nu tijdelijk minder warm met een paar buien, maar later in augustus neemt de kans op warmte en zonneschijn opnieuw toe. In september is er een goede kans op nazomerweer. Dat meldt Weeronline.De wind draait deze week naar het zuidwesten en dat brengt naast minder warme lucht ook enkele buien met zich mee. Dat kunnen lokaal felle buien zijn met onweer en veel regen in korte tijd. Voor de droogte zet dat weinig zoden aan de dijk. De uitgedroogde bodem kan plensregens namelijk niet zo snel opnemen. Daarnaast veroorzaken de buien grote regionale verschillen. Op de ene plek komt de regen met bakken uit de lucht, terwijl het een paar kilometer verderop droog blijft.Regionaal kan de droogte er wel wat door verlicht worden, maar voor een einde aan de extreme droogte is echt een lange natte periode nodig. Het wisselvallige weer is van korte duur. Hogedrukgebieden nestelen zich komende tijd namelijk weer in de buurt van Nederland. Dat levert wederom droog en zonnig weer op. Daarbij kan de temperatuur regionaal oplopen naar zomerse waarden van 25 graden of meer. Waait de wind uit het zuiden, dan is de tropische 30 graden regionaal ook weer binnen handbereik.Vrij warme septemberweken met af en toe nazomerIn september neemt de kans op buien geleidelijk toe, maar wekenlang nat wordt het waarschijnlijk niet. Voor een einde aan de droogte zijn dat weinig gunstige vooruitzichten. Daarvoor blijft het wachten op natter weer dan normaal, dat maandenlang aan moet houden en in de vorm van gestage regen valt. Qua temperatuur komen de eerste weken van september boven normaal uit. Dat betekent dat het overdag vaak 20 tot 24 graden wordt. Een mooie nazomerdag met 25 graden of meer kan daar ook af en toe tussen zitten.

9 uur geleden
Snelweg A4 bij Hoogerheide meerdere malen dicht voor onderhoud

HOOGERHEIDE - Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A4 bij knooppunt Zoomland. Hierdoor is van woensdag 24 augustus 21.00 uur tot donderdag 25 augustus 5.00 uur de A4 tussen oprit 30 (Hoogerheide) en knooppunt Zoomland in de richting van Rotterdam afgesloten voor al het verkeer. Daarna is de A4 tussen knooppunt Zoomland en afrit 30 (Hoogerheide) richting Antwerpen dicht van donderdag 25 augustus 21.00 uur tot vrijdag 26 augustus 5.00 uur. 

1 dag geleden
Inschrijven voor Thoolse Mijl kan nog steeds!

THOLEN - Nog twaalf dagen en dan gaat de Thoolse Mijl weer van start. Deelnemers duiken dan in het water om 1,85 of 3,7 kilometer te zwemmen. Inschrijven kan nog steeds!

1 dag geleden
Jij op Tholen reikt tassen uit aan kinderen van ouders met laag inkomen

THOLEN - Ook dit jaar organiseerde het team van RAAD&DAAD van het Leger des Heils Tholen weer de actie ‘vakantietassen’.

1 dag geleden
Heemkundekring Stad en Lande van Tholen

THOLEN - Beste mensen, waar zou dit woonhuis met zijn fraaie karakteristieke voorgevel staan? En wie woonden er toen en in welke plaats? Ik hoor het graag. Foto gemaakt op 27-09-1994. Graag uw reacties naar onderstaand adres.

1 dag geleden