Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bazaar in Grijpskerke beleeft zijn 41e editie

Bazaar in Grijpskerke beleeft zijn 41e editie

GRIJPSKERKE - De Jacob Catsstraat in Grijpskerke staat zaterdag voor de 41e keer in het teken van de Bazaar. 

De Bazaar is in 1978 op poten gezet om geld op te halen voor de restauratie van de kerk in Grijpskerke. Sindsdien vindt het elk jaar plaats. Het evenement is een begrip op Walcheren. De opbrengst gaat naar één of meer goede doelen die de levensomstandigheden van mensen moeten verbeteren. Organisaties kunnen een verzoek om financiële ondersteuning indienen. Een belangrijke voorwaarde is dat ze dan helpen bij het organiseren van de Bazaar. 

Bergpadschool 

De opbrengst van dit jaar komt ten goede aan twee doelen. De ene helft gaat naar de Bergpadschool in Grijpskerke, die het geld gebruikt om een speelhuisje op het schoolplein te vervangen. De andere helft is bestemd voor Stichting Support Casper. Deze stichting ondersteunt prof. dr. Casper van Eijck van Erasmus MC in zijn baanbrekend onderzoek naar oplossingen in de strijd tegen alvleesklierkanker. 

Rommelmarkt

De Bazaar bestaat uit een rommelmarkt waar tweedehands meubels, servies, boeken, kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen, cd’s, ijzerwaren en andere spullen worden verkocht. Ook is er veel eten en drinken. Daarnaast zijn er tal van activiteiten. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld spelletjes en zij kunnen worden geschminkt, op een pony rijden en ringsteken. 

Support Casper

Ook is er een grote loterij en een rad van fortuin van Simon’s Peloton. Deze Veerse organisatie, die geld inzamelt voor Support Casper, stelt onder meer luxe wedstrijdkaarten beschikbaar voor een wedstrijd van Feyenoord in de Kuip. Verder kunnen bezoekers in de stand op de foto met een roofvogel tegen een vergoeding voor het goede doel. ’s Ochtends is op de Bazaar een veiling met een week in een luxe vakantiewoning in het Duitse Cochem als meest bijzondere kavel. 

Hans van Breukelen

Leerlingen van de Bergpadschool verzorgen om 13.00 uur een voorstelling in de Michaëlskerk. Daarna, van 14.00 uur tot 15.00 uur, zijn Casper van Eijk en oud-keeper van PSV en Oranje Hans van Breukelen, die zijn vrouw verloor als gevolg van alvleesklierkanker, de belangrijkste gasten op een seminar over het onderzoek naar en de behandeling van alvleesklierkanker. 

Silvia Wolfert van Stichting Support Casper is de hele dag aanwezig in de kraam van Simon’s Peloton/Support Casper voor het beantwoorden van vragen. Van Breukelen en Van Eijck hopen ook langere tijd op de Bazaar aanwezig te zijn. 

Meer informatie: www.grijpskerke.info/stichting-Bazaar-grijpskerke. 
 

Speciaal voor de Bazaar treedt ’s middags een gelegenheidsband op, waarvan de artiesten afkomstig zijn uit verschillende bands.

Meer uit Middelburg

Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

5 uur geleden
Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

1 dag geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

1 dag geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

2 dagen geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

2 dagen geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

2 dagen geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

2 dagen geleden