Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bayern München voorlopig weer koploper in Duitsland

Bayern München voorlopig weer koploper in Duitsland

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München staat voorlopig weer even op de vertrouwde eerste plaats in de Bundesliga. De Zuid-Duitse club won, met Matthijs de Ligt in de basis, met 6-2 van FSV Mainz.

Bayern leidde al na 5 minuten door een doelpunt van Serge Gnabry. Nog voor rust liep de thuisploeg naar 3-0 door treffers van Jamal Musiala en Sadio Mané, die een strafschop pas in tweede instantie benutte. Aan de andere kant stopte Sven Ulreich, de vervanger van de geblesseerde Manuel Neuer, in blessuretijd een penalty van Jonathan Burkardt. Een minuut later zorgde Silvan Widmer met een rake kopbal alsnog voor de 3-1.

Spannend werd het desondanks niet, want nog binnen het uur bracht Leon Goretzka met een kopbal de marge weer op drie: 4-1. Namens Bayern scoorden ook Mathys Tel en Eric Maxim Choupo-Moting nog. Voor Mainz was tussendoor Marcus Ingvartsen, op aangeven van de Nederlander Delano Burgzorg, trefzeker. Ryan Gravenberch viel 20 minuten voor tijd in bij Bayern, dat nu 25 punten uit twaalf duels heeft. Union Berlin volgt met 23 punten en speelt zondag thuis tegen Borussia Mönchengladbach.

RB Leipzig en VfL Wolfsburg

RB Leipzig gaf de 3-2-zege op Real Madrid in de Champions League een goed vervolg. De ploeg van coach Marco Rose was op eigen veld ook te sterk voor Bayer Leverkusen: 2-0. Christopher Nkunku scoorde na ruim een halfuur. Bayer-trainer Xabi Alonso wisselde er na rust op los - met onder anderen Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker voor Timothy Fonsu-Mensah en Daley Sinkgraven - maar het voorkwam niet dat in de slotfase de 2-0 viel, gemaakt door Timo Werner.

VfL Wolfsburg was te sterk voor VfL Bochum: 4-0. Verdediger Micky van de Ven, in de voorlopige WK-selectie van Oranje, speelde de hele wedstrijd.

Meer uit Voetbal

Poolse topscorer Lewandowski traint individueel met bal

HANNOVER (ANP) - Robert Lewandowski is weer op het trainingsveld van Polen verschenen. De spits van FC Barcelona oefende nog individueel in Hannover, maar trapte wel alweer tegen een bal.

19 minuten geleden
Ervaren Duitse doelman Neuer sluit zich op EK af voor kritiek

HERZOGENAURACH (ANP/DPA) - Manuel Neuer sluit zich op het EK voetbal in eigen land af voor kritiek. De 38-jarige doelman van Bayern München is sinds het WK van 2010 de eerste keuze bij de Duitse ploeg, maar na recente mindere optredens is zijn positie onderwerp van discussie. Met Marc-André ter Stegen heeft Neuer een belangrijke concurrent.

26 minuten geleden
Spaanse keeper Simón laat zich na EK aan pols opereren

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Spaanse doelman Unai Simón laat zich na het EK voetbal opereren aan een pols. Volgens de 27-jarige keeper van Athletic Club levert de blessure geen problemen op tijdens het toernooi in Duitsland.

48 minuten geleden
Ex-voorzitter Rubiales in februari voor rechter voor kus Hermoso

MADRID (ANP) - Luis Rubiales, de voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, moet zich in februari volgend jaar bij de rechter verantwoorden voor de kus op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso. De rechtbank besloot eerder in mei dat de zaak tegen Rubiales was toegelaten.

1 uur geleden
Verdediger Sergio Ramos (38) vertrekt bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Sergio Ramos vertrekt bij de Spaanse voetbalclub Sevilla. De 38-jarige verdediger uit Spanje heeft de clubleiding laten weten dat hij na de zomer niet terugkeert bij de club waar hij zijn loopbaan begon. Hij speelde pas weer sinds vorig jaar bij Sevilla.

1 uur geleden
Opa Koeman ontspant dag na zege op Polen met kleinkinderen

WOLFSBURG (ANP) - Ronald Koeman kwam een dag na de late zege op Polen (2-1) op het EK handen en voeten tekort. "Opa, opa, kijk eens. Ik schiet de bal precies tussen de twee pionnetjes door", riep een van zijn kleindochters nadat de training van het Nederlands elftal in het AOK Stadion in Wolfsburg net was afgerond. Een andere kleindochter wilde tegelijkertijd ook aandacht van de bondscoach. "Opa, opa, wil je deze vasthouden?", zei ze enthousiast toen ze haar schoenen in de handen van Koeman duwde en op haar sokken met een bal aan haar voet weer wegrende.

1 uur geleden
Oranje traint met lach daags na succesvolle ouverture van EK

WOLFSBURG (ANP) - Met beide handen veelal in zijn zij ziet Ronald Koeman op de training van het Nederlands elftal nogmaals dat hij veel aanvallende opties heeft bij het Nederlands elftal. Steven Bergwijn draait tijdens een partijspel de ene na de andere bal in de verre hoek en Joshua Zirkzee maakt het mooiste doelpunt van de training. De sierlijke spits, vlak voor het EK alsnog opgeroepen, scoort met een hakbal achter zijn standbeen.

1 uur geleden