Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bedevaart naar het O.L. Vrouweputje

Bedevaart naar het O.L. Vrouweputje

OVEZANDE - Op zondag 28 augustus is er geen viering in de RK-kerk in Ovezande maar een bedevaart met viering bij het Vrouweputje aan de Oostweg in het buitengebied van ‘s-Heer Arendskerke.

Overal in de wereld zijn plaatsen waar Maria volgens overleveringen verschenen is aan mensen en waar zij boodschappen heeft doorgegeven. Volgens de verhalen ontsprong op een aantal van deze plaatsen een bron. Zo ontstonden bedevaartsplaatsen. De bekendste, zoals Lourdes en Fatima, trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Dankzij wonderbaarlijke genezingen van zieken en steun die mensen ontvangen, worden deze plaatsen als heilig beschouwd.

Ook in Zeeland kennen we meerdere bedevaartsplaatsen waar mensen vroeger naar toe liepen voor genezing of om boete te doen. Zo zijn er over het Vrouweputje diverse verhalen en legenden bekend. Maria zou bij de bron zijn gezien en er zouden mensen genezen zijn door het zuivere water. Engel Rentmeester werkte toen hij 17 jaar oud was (in 1937) in de buurt van het Vrouweputje. Volgens hem was er in die tijd een paard met een kapot been: “Daar hebben ze water op gestreken dat uit het Mariaputje kwam, en het was zo genezen.”

Als parochiekern met Maria als patrones willen we het Vrouweputje een keer centraal stellen. Het wordt een viering om 11.00 uur met voorganger Rens Stobbelaar. Voor zitplaatsen wordt gezorgd. Er is gebed, gezang en muziek. De collecte tijdens de viering is bestemd voor het Vrouweputje. Daarmee kan de Stichting onderhoud plegen en het zo voor de toekomst behouden. 

Voorafgaand aan de viering gaan we op bedevaart naar de locatie. Dat kan al wandelend, fietsend of per auto.

De wandelaars verzamelen om 9.00 uur voor onze kerk en rijden met auto’s naar ‘s-Heer Hendrikskinderen. De wandelroute start bij wandelknooppunt 25, op de hoek van de Oude Rijksweg en de Ruychrockstraat. Daar bij de basisschool en kerk is voldoende parkeerruimte. Zij wandelen daarna samen zo’n 3 km via een mooie route naar het Vrouweputje. Na afloop wandelt de groep via een andere route terug naar de auto en wordt wie is meegereden weer netjes thuis gebracht. De fietsers vertrekken om 9.00 uur bij de RK-kerk in Ovezande en rijden een route van ongeveer 15 km en na afloop via een andere route weer terug. Uiteraard kunt ook zelf wandelend of fietsend op bedevaart vanuit een zelf gekozen startplaats voor uzelf, uw gezin of een groep.

Wilt u of kunt u niet wandelen of fietsen, geen probleem: ook vervoer met de auto is mogelijk. Graag verzamelen om 10.15 uur bij de RK-kerk. Uiteraard wordt u na afloop weer netjes naar de kerk gebracht.

U wordt verzocht om een eigen lunchpakket mee te nemen. Na afloop van de viering, tegen 12 uur, gaan we samen op prachtige terrein van het Vrouweputje picknicken. Voor een sapje en thee wordt gezorgd. Rond 13.00 uur vertrekken we weer, zodat we zeker om 15.00 uur weer terug zijn.

Voor wie wil meerijden voor de bedevaart al wandelend of per auto, graag even melden via [email protected] of via Ad Schenk, telefoon 06 - 24 72 28 05. Mocht het weer absoluut niet meewerken, dan vindt de viering om 11.00 uur in de kerk (Hoofdstraat 60) plaats. 

Blijf op de hoogte via www.rkovezande.nl onder Nieuws, of bel 06-24 72 28 06. 

Iedereen is van harte welkom, jong, oud en ertussen in, wel of niet katholiek, wel of niet uit Ovezande, wees welkom om mee op bedevaart te gaan en deze belevenis te ervaren.

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

5 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

9 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

13 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

14 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

14 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

16 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden