Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bedreigers Akwasi veroordeeld tot taakstraffen

Bedreigers Akwasi veroordeeld tot taakstraffen

AMSTERDAM (ANP) - Twee mannen die rapper Akwasi in 2020 met de dood bedreigden, zijn donderdag door de politierechter in Amsterdam veroordeeld tot 30 en 20 uur werkstraf. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam na berichtgeving van Het Parool.

De mannen moeten daarnaast zowel het alarmsysteem dat de rapper na de bedreigingen kocht, als de kosten van de beveiliging die Akwasi inhuurde om naar concerten te gaan betalen. Ook krijgt Akwasi een vergoeding voor de "immateriële schade" die hij heeft geleden en zijn advocatenkosten, zo bevestigt zijn advocaat Gerald Roethof aan het ANP.

Akwasi hield tijdens een Black Lives Matter-demonstratie in juni 2020 een toespraak op de Dam in Amsterdam. Daarbij zei hij dat hij Zwarte Piet "op zijn gezicht" zou trappen wanneer hij er eentje tegen zou komen. Dat zorgde voor honderden, veelal racistische bedreigingen aan zijn adres, vertelde Akwasi later. Alleen van de twee mannen die donderdag werden veroordeeld kon de politie de identiteit achterhalen. Zij zouden hun excuses hebben aangeboden, maar waren donderdag niet in de rechtbank aanwezig om hun straffen te horen.

Impact

De artiest en mediamaker was zelf wel aanwezig bij de zitting. "Cliënt was aanwezig omdat hij enerzijds wilde zien wie nu die personen zijn die in anonimiteit vanachter het toetsenbord de meest vreselijke berichten zijn kant op stuurden. Anderzijds wilde hij hun ook persoonlijk laten weten wat voor impact hun gedrag heeft gehad en nog steeds heeft, op zijn leven", aldus Roethof.

In een reactie op Instagram laat Akwasi weten dat hij nog steeds met de dood wordt bedreigd. "Het stoort me ontzettend dat ik hiermee bezig moet zijn terwijl ik mijn tijd op het moment echt beter kan besteden. Ik word elders verwacht", zegt de voorzitter van Omroep Zwart. "Ik zou willen dat de afzenders van dit soort dreigement voor een dag in mijn schoenen konden staan."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden