Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bazaar in Grijpskerke beleeft zijn 41e editie

Bazaar in Grijpskerke beleeft zijn 41e editie

GRIJPSKERKE - De Jacob Catsstraat in Grijpskerke staat zaterdag voor de 41e keer in het teken van de Bazaar. 

De Bazaar is in 1978 op poten gezet om geld op te halen voor de restauratie van de kerk in Grijpskerke. Sindsdien vindt het elk jaar plaats. Het evenement is een begrip op Walcheren. De opbrengst gaat naar één of meer goede doelen die de levensomstandigheden van mensen moeten verbeteren. Organisaties kunnen een verzoek om financiële ondersteuning indienen. Een belangrijke voorwaarde is dat ze dan helpen bij het organiseren van de Bazaar. 

Bergpadschool 

De opbrengst van dit jaar komt ten goede aan twee doelen. De ene helft gaat naar de Bergpadschool in Grijpskerke, die het geld gebruikt om een speelhuisje op het schoolplein te vervangen. De andere helft is bestemd voor Stichting Support Casper. Deze stichting ondersteunt prof. dr. Casper van Eijck van Erasmus MC in zijn baanbrekend onderzoek naar oplossingen in de strijd tegen alvleesklierkanker. 

Rommelmarkt

De Bazaar bestaat uit een rommelmarkt waar tweedehands meubels, servies, boeken, kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen, cd’s, ijzerwaren en andere spullen worden verkocht. Ook is er veel eten en drinken. Daarnaast zijn er tal van activiteiten. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld spelletjes en zij kunnen worden geschminkt, op een pony rijden en ringsteken. 

Support Casper

Ook is er een grote loterij en een rad van fortuin van Simon’s Peloton. Deze Veerse organisatie, die geld inzamelt voor Support Casper, stelt onder meer luxe wedstrijdkaarten beschikbaar voor een wedstrijd van Feyenoord in de Kuip. Verder kunnen bezoekers in de stand op de foto met een roofvogel tegen een vergoeding voor het goede doel. ’s Ochtends is op de Bazaar een veiling met een week in een luxe vakantiewoning in het Duitse Cochem als meest bijzondere kavel. 

Hans van Breukelen

Leerlingen van de Bergpadschool verzorgen om 13.00 uur een voorstelling in de Michaëlskerk. Daarna, van 14.00 uur tot 15.00 uur, zijn Casper van Eijk en oud-keeper van PSV en Oranje Hans van Breukelen, die zijn vrouw verloor als gevolg van alvleesklierkanker, de belangrijkste gasten op een seminar over het onderzoek naar en de behandeling van alvleesklierkanker. 

Silvia Wolfert van Stichting Support Casper is de hele dag aanwezig in de kraam van Simon’s Peloton/Support Casper voor het beantwoorden van vragen. Van Breukelen en Van Eijck hopen ook langere tijd op de Bazaar aanwezig te zijn. 

Meer informatie: www.grijpskerke.info/stichting-Bazaar-grijpskerke. 
 

Speciaal voor de Bazaar treedt ’s middags een gelegenheidsband op, waarvan de artiesten afkomstig zijn uit verschillende bands.

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 dag geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 dag geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

1 dag geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

3 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

4 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

4 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

4 dagen geleden