Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beerensteyn zet met Bayern stap richting finale Champions League

Beerensteyn zet met Bayern stap richting finale Champions League

MÜNCHEN (ANP) - Voetbalster Lineth Beerensteyn heeft met haar Duitse club Bayern München een aardige stap gezet richting de finale van de Champions League. Bayern won de thuiswedstrijd tegen Chelsea met 2-1. Lieke Martens speelde met FC Barcelona met 1-1 gelijk bij Paris Saint-Germain in het eerste duel in de halve finales.

Sydney Lohmann en Hanna Glas maakten in München de doelpunten van Bayern, de Duitse Melanie Leupolz (ex-Bayern) tekende tussendoor voor de gelijkmaker van Chelsea. De Engelse club heeft daardoor een 'uitdoelpunt' op zak voor de return van volgende week zondag in Londen. Beerensteyn, international van Oranje, werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Martens ging bij Barcelona ook eerder naar de kant. De stand van 1-1 stond na 21 minuten al op het scorebord. Jennifer Hermoso zette Barcelona op voorsprong, Alana Cook trok de stand al snel weer gelijk.

De finale van de Champions League voor vrouwen is op 16 mei in de Zweedse stad Göteborg. Olympique Lyon won de laatste vijf edities, maar werd nu in de kwartfinales uitgeschakeld door PSG.

Meer uit Voetbal

PSG-coach Luis Enrique: we moeten druk niet als bedreiging zien

DORTMUND (ANP) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain ziet in aanloop naar de halve finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund de hoge verwachtingen rond zijn elftal niet als probleem. "Bij Paris Saint-Germain heb je altijd met druk te maken. Ik geniet van deze situatie. Het is een voorrecht om in de halve finales van de Champions League te staan. Je moet de druk niet als een bedreiging zien", sprak de Spanjaard op een persconferentie.

1 uur geleden
Deadline Vitesse voor proflicentie al halverwege mei

ARNHEM (ANP) - Vitesse moet een maand eerder dan gedacht zijn financiën op orde hebben in verband met het verkrijgen van een proflicentie voor volgende seizoen. De geplaagde club uit Arnhem kreeg van de licentiecommissie te horen dat zij medio mei tot intrekking van de licentie kan overgaan. Eerder hield Vitesse rekening met een deadline op 15 juni, de uiterste datum voor het indienen van een begroting voor volgend seizoen.

1 uur geleden
Barbosa mag ondanks dopingschorsing voorlopig weer voetballen

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - De Braziliaanse voetbalinternational Gabriel Barbosa mag voorlopig weer voetballen. Dat heeft sporttribunaal CAS bepaald. Barbosa, beter bekend als 'Gabigol' werd ruim een maand terug voor twee jaar geschorst omdat hij niet had meegewerkt aan een dopingcontrole.

2 uur geleden
Bondscoach Tedesco laat Courtois tijdens EK definitief thuis

BERLIJN (ANP/DPA) - Doelman Thibaut Courtois maakt in juni tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland definitief geen deel uit van de Belgische selectie. "Over dit onderwerp is alles al gezegd. Ik wil geen pingpong spelen", aldus bondscoach Domenico Tedesco in gesprek met Duitse media.

3 uur geleden
UEFA stelt vanaf donderdag 100.000 tickets EK beschikbaar

NYON (ANP) - De UEFA stelt donderdag vanaf 11.00 uur 100.000 tickets voor het komende EK in Duitsland beschikbaar. Ze zijn te koop via het officiële ticketplatform. Het aantal beschikbare tickets verschilt per wedstrijd.

3 uur geleden
Speelsters Twente moeten in nieuw kampioensduel 'geduldiger zijn'

ENSCHEDE (ANP) - De voetbalsters van FC Twente moeten woensdag in een nieuwe poging om de landstitel binnen te halen "geduldiger zijn". Dat zei trainer Joran Pot in zijn vooruitblik op het duel.

4 uur geleden
Malen keert terug bij Dortmund voor halve finale CL tegen PSG

DORTMUND (ANP) - Oranje-international Donyell Malen is net op tijd fit voor de eerste halve finale van de Champions League van Borussia Dortmund tegen Paris Saint-Germain. De aanvaller liep eind vorige maand bij het Nederlands elftal een bovenbeenblessure op en miste daardoor onder meer de kwartfinales tegen Atlético Madrid. De oud-PSV'er heeft de training weer hervat en lijkt volgens trainer Edin Terzic beschikbaar woensdag.

4 uur geleden